Автор Тема: Продължение на „Отпочна се“...  (Прочетена 27750 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #45 -: Jul 29, 2020, 23:43 »
Какви са тези писма? Чувал съм само за едно писмо до царя на Едеса и не съм го чел.

Това е ново явление. Първите писма са дадени около милениума. Аз чух за това в запис на една конференция на Виделей. Капелано е особено неприятен тип, но има навика да кани в „Канал 0“ нестандартни хора.

Жалко, че нямаме хора от Бургас, на драго сърце бих си поговорил за „белия албум“. Пък защо не и за Fuck Off. Всички искат снимка с мен, все едно съм НЛО. Не могат да ме спрат като кола на НСО. Не, че те обичат, но те мразят от любов. Как да се похвалят, като няма за какво?

Любимо!

Девет милиона критици. Тогава бяхме още девет.

Та чух за това, не повярвах, мислех си за New Age или кой знае каква контакта глупост от Канал 2001. Проверих, попрочетох. Казах си, ще им дам шанс. Калин Сърменов ми беше любим актьор преди да се хване с политика и да лиже знаете кое на раз-Бойко.

А, да. Мързела не убива, само мъчи. Слушах ги на слушалки. Още не ми се бяха прецакали и можех да слушам, каквото пожелая. Като почна работа ще си взема нови. То и беседите на Дънов не ги четях голямата част. Много е удобно, но пък се хващаш, че акъла ти отлита и трябва да връщаш.

Преслушах тази версия:

https://invidio.us/playlist?list=PLzX3nNaPDq12VCGOViyactzq7CmgMRGoe

Сега, трябва да направя няколко уточнения.

За Христос има много неразказано. Част от него е попълнено от апокрифни издания и писаници на гностици (където тези неща са оцелели).

Например в алтернативни езотерики се говори за двама Исус. Няма да давам мнение вярвам ли в това, но дори на български има писано (и говорено по конференции) от Ангел Манев и Таньо Танев. Понеже те работят с календари, то е трудно да им се противопоставиш.

Друго по-разпространено учение е, че Христос и Исус не е едно и също нещо. Славата на тая теза се числи на щайнеристите, но не само те говорят за това. Там също се говори за втори Исус, който всъщност е втори Адам, който не е влизал никога в цикъла прераждания на Земята.

Но има, какви ли не още податки. Например есеите казват, че Исус е „загубил способността да греши“ още преди да иде в пустинята и да стане Христос. Според тяхната версия, Исус е бил част от тяхната школа в „изгубените години“.

В други версии на мистици, езичници и гностици се говори за Божията майка като наистина девствена, когато е родила Исус, защото само чисто тяло е можело да приеме такава душа. Обаче в писмата се говори за по-големи братя и сестри. По-големи, не по-малки!

И изобщо образа изграждан през вековете за Христос е нещо наистина уникално. Нещо, което не можем да поберем в земните разбирания.

От друга страна, писмата почват, как Христос като млад е един обикновен проидоха и алкохолик. Млад бунтар, какъвто всеки от нас е бил, който в общи линии се е занимавал само с глупости. Човек като всеки от нас.

В нито един момент в писмата не се намеква за разлика между Исус и Христос.Той си е същия, само дето е ходил в пустинята и се е смирил. Случката със Сатаната, която е много важна за гностиците, Той я представя почти с пренебрежение. Едва ли не, това нищо не е.

И накрая всичките му обяснения описват Бог като просто микро света. Той дори не говори за нано-света. Всичко са едни атоми и електрони. Това е Бог в писмата.

Докато слушах писмата в мен растеше паника и съпротива. Всичко описано в тях ми приличаше на глупости. Но в същото време, всичко, което се предава като идейна основа ми звучеше изключително правдиво. Питах се безброй пъти: дали е възможно Христос да е вятърничав фантазьор, който по „случайност“ е станал Бог? Възможно ли е наистина да няма Исус? Възможно ли е Христос да лъже?

Понеже нямам задоволителен отговор на тези въпроси, съм объркан и не знам, какво да кажа. От друга страна, не съм чак такъв куражлия да заклеймя писмата като неистински. В тях се разкриват изключителни неща и някак си трябва да живея с идеята, че не ми е дадено да знам, кой наистина е Христос.

