« Отговор #8 -: May 22, 2017, 23:19 »
Благодаря ви за коментарите! Ще си купя Samsung 850 Evo, като за избора му допринесе и 60 месечната му гаранция.
Впрочем, знаете ли, ще кажа какъв ми е проблема. Ползваната от мен дистрибуция MX-Linux 16 с Xfce изключително бързо се зарежда, макар и от 1 TB HDD, както и програмите се отварят почти мигновено. Проблемът е в шума от диска. Бързо го настаних на широко и меко в мястото за оптичното устройство и веднага отшумя, но пък се покачи сериозно температурата на хард диска. Ето защо, реших, че бива да си взема едно SSD, ала не знаех кой модел. Вярно е, прочетох и доста ревюта в интернет, но те са, струва ми се, повече маркетингови, затова исках да прочета истински потребителски мнения. Мога да последвам някои съвети за оптимизации, които препоръчвате, но това, което искам, като потребител, е работата на диска да бъде грижа на производителя, да е независим продуктът от операционната система, и се надявам, че новите модели дискове, а и линукс ядрата, вече са преодолели първоначалните проблеми, за да мога, въпреки че съм избрал линукс, да се почувствам истински потребител - продуктът да ми служи, а не аз на него, защото противно на становището, че след като ползвам линукс, значи съм напред с материята. Е, аз не съм. И затова питах. И пак ще питам, защото знам, че тук винаги получавам навременна помощ.
Още веднъж - благодаря за мненията ви!