Покажи Публикации - p1k0
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Програмиране / Общ форум / Re: Framework (symfony) полза -: Sep 04, 2010, 21:54
Така. Сега първо си свали розовите очила и да започнем.
 Symphony е един от възможно най-сложните рамки за PHP. Това, че си гледал демо как се прави блог и прочие и всичко изглежда елементарно е колкото за демонстрация за CRUD/REST и т.н.т (то и Rails отначало изглежда като играчка).
Моят съвет е да си направиш няколко проекта на "чисто" PHP сам да си напишеш функциите/класовете и т.н.т да усетиш атмосферата дето се казва и ще видиш, че ще се сблъскаш с огромен брой проблеми, на които ако не се научиш да се справиш на този етап е немислимо да ползваш какъвто и да е framework. Въобще концепцията за framework независимо от езика е,  че се предполага, че владееш съответния език на добро ниво, а рамката е инструмента, който ти спестява доста от тривиалните неща, но никога не пише кода за теб.

PS: Винаги съм се усмихвал на jquery/prototype (това са javascript framework) wannabe "кодерчетата" дето си правят разни скриптчета , които даже не познават основите на JS.

PS: А сега се извинявам, че не обърнах внимание от коя дата е темата... Все пак се надявам мнението ми да бъде полезно на някой
Поздрави
2  Програмиране / Общ форум / Re: Питанка за bash скрипт -: Sep 04, 2010, 21:44
Да това го напрвих (със \) . Проблема сега е, че множеството от под директории са с интервали и там съм "мат".
Някакви идеи ?
3  Програмиране / Общ форум / Re: Питанка за bash скрипт -: Sep 04, 2010, 20:46
Нещо не харесва че директориите са от рода на foo bar, тоест има интервали в името на директориите
4  Програмиране / Общ форум / Питанка за bash скрипт -: Sep 04, 2010, 20:17
Здравейте,

Можете ли да ми предложите скрипт написан на bash, който да обхожда директории (прилежащи под директории) и при наличието на rar файлове в тях да ги разархивира ?
Страници: [1]