Е явно нашите счетоводители или не познават законите, или не са дорасли още (до твоето ниво), или не им се занимава, или.. софтуера (който ползват) не го поддържа.
то... в днешно време едно нещо не се ли поддържа от софтуера ... Все едно че не съществува.
На слушал съм на
- не може (да бъде)
- що бе?
- ами програмата/софтуера/ИИ така каза
И никой не се напъва да мисли, на че имало там някакви закони, софтуера не ги ли поддържа... Ще видите дръжки
Вече сме в матрицата, грижим се за нея, даваме си доброволно биометричните данни, а тя от др. Страна се грижи ние да не можем нищо което не е заложено в нея. Един голям... симбиоз, а
Ремо, ТРЗ са едно проклето племе, което казва „не“, когато царя рече „да“. Но специално в този случай не съм склонен да ги виня. Тук по-скоро е остатъчното мислене на работодателя, че той ще ти плаща, а ти ще си клатиш краката. Което е тъпо. Резултата от работата ти, не е мръсен въздух, а някаква съвсем истински свършена работа. Ако работата е свършена, него не би трябвало да го интересува, как, кога и по какъв начин си я вършил.
=*=
Благодаря за похвалата, но аз далеч не съм най-добрия в професията. По-скоро е обратното. Моята кариера е напълно провалена. Аз съм силно некадърен. А факта, че понастоящем работя, е от щастливо стечение и по-скоро проява на милосърдие. Ако бях работодател, бих уволнил работник с моите качества.
=*=
Връщам се на ТРЗ, за да кажа, че по принцип са големи буквояди и мега специалисти. Професията им го налага. Аз не знам по-сложна професия от тяхната. Чудо на чудесата е. Това теория и практика трупана в продължение на двеста години. Нормотворчеството може да напълни националната библиотека. На практика не е възможно да се напише софтуер, които да обхване всичко това. И не е написан. Самата супа е пълна трагедия. Аз защо го подбъзиквах Божо? Заема ми се с лесни, чикиджийски задачки. Викам му, оправи супата, това касае всички ни.
Случая, който описваш обаче, не е връх на некомпетентността. Това се разминава изобщо с дефиницията за човек. Мислещо същество? Какво-о-о???
ТРЗ е най-сложната наука, но правенето на заплати не е. Това в крайна сметка опира до една наредба, която не е променяна, кой знае колко. Всичко си е същото от „време оно“. Това е детерминиран процес, определен в подробности. За него може да се напише и има тонове софтуер. Възможно е да се правят заплати в електронна таблица. Аз съм правил заплати в електронна таблица.
Не е оправдание, че не може да ти се начисли заплата и осигуровки. Ако софтуера в действителност не го може (което силно ме съмнява), то се пише едно мило писъмце на производителя: ей в тоя член това го пише, а вашето нещо не го може. Оправете го, моля! И по-бързо.
Но този случай е толкова теоретичен, че не го вярвам на практика.
И при добро желание, докато проблема в програмата се оправи, на този човек може да му се направи ведомост, рекапитулация и ПСД на ръка. Познавам хора, които до ден днешен пишат в книги, а в НАП носят дискети.