Покажи теми - nino_julietov
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Конвертиране на .dict в .txt или .dic -: Jan 09, 2011, 10:50
Може ли някой да помогне как да конвертирам файла. Това е речник формат, некомпресиран. Нужен ми като txt ули .dic.  :)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация на Microinvest Warehouse -: Nov 19, 2010, 20:18
Здравейте,

Инсталирах Warehouse open,MySql admin, MySql server, mono-от софтуерния център на Убунту 10.10.
Следвах Инструкциите дадени http://warehouseopen.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=11&lang=bg  Виж най долу.

Проблема е че като кликна на "Създаване" на база данни изписва " Свързването със сървъра е неуспешно"

Не съм работил друг път с MySQL и не съм съвсем запознат с логиката на нещата. Моля за съвет как да накарам програмата да се свърже с базата.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Човек от ibm твърди че Линукс копирал microsoft -: Aug 08, 2008, 22:41
My Webpage

Незнам как да го приема това твърдение.Ползвам Линукс от сравнително малко време, но не смятам,че това е така.Какво мислите по въпроса?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Не ме чуват в skype -: May 24, 2008, 11:44
Здравейте на всички и честит празник.
Имам следния проблем и ще се радвам ако го решим заедно:
след като си инсталирах ubuntu 8.04 + skypе 2.0.0.63 вече не ме чуват когато говоря.Аз мога да чуя входящия глас, но те мен-не.По рано с ubuntu 7.10 нямаше такъв проблем даже и с тази версия на Skype Пробвах да реша проблема с помоща на гугъл, но не успях и затова се обръщам към вас.  Проверих дали не е заглушен микрофона -не е.Така че направо незнам какво да правя.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / проблем с хард диска? -: Jan 22, 2008, 18:19
Здравейте.
Днес реших да си сложа новите драйвери за видеокартата АТИ т.е. 8.1 версията за Linux.Аз съм с Ubuntu 7.10.Всичко точно-браузвам си из нета и по едно време какво става- монитора ми изгасна, а компютъра продължи да си работи.Реших че нещо драйвера  се скапа- ама май не е това.
Рестартирам и тръгва процедурата fsck  но по едно време изписва "duplicate or bad sector in use" и до там.Тва го направи няколко пъти.Заредих Hiren's boot cd и от там с програмата HDD regeneration(ako   не се лъжа за името) проверих за лоши сектори.Нищо не намира.Отнеми цяла вечност тва сканиране защото съм с Сийгейт 7200.10 /250 ГБ.Незнам сега какво да правя , ако може някой да ми помогне да си възтановя системата или да ми обясни какво е това ще съм мн. благодарен.Иначе Гугъл не ми помогна особено с тоя проблем, затова се обръщам към вас.6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с инсталация на драйвери за Ати -: Nov 21, 2007, 19:32
Предварарително се извинявам за езика кйто ползвам, но тепърва навлизам в материята.Става въпрос за Убунту 7.10
Опитвам се да инсталирам драйвери за ати,какво направих дотук-
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Feisty_Installation_Guide
от този гайд не успявам да добавя редовете в xorg.conf  казва че немога да съхраня промените във файла а изпълнявам всичко както е показано.
Друго изпълних
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager
Всичко точно с тия команди и когато се опитам да enable ati accelerated graphic drivers в диспечер н ограничените драйвери   ми изписва че не може да стане защото трябвало първо да fix broken packages.
И така не мога да продължа инсталацията и нищо.А пък трябва да инсталирам драйвери, защото свалих си и си инсталирах последнана 64 битова версия на убунту, но има някъкъв проблем кото е трудно да го обясня.Просто когато отварям прозорци се получават гигантски размазани цветни петна .като мърдам мишката или кликам тук и там се показва изотдолу нормалния екран.Иначе видеокартата ми е ати радеон х300Страници: [1]