От друга страна, ако това е Христос и той не лъже, то трябва да зачеркнем точно всичко, което се знае за него от всеки един източник.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #46 -: Jul 30, 2020, 00:02 »
Презервативите са ценни, защото с тях много идиоти не са се родили.
А както бог ни е правил по свой образ и подобие - същото важи и за дявола. май са 50-50 ама гаднярите са по-вокални и се набиват на очи.
На атлантите и телата са били други (защото и Земята е била друга тогава) - все пак са предишна генерация 2G

Щайнер кефи защото някои неща които казва съм ги проверил и са верни. Следователно му вярвам и за неща, които няма как да проверя, защото съм само 4G
Сега ако те изтъпанят пред някакъв плазмен двигател или машина за телепортиране - как би я описал. С някакви примитивни картинки които няма да имат никакъв смисъл, защото си нямаш хал хабер как това чудо работи. Все едно да покажеш блок схема на микропроцесор на някой от Факултето и да го накараш да я начертае той както я разбира..

А е пълно със скални рисунки от времето на персите, асирийците и вавилонците на една Гугъл ръка разстояние - те определено описват извънземни същества и технологии.

Част от описанието на Христос защо има презарвативи е точно това. Другата е, че едно нежелано дете има тежка съдба.

Не е изяснен въпроса атлантите земна цивилизация ли са или не са. Точно Щайнер настоява, че са си земна. Други източници са на обратното мнение. Сега не помня, как се казваше една известна контактьорка. Цветкова ли беше, как беше. Тя беше от тия от деветдесетте. Имам нейна книга, която твърди, че е под диктовка на същества от пето измерение.

Там и за хората се говори, че не винаги сме били на земята. Имаше описана (не помня имена, едни 20 год. са минали) една планета, където сме живели. Тя е била сумрачна. Там сме живели заедно със сивите, но сме били по-силни физически и сме ги мачкали. Съответно, когато са ни върнали на Земята, ние сме били в по-неблагоприятни условия, а те са дръпнали. Но за разлика от нас, добре помнят, какво сме им причинили. И сега отмъщават.

Ей такива едни тези. Много е трудно да си земен човек и да се ориентираш, кое колко е истина.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3869
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #47 -: Jul 30, 2020, 08:06 »
   Има един известен езотерик - Мулдашев,чиито възгледи са близки
до тези на Елена Блаватска (мисля,че няма нужда да я представям).
Та според него атлантите са 4 -тата раса (сегашните хора сме 5 -та).
Преди тях е имало лемурийци (3 -тата раса).Те са имали
изключителни способности-ясновидство,телепатия,телекинеза и т.н.
Обаче нещо се е прецакало - започнали са да воюват помежду си,и
са се самоизтребили.При атлантите (и те са имали паранормални
способности - но не колкото лемурийците) се е получило нещо
подобно - самоизбили са се.
1-та и 2-та раса са били някакви ангелоподобни създания,но
Мулдашев не го обяснява достатъчно добре.
   За Йешуах (Исус) пише следното: още като малък и бил гласен
за духовен учител,заведен е в Индия ,и там се е занимавал със
медитативни техники (йогийски и/или будистки) 18 години (от 12
до 30 годишна възраст),придобил е способности,които са имали
много малко хора.Логично е било,предвид това,което е можел да
прави,да го обявят за Божество и т.н.
После обaче учението му е изопачено и ... останалото го знаете ...


« Последна редакция: Jul 30, 2020, 09:44 от spec1a »
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3243
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #48 -: Jul 30, 2020, 08:27 »
Гога, очевидно и Господ да си, няма отърване (от авторското право)
Странно, изглежда т(в)оя господ не е създал всичко на тоя свят инак той щеше да държи всичките права нъл тъй.
Да - да ама не - виж к'во казва тука разбирачите ..изглежда в некой държави твоя господ не върви или може би върви ама няма авторски права  :o

This video contains content from AdRevEnt_managed, who has blocked it in your country on copyright grounds.


@spec1a Предполагам и с първите две генерации се е случило същото, а сега чекаме да видим дали няма да се повтори и с новата 5G  :P
Много верятно е даже 3Г и 4Г като се разбрали какво се е случило с 1Г и 2Г точно тогава да са развили телепатията с надеждата че като знаеш кога врагът ти ще почне да ви избива и  ще ти се размине  :o Да, да - ама НЕ! Култов лаф/поздрав от 5Г

П.П. много щеше да е трудно ако знаеш какво си мисли другия - особено па ако ще го избираш напр. за премиер или президент (БГ, САЩ, ОНД), само Тиквоний щеше да ги фърли в дълбок потрес, щото там колкото и да се напъваш нема никой (и пак щяха да го изберат - т'ва кармата верно яка кучка и нема отърване, като си прост е до живот)
« Последна редакция: Jul 30, 2020, 08:39 от remotexx »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #49 -: Jul 30, 2020, 10:23 »
В тези неща имаше някаква музичка, която явно междувременно е получила ограничения в разпространението. На страницата им пишеше нещо по въпроса за музичката, че била by sa, затова в клипчетата споменаваха от кой е, но явно вече не е.

