Покажи Публикации - m0rph
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 19
31  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Да му пикам на Линукса! -: Sep 20, 2009, 13:22
Цитат
Понеже всички знаем, че glxgears е надежден показател. Пусни си нещо реално и направи сравнението да видиш дали въобще има някакво забавяне.

glxgears е идеален при сравнение в една и съща машина, при условие и че разделителната на екрана е запазена между тестовете.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Сливи за смет? Май не -: Sep 16, 2009, 13:21
hahahahahah муахахахахахах  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
хахахахахахах
ох
хахахахахахахахаха :'( :'( :'( :'( :'( :'( хахахахаха
33  Игри за Linux / Общ форум / Re: wow 3.1.3 как да го подкарам-помощ. -: Sep 11, 2009, 17:10
хм... с коя версия на wine си?
wine --version

Няма да е зле да си кажеш и видео картата, защото ако си с АТИ забрави да играеш като хората. В такъв случай по-добре си качи един Уин колкото за Уоу-а, като мен, и не се мъчи.

И убунту-ту ти не е ли малко старичко няма да е зле да се замислиш за по-новото.
Иначе най-вероятно Wine-a го гърми ( тоест пробвай с по-нова версия ( на wine )или с по-стара, зависи от случая с коя си в момента), но имай в предвид, че едно време още на версия 2.4 (на WOW) пак ми гърмеше така и се оказа че самият УОУ се е пре**** и трябваше да го прекачвам. Интересното в случая беше, че под Уин си бачкаше на 6 през това време и един ден - БАМ и там почна да гърми така.
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпрос !!! -: Aug 20, 2009, 23:32
Какво разбираш под "сече". В смисал курсора на мишката ли ти сече или прозорците и менютата.
Я дай резултата от:

glxinfo | grep render
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунистическите US шпиони... -: Aug 15, 2009, 19:58
rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl
Ох, не се стърпях.  :D :D :D :D :D :D :D :D
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: TuxGuitar MIDI system is unavailable ubuntu -: Aug 15, 2009, 19:49
Ами, хм....до колкото помня мисля, че имаше някакво бутонче което се казваше mixer. Като го натиснеш ти се показват всички инструменти, като за всеки можеш да го усилваш или заглушаваш. Потърси някъде из менютата или сред бутоните за такъв.

Между другото ГитарПро тръгва и през Уайн. Малко е играчка(с шрифтовете ако не бъркам) ама мисля, че си вървеше идеално. Но пак ще ти трябва тимидити тъй като самият Уайн ще го използва като миди миксер.
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: TuxGuitar MIDI system is unavailable ubuntu -: Aug 14, 2009, 23:45
Ок. Тъй като нямам убунту (в момента съм по Уин-а) под ръка затова ще карам по спомени.
Така не знам дали се е качило с тимидити но принципно ти трябват и "звуковите инструменти" който са в пакета timidity patch gravis или нещо такова, не съм напълно сигурен дали беше това или timidity patch freepats.
Най-вероятно са ти се качили заедно с него ако си го качил от апт-гет.
Следващото нещо е да го пуснеш. В конзолата напиши:
timidity -iA
Това ще го пусне през алсата.
Трябва да ти се изпишат подобни неща на това:
Requested buffer size 32768, fragment size 8192
ALSA pcm 'default' set buffer size 30104, period size 3760 bytes
TiMidity starting in ALSA server mode
Opening sequencer port: 128:0 128:1 128:2 128:3

Следващата операция е да го нагласиш от туксгитар. Това става като в туксгитар дадеш:
Tools --> Settings ---> Sound
От там избери Tuxguitar Sequencer
а от долното поле - някой от тимидити отворените портове.
Това е всичко.
За жалост най-вероятно ще ти се налага да пускаш тимидити всеки път преди туксгитар.
Ако някой може да си спомни или да види как се пускаше като демон.....няма да е зле после да си го нагласиш да ти се пуска със зареждане на системата.

...cheers.... [_]3


38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: TuxGuitar MIDI system is unavailable ubuntu -: Aug 14, 2009, 14:43
Ами тои тимидити трябва да да се пусне като демон. После от самият ТуксГитар трябва да нагласиш да ползва отворените миди портове от тимидити.
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: TuxGuitar MIDI system is unavailable ubuntu -: Aug 14, 2009, 12:44
Качи timidity.

http://timidity.sourceforge.net/
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: При всеки рестарт парола -: Aug 11, 2009, 21:32
Я кажи с кое дистро си и коя графична среда си (кде, гноме......). Предполагам че си с (К)Ubuntu защото по последни спомени то ми искаше паролата при първоначален достъп към дяловете (тоест за монтирането им). За жалост не помня от къде точно в кде-то (за гноме хич и не знам) се оправяше.
Отностно минусите:
Ми просто яко някой седне на компютъра ти ще има достъп до всички файлове. Но така или иначе ти веднъж монтираш ли ги то няма да те пита за парола пак така че смятам, че е доста безсмислено да трябва всеки път като монтирвап дяловете да ти иска парола.
Разгледай и по прочети в интернет за fstab файла и как да го конфигурараш според твойте нужди да ти се монтират автоматично дяловете.
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: somepopularfilehostingservice.com -: Aug 08, 2009, 20:45
Лято е. Време за  [_]3, жени и море.  ;)
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Емулатор за игри -: Aug 08, 2009, 17:42
Ам Cedega.
Другият вариант е Windows XP. Най-добрият емулатор за игри.  ;) ;)
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Отново проблемче моля този път помогнете -: Aug 08, 2009, 16:34
Проблема не е в това, че си написал Се1, а че хората нямат време да се опитват да дешиврират написаното. Мен лично ми отне към 2 минути докато загрея какво е това Се1 и все още не съм сигурен дали имаш в предвид - "все едно" или нещо друго. Все пак завършваш изречението с "?" и някак си това "все едно" не се вписва.

Относно въпроса...
Кажи как си инсталирал, защото под линукс(и не само) има много начини да инсталираш една програма. Всичко зависи разработчика на програмата какво е направил. Дали е пакетна (като сетъпите под Уин) или я компилирваш и после праскаш един make install. Или е някой скрипт (който си върви с нея) който стартирваш за да се инсталира. Последния вариант обикновенно е съпроводен със скрип за деинсталиране.
Ако не е тайна, дай името на програмата да видим за какво става дума.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с 720p в KDE4 -: Aug 07, 2009, 21:49
Я сравни натоварваният на процесора под Кде-то и под Флъкс-а. Гледай в натоварваният само от видеото.
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 07, 2009, 16:27
Хм някъде съм го изпуснал, извинявай -  значи стана:
ANTIADMIN - 4 гласа
bop_bop_mara - 7 гласа
go_fire - 1

;)

c2h5oh да не е нещо от самият плугин. С кой си.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 19