все едно си с два монитора.
П.П.П. ... гледам повечето колеги го разделят и го ползват като 2 отделни монитора т.е. по едно пирложение у лево и едно у десно (явно така по се свиква)
В момента съм с 22 инчов, мониторът е на ръка и половина от мен и ми е горе- долу комфортно.
Това обеснява много неща. Аз работя на 24'' 96dpi и сега като се замисля, много от тези беща неволно/(без нарочно да съм ги правил) - съм ги изпълнил.
24'' и на мен ми е мъничко по-голям...но пак гледам от ръка, ръка и половина разтояние. Обаче гледам, че едните иконки - за монтиране, кошчета и т.н. които не се използват съм ги наредил в лево. А пък нещата за следене - два gkrellm-a в дясно.
Нещата които пък ги ползвам често са точно в средата на екрана. Активната област, която ползвам/гледам е в средата и приравнена някъде към 19-20'' размер.
Панела на XFCE пък съм го свил, да не е разтегнат от край до край. Много е по удобно- Винаги съм се чудил защо, защо панелите имат опция за свиване. А то било заради големите монитори.
Погледа ти най-много се мести от Start бутона <---> към часовника/говорителя/езика. Сега си представете, че на голям 32'' монитор очите ти постоянно да шарят от дaлеко в лево към дaлеко в дясно
Това няма как да измаря.
Какъв е смисъла голям монитор да го поставиш по-надлеко (от една ръка) и да му направиш всичко - фонтовете/иконите/менютата перманентно по-големи-крокодилски та да се виждат??? ми то така се губи ефекта от голямата резолюция и голямото работно място и става все едно, че ползваш малък монитор. - губиш ефекта от големия монитор.
Много често, като гледам веб страници, на браузера използвам CTRL+ и CTRL- и неусетно се дърпам назад. (Изключително удобна функция!!!) Предполагам, че това е някаква неосъзната 'почивка'. След това пак към нормален размер и се връщам обратно. Даже и сега го направих това докато пишех този текст
Но това не е парманетно увеличение на всичко.
Друг смисъл да се дърпам назад го виждам ако пусна някой филм на цял екран. Ама тогава наистина се дърпам назад заедно със стола и се облягам 'блаженно'.