В същия канал има и по-стара версия, виж онези клипчета спрени ли са.

Това е:

https://invidio.us/playlist?list=PLzX3nNaPDq13aQRuUM8uMvhIMvtmSzLtO

Ама май доколкото разбирам и те са спрени.

Не помня нямаше ли някаква версия в Soundcloud. По принцип зад инициативата седят програмисти и те уж са прецезирали нещата, но се случват обрати. Остава текстовата версия.

По принцип ги имам при мен свалени. Връзката не ми позволява да слушам нищо поточно, а точно тези нямам смелост да изтрия. Разбира се, когато имам достъп до хубава връзка, не си играя да свалям, подавам на mpv и то си дзиндзирика.




Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3401
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #50 -: Jul 30, 2020, 10:32 »

Например в алтернативни езотерики се говори за двама Исус. Няма да давам мнение вярвам ли в това, но дори на български има писано (и говорено по конференции) от Ангел Манев и Таньо Танев. Понеже те работят с календари, то е трудно да им се противопоставиш.

Друго по-разпространено учение е, че Христос и Исус не е едно и също нещо. Славата на тая теза се числи на щайнеристите, но не само те говорят за това. Там също се говори за втори Исус, който всъщност е втори Адам, който не е влизал никога в цикъла прераждания на Земята.

Но има, какви ли не още податки. Например есеите казват, че Исус е „загубил способността да греши“ още преди да иде в пустинята и да стане Христос. Според тяхната версия, Исус е бил част от тяхната школа в „изгубените години“.

В други версии на мистици, езичници и гностици се говори за Божията майка като наистина девствена, когато е родила Исус, защото само чисто тяло е можело да приеме такава душа. Обаче в писмата се говори за по-големи братя и сестри. По-големи, не по-малки!

И изобщо образа изграждан през вековете за Христос е нещо наистина уникално. Нещо, което не можем да поберем в земните разбирания.

От друга страна, писмата почват, как Христос като млад е един обикновен проидоха и алкохолик. Млад бунтар, какъвто всеки от нас е бил, който в общи линии се е занимавал само с глупости. Човек като всеки от нас.

В нито един момент в писмата не се намеква за разлика между Исус и Христос.Той си е същия, само дето е ходил в пустинята и се е смирил. Случката със Сатаната, която е много важна за гностиците, Той я представя почти с пренебрежение. Едва ли не, това нищо не е.

И накрая всичките му обяснения описват Бог като просто микро света. Той дори не говори за нано-света. Всичко са едни атоми и електрони. Това е Бог в писмата.


Гога това са пълни глупости. Или казано на нашенски ИТ жаргон - духовен спам. Апокрифите също са такива. Изкукал някой средновековен автор почва да си съчинавя и фантазира истории, нямащи нищо общо с реалността.


От друга страна екзотерици, екстрасенси и прочие, може да се мъчат да си обеснят как още е устроен света....Обаче ако не вярват в Христос като бог, единосъщен на върховния бог, ако не признават учението за спасението на душата чрез вяра, значи са пълни капути. Резултата е, че ще заблудят много хора.

Аз това хресвам на ведите и кришнарите. Че признават и Христос, говорят за спасение душата. Изобщо няма нищо по-различно. Няма как някой или някоя религия да проповядва нещо по-ралично...защото битието е едно също. Какво друго да бъде?
« Последна редакция: Jul 30, 2020, 10:52 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #51 -: Jul 30, 2020, 10:44 »
   Има един известен езотерик - Мулдашев,чиито възгледи са близки
до тези на Елена Блаватска (мисля,че няма нужда да я представям).
Та според него атлантите са 4 -тата раса (сегашните хора сме 5 -та).
Преди тях е имало лемурийци (3 -тата раса).Те са имали
изключителни способности-ясновидство,телепатия,телекинеза и т.н.
Обаче нещо се е прецакало - започнали са да воюват помежду си,и
са се самоизтребили.При атлантите (и те са имали паранормални
способности - но не колкото лемурийците) се е получило нещо
подобно - самоизбили са се.
1-та и 2-та раса са били някакви ангелоподобни създания,но
Мулдашев не го обяснява достатъчно добре.
   За Йешуах (Исус) пише следното: още като малък и бил гласен
за духовен учител,заведен е в Индия ,и там се е занимавал със
медитативни техники (йогийски и/или будистки) 18 години (от 12
до 30 годишна възраст),придобил е способности,които са имали
много малко хора.Логично е било,предвид това,което е можел да
прави,да го обявят за Божество и т.н.
После обaче учението му е изопачено и ... останалото го знаете ...

