Покажи Публикации - kgochev
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 4 5 [6]
76  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Ново компютърче с  freebsd :) -: Jun 29, 2007, 21:34
Каниш се да слушаш музика на тази система, а въобще не става дума каква звукова карта има "чудото". Мисля, че ако искаш да е хубава, всичко останало ще ти се стори ефтино, а ако не е - няма никакво значение какви ще са ти кабелите. Но идеята за оптичния изход е много добра!
77  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Моля помогнете ми като попълните тази анкета -: May 23, 2007, 16:03
На някои от въпросите ти просто нямам отговор и затова не съм ги попълнил. Надявам се софтуерът ти да не се бърка от това!
78  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Изключване на компютъра -: May 05, 2007, 18:50
Е, не ми се слага старо ядро! Все пак проблемът не е чак толкова сериозен! Ще почета малко, ще поразпитам и ще видя какво ще стане накрая!
79  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Изключване на компютъра -: May 05, 2007, 11:15
Компютърът възприема sudo modprobe apm (т.е. не ми дава съобщение за грешка), но резултатът е същия. По същия начин действа и когато се опитам да го изключа от конзола със sudo shutdown -h now. Най-вероятно захранването ми не се поддържа от АРМ (имам Book PC със 100W захранване, което е много "бамбашка"). Дали не мога да използвам поддръжката от предната версия на Ubuntu? Благодаря на всички, които се опитаха да ми помогнат!
80  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Изключване на компютъра -: May 04, 2007, 21:51
Преминах от Ubuntu-6.06 (Dapper Drake) на Ubuntu-7.04 (Feisty Fawn) и  компютърът ми спря да се изключва (не спира захранването, все едно че не е ATX). Това, което знам и това което мога, не ми помогнаха да се оправя. Моля за "помощ от клуба" или поне какво и къде да прочета. Не съм пробвал да го спра от конзола, защото ей сега ми дойде на ума, ама смятам, че трябва да си спира без "гимнастики". Предварително благодаря!
81  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Какъв лаптоп да си купя? -: May 02, 2007, 22:44
Преди около година синът ми си купи лаптоп на Фуджицу-Сименс с мобилен процесор Турион. Сравнявал съм го с доста лаптопи и смятам, че по съотношение "цена-параметри" няма равен. Освен това идва с кристал брайт монитор, който все още е най-добрия, който съм виждал на лаптоп. Понастоящем от тези процесори има и двойни и без да ангажирам никого с мнението си, смятам че са еднакво добри с новите процесори на Интел, но са по евтини, а лаптопите с тях имат повече екстри. Извинявам се за общите приказки, ама забелязах, че повечето от вас не харесват AMD процесорите, когато става дума за лаптоп.
82  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Macromedia flash за opera -: Feb 16, 2007, 00:47
Имам инсталирана Opera на Ubuntu-6.06, само че за мое голямо учудване, тя си няма "флаш"(преди това съм я качвал на Тиликс, който е на база Ubuntu, и там пакета си беше със нея, само че бях с KDE). Та въпросът ми е:Може ли да се използва флаш-а на Firefox (аз се съмнявам, де!'<img'> и ако може, как да стане? Ако пък не може, има ли друг начин? Благодаря предварително!

Извинявам се много, но се оправих Проблемът е бил в грешен път до "плъгините", който се указва в конфигурационния файл



83  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с firefox -: Feb 09, 2007, 19:54
Много често ми се случва "да ми блокира" Firefox. Това става след като по някакъв повод използвам Google. Веднага след това, който и сайт да се опитам да отворя, ми се отваря Google, а ако потърся нещо с него, ми дава, че не го намира. Проблемът се оправя като се затвори броузера и се стартира наново. Системата ми е Ubuntu-6.06-LTS, в интернет влизам през прокси сървър, който е качен на друг компютър под Windows. Не знам какво трябва още на хората, които могат да ми помогнат, но съм готов да отговарям на въпросите им и да правя каквото кажат, за да се оправя. Пропуснах да напиша, че когато Google не намери "нещото" което търси, ми написва, че "го няма на този сървър", което ме навежда на мисълта, че го търси на другия ми компютър, ама не съм сигурен
84  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Отново проблем с кирилицата в mplayer -: Feb 09, 2007, 19:28
Цитат (Nikolavp @ Ян. 19 2007,13:11)
Този файл работи с Slackware, SuSE, Gentoo(с което съм в момента).Никога не съм имал проблеми със субтитрите с този файл просто копираш в ~/.mplayer/config и си готов
Примерен код
# Write you default config options here!
vo=xv
zoom=1
subfont-encoding=unicode
subcp=cp1251
subfont-autoscale=1
subfont-text-scale=4.5
subfont-osd-scale=6
font=/home/nikolavp/.mplayer/arial.ttf#обърни внимание на пътя
framedrop=yes
slang=bg
alang=bg
vf=expand=0:-120:0
Както забелязваш трябва да сложиж arial.ttf в /home/username-a/.mplayer/arial.ttf и да го промениш, защото на мене ми е nikolavp на тебе може да ти е gosho '<img'>.Ако не знаеш от къде да дръпнеш(или да намериш) arial.ttf ето тук можеж да намериш файла.Надявал се да съм помогнал, но просто не трябва да ти дава проблеми.

Само едно уточнение Този файл работи и с Ubuntu-6.06
85  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / инсталиране на Дебиан -: Jan 25, 2007, 08:09
Благодаря на колегите, наистина не ми е инсталиран Х сървъра и като прочетох поста за инсталирането на DEBIAN от интернет, го инсталирах. Сега ми казва, че не ми познава мишката и не ще да го качи, ама се надявам да се оправя. В тази инсталация (дисковете от интернет) наистина не се появяват два прозореца от статията на колегата (Debian software selection и следващия поред след него от приложените скрийн шотове) и това доста променя начина на инсталиране.
86  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / инсталиране на Дебиан -: Jan 24, 2007, 20:23
Проблемът на колегата с инсталирането на DEBIAN при мене се появи по комплицирано. По същия начин ми се "качи" само shell, но аз си инсталирах KDE с apt-get install kde като root. След това се опитах да пусна X server с команда startx, но не стана. Написа ми следните "работи":

main:~# startx
Using authority file /root/.Xauthority
Writing authority file /root/.Xauthority

Using authority file /root/.Xauthority
Writing authority file /root/.Xauthority

/usr/X11R6/lib/X11/xinit/xserverrc: line2: /usr/bin/X11/X: No such file or directory

/usr/X11R6/lib/X11/xinit/xserverrc: line2: exec /usr/bin/X11/X: Cannot execute: No such file or directory
giving up
xinit:No such file or directory (err no2): unable to connect to Xserver
xinit:No such process (err no3):Server error

Ако някой може да помогне, ще съм много благодарен. Всъщност го няма изпълнимия файл на Х, доколкото разбирам, ама не знам какво да направя по въпроса. Тъй като кода съм го преписвал от екрана на shell, може да има някакви грешки, за което се извинявам.
Страници: 1 ... 4 5 [6]