Автор Тема: Проблем с влизане в новоинсталирана система - Мандрива 2008.1  (Прочетена 2311 пъти)

c111100101

  • Гост
Ще имам впредвид това за лога да го видя. В момента съм изтрил дяла, но пак ще сложа системата, инсталацията протича почти толкова бързо, колкото и зареждането на лайв сд-то.
Днес пробвах със смяна на виеокартата в mcc с избор на някаква стандартна веса - стартира ми Хсървъра, но монитора излезе аут от синхрон и не можах да видя какво стана и впоследствие се съсипа системата и спря да зарежда и до етапа с проблема.
Видеокартата е NVIDIA FX 5200, а драйвера, който системата качва 169.12.
Утре ще опитам с друга видеокарта, сега ако успея ще пробвам веднага след инсталацията да кача друг драйвер. Мазалото обикновено става след 2-3 рестарт
С това видео няма да имаш никакъв проблем ако решиш да сложиш и последната версия. :)
Не знам кое друго ти е толкова старо в хардуера, че се притесняваш?
Относно кде както се разбра, има алтернативи.
Активен

Teo

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 169
    • Профил
С някои промени, мисля че този път наистина се реши проблема ми - вече 10-тина рестарта и нормално зареждане. Може би някой от следните фактори е коригирал нещата:
-Инсталирах Линукса на свободен неформатиран дял - и оставих той сам да си създаде съответните партишъни и суап файл - гледам направил е една 8 гб и една 5 гб - вероятно по-малката за home
-Оставих го на английски език
-След инсталацията направих повечето от предложените ъпдейти, най-вече всичко свързано с NVidia и X-org
-В Мандрива контрол център оставих резолюцията по подразбиране непроменена (1600х1200), а я промених от desktop properties - display (на 1024х768х85)
Активен

trosho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 321
    • Профил
@c111100101   Трябваше да изясним въпроса, защото си използвал възвратен глагол.

@Teo  Ще споделя съвсем скорошни проблеми с в две стари видеокарти на NVidia (GeForce 2 и GeForce4) под Mandriva Linux One Xfce 2010.1 (и Kubuntnu 10.10). Ако решиш да минаваш на последната версия и се получи засечка, да го имаш предвид.

Проблемът се получава, когато след инсталацията се инсталират proprietary драйверите. След рестарта, графичната среда не може да се зареди. Версията на драйверите при мен беше 96.xx, но теми с подобен проблем имаше и за по-висока версия на драйверите.
Нещата се оправят с добавяне на опция "nopat" към реда за стартиране на ядрото.
Активен