Мулдашев е офтамолог. Малко е пресилено да се твърди, че е езотерик. Той е човек на науката.

Това, за което говориш се среща едно към едно при щайнеристите. Те говорят за седем епохи от по 11 хил год. Преди Лемурия нямало материален живот. А в самата Лемурия най-твърдата материя е приличала на сегашните медузи. При атлантите водата е била лека, а въздуха гъст, затова не е било възможно да се плува, но пък е можело да се лети с прости средства.

Всяка от тези епохи има по седем под епохи. Както казваш, сегашната е пета и се нарича европейска или германска. Предната (логично) е гръко-римска. Следващата ще е славянска, а по-следващата ще е северо-американска. От шестата подраса (предстояща в следващите хиляда или две хиляди години) ще се роди шестата раса, а от седмата следващата след нея.

Интересно, че се говори, че Америка ще потъне още в славянската епоха и нов континент ще се появи в Тихия океан. Но очевидно нещо ще оцелее щом от него ще се роди следващата подраса, от която пък ще дойде по-следващата раса.

Специално на мен тия обяснения са ми леко съмнителни. В прекалено малко години се говори, а атлантите са представени като хора. Не мога да съм сигурен, но от други източници дълбоко се съмнявам в това.

Според тия писания Земята е всичко на всичко на няколко десетки хиляди години. Къде отидоха милионите? Ами милиардите на Слънцето? Защото според същата теза в първия период Слънцето се е отделило от Земята. Дори да приемем, че Слънцето се е отделило от Земята, а не обратното, то възможно ли е да е станало едва преди няколко десетки хиляди години?

=*=

Проблема на Блаватска е, че тя така и не успява да уточни в живота си отношението си към Христос. А е проблем да не можеш да се определиш спрямо най-големия Учител, който е идвал.

Има твърдения, че Исус е бил в Индия и, че дори е бил скрит там от поповете, които успява да разяри още като дете. Как ги е предизвикал, е описано в библията. В самата Индия има някакви надписи по камъни и други сведения, че е ходил. Самия Христос обаче казва, че не е ходил в Индия. Ако има наистина втори Исус и той да е ходил в Индия, то нещата ще си дойдат на местата. Иначе, не знам.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #52 -: Jul 30, 2020, 10:50 »

Гога това са пълни глупости. Или казано на нашенски ИТ жаргон - духовен спам. Апокрифите също са такива. Изкукал някой средновековен автор почва да си съчинавя и фантазира истории, нямащи нищо общо с реалността.


Може, възможно е. Но все пак някои апокрифи са от първи-втори век. А това, което преразказвах доста убедително се твърди, че е от самия Христос. Аз самия доста се обърквам от всички тези, които срещам.

Затова за мен са по-важни посланията, а не фактите. Ако ми е дадено, ще науча фактите, но посланията са това, което би ме спасило.

Съгласен съм, че пътя на вярата е правилния път. Без него, човешката душа е загубена. А след като придобием вяра, колкото синапено зърно, ще сме способни на чудеса и ще можем да продължим напред.

Това прозвуча почти като молитва. Не съм добър в молитвения дух, но се опитвам.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6198
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #53 -: Jul 30, 2020, 23:59 »


Затова за мен са по-важни посланията, а не фактите. Ако ми е дадено, ще науча фактите, но посланията са това, което би ме спасило.


Ето това е. Съзнанието определя битието. Както написах в оригиналната тема.

