« -: Oct 29, 2019, 08:51 »
Здравейте,
имам следния казус. Купих си ново жилище и съм абонат на А1 за оптичен интернет и телевизия.
Проблемът е, че не могат да ми изместят оборудването, защото на новия ми адрес има някакви проблеми с изкопаването на канали за оптика.
От сегашния ми адрес до новия има пряка видимост и искам да си прехвърля въздушно телевизията и интернета.
Взех си два Микротика SXT и си направих бридж.
Лошото е, че портовете на устройството от А1 са разделени и не мога да се включа в единия порт и да прехвърля всичко на новия адрес. Ако използвам обикновен суич след устройството на А1 има loop.
Та сега се чудя ако взема два управляеми суича микротик от най-евтините дали може да се тагват пакетите от всеки порт на устройството на А1, да се прехвърлят през бриджа със запазване на таговете и от другата страна да се разтагват, като на всеки порт на микротика да си вържа двата телевизора и да сложа едно wifi рутерче да хвърля.
Търся възможно най-евтиния вариант, щото вече взе да става много скъпа цялата история.
И не са само А1, никой не може да ми пусне интернет там, защото има един строеж и пречи, а този строеж ще приключи след 7-8 месеца в най-добрия случай.