По време на ученическите си години, имах един приятел, с който сме правели какви ли не щуротии.
Той обаче се хвана с някаква секта. "Истина от Сион" се казваше и дори ме беше завел на някакво тяхно събитие. Много народ, много енергия, много емооции, много възхвала. Подражавах на тълпата, бед да се впечатлявам обаче. Съзнавах, че моят приятел здраво са го оплели в някакви мрежи и едва ли ще мога да му помогна, особено като го слушах, как ми говори за всичко това. Направо му бяха пренаписали акъла.
Обаче ми направи впечатление друго нещо. Стана пълен отличник. Шестици от горе до долу. Питах го, как става това, той само ми отговори, че Бог му помага. До ден днешен не мога да си обясня, как посредствен ученик изведнъж става отлични.
След време на мен ми се случиха някои неща и вече имам горе-долу отговор. Вярата е една от най-могъщите сили във вселената.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #54 -: Jul 31, 2020, 10:17 »
Обаче ми направи впечатление друго нещо. Стана пълен отличник. Шестици от горе до долу. Питах го, как става това, той само ми отговори, че Бог му помага. До ден днешен не мога да си обясня, как посредствен ученик изведнъж става отлични.
След време на мен ми се случиха някои неща и вече имам горе-долу отговор. Вярата е една от най-могъщите сили във вселената.

Сион или Цион е една от големите земни тайни. Това е една от основите на теоретиците на заговора. Всичко, което се знае за това място не знаем, дали го знаем. Заговора е толкова дълбок и стига до там, че евреите изобщо да отказват да признаят, че в Израел съществува планина Цион, въпреки, че тя е туристическо място.

Този французина, който пръв пише за това го заклеймяват, че е с разстройство на личността и му се привиждат неща.

Но щом една тайна е земна, тя не ме интересува. Всичко е преходно и слабо. Колкото и голям заговор да седи зад тази планина, може да бъде сразен за миг.

Останалото много се радвам да го чуя.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3869
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #55 -: Aug 01, 2020, 10:06 »
...
От друга страна, писмата почват, как Христос като млад е един обикновен проидоха и алкохолик.
...

   Tова ме кефи !
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #56 -: Aug 01, 2020, 13:38 »
...
От друга страна, писмата почват, как Христос като млад е един обикновен проидоха и алкохолик.
...

   Tова ме кефи !

Както казаха, мързеше ме да ги чета, затова ги слушах. Докато слушах първите две писма, дето ги описва тия работи, почти бях зарадван. Все едно описваше моя живот или на кой да е друг младеж.

Проблема дойде от това, че в писмата не се потвърждава хипотезата, че Исус и Христос са различни същности, а ако наистина е имал такава младост, това го прави „нищо особено“. Не е нито слънчев, нито никакъв Бог, а обикновен човек, който обаче се е осъзнал приживе. Още по-лошо беше, че не се говори, че се е осъзнал преди да е отишъл в пустинята и още тогава да е станал съвършен човек, а едва след това. И дори след това пак има моменти на вятърничево поведение.

Тези писма по-скоро разклащат вярата ми в Христос. От друга страна, както вече споменах, не ми е толкова важно, каква е истината за самия Христос, а какво ми казва с тези писма. А в тях посланията са много силни.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #57 -: Aug 01, 2020, 15:13 »
...
От друга страна, писмата почват, как Христос като млад е един обикновен проидоха и алкохолик.
...

   Tова ме кефи !
Как няма да те кефи, звучи като: произхожда от обикновено работническо-селско семейство и стана велик вожд.

Иначе като знам църквата как си нарочва светците, не се учудвам и за случая с Исус Христос.
Сигурно едното е светското му име, а другото духовно и затова Гого се обърква дали са двама души или един (не знам само кое,кое е).
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3869
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #58 -: Aug 01, 2020, 15:34 »
   За момент да допуснем,че написаното в "свещените" книги е вярно.
Исус Христос можел това,можел онова ...
   Обаче...
В момента в света има поне 100 човека,превъзхождащи "месията" по
способности. Повечето от тях са в Хималаите.
Разбира се,не само там. Например в известният манастир "Шао Лин"
има монаси,които медитират с години. Някои от тях могат да лекуват
с ръцете си и даже владеят левитацията (т.е. "ходенето по вода"
за тях не е проблем)
   Така че очевидно Йешуах(пардон,Христос) не е голямата работа ...
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6198
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #59 -: Aug 01, 2020, 16:07 »
   За момент да допуснем,че написаното в "свещените" книги е вярно.
Исус Христос можел това,можел онова ...
   Обаче...
В момента в света има поне 100 човека,превъзхождащи "месията" по
способности. Повечето от тях са в Хималаите.
Разбира се,не само там. Например в известният манастир "Шао Лин"
има монаси,които медитират с години. Някои от тях могат да лекуват
с ръцете си и даже владеят левитацията (т.е. "ходенето по вода"
за тях не е проблем)
   Така че очевидно Йешуах(пардон,Христос) не е голямата работа ...
Не е голяма работа?
Заради него се променя целият свят, не бил голяма работа  [_]3
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.