Покажи Публикации - shoshon
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 34
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: {кирилица} проблеми при linux и windows -: Apr 07, 2013, 17:03
Какъв е проблема: винаги когато прехвърлям файлове от Linux-a си (Mint) към Windows в Windows кирилицата не се чете. Същото е и обратното - при прехвърляне на кирилски файлове от Windows на Linux. Сменях енкодинги - не се променя, "маймуните" си оставаха. Предполагам, че са някакви липсващи шрифтове на Mint-a, но кои ? И има ли някакви пакети с шрифтовете налични под Windows които мога да инсталирам в Mint-a?

10 поста и може би не повече от 50% свързани с истината. Най-важният въпрос е: какви файлове?

Благодаря за насоките.
Аз основно предполагам, че е от липса на някакви шрифтове. Направих това онова и ще видя какъв е резултата.

Предполагай... а дано ама надали...

Що не прекачиш един фаил във форума от Линукс и от Windows. Аз ще ти кажа ако има разлика в енкодинга. Това с шрифтовете даже няма да го коментирам. Съветвам и другите да не го коментират на публично място...
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Над 50 деца парализирани след ваксина против менингит от Бил Гейтс! -: Apr 04, 2013, 16:25
Статията пише, че е превод от чужда такава и са дадени източниците, но моето лично мнение е, че този изрод колкото и благотворителни неща да прави ще ги прави по начина по който управляваше МС.

Изобщо не си в час с нещата. Статията НЕ Е превод! Ако прочетеш внимателно изочника ще разбереш къде е проблема - в температурата на която е съхранявана ваксината.

Статията: http://www.otizvora.com/2013/02/5297/ е превод.
Но преведана статия (http://www.naturalnews.com/038796_meningitis_vaccine_children_paralyzed.html) НЕ Е превод, а е свободна интепретация и клони в съвсем различна посока от разледването на Ингланд, което аз публикувах.

Да го кажа пак: един човек седи на компютър, чете статия на разследващ журналист и публикува изводите, които си е направил.

Това не е нито "цитиране" нито "превод"...

Това е жълта журналистика, подобна на kaldata.com, svejo.net, data.bg. news.bg и всички други "новинарски сайтове", който ни заливат с пумия.


Цитат
„Защо големите организации похарчиха $571 милиона за един ваксинационен проект, когато кладенците за чиста питейна вода се конструират за по-малко от $3000 от Международния комитет на Червения кръст?“


Това е интересен въпрос. Предлагам, да звъннеш един телефон на Бил и да го посъветваш да харчи парите си далеч по-хуманно.

Аз предлагам и тука да не се ваксинираме. Пред всяка панелка ще изкопаем един кладенец и ще станем най-здравата нация в света. Даже и от лични лекари няма да има нужда!

Язък за разследването на журналистката... Сега хората ще си кажат "Вижте го, Бил... убива невинни деца!". А властимащите в съответаната държава, проявили явна безотговорност я от немотия, я от незнание ще си я карат по старому
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Над 50 деца парализирани след ваксина против менингит от Бил Гейтс! -: Apr 04, 2013, 14:55
Само да вметна...

Намерих нещо което прилича на първоизточника на информацията. Препоръчвам да му хвърлите едно око за да разберете разликата м-у журналистика и стъкмистика

http://real-agenda.com/2013/01/14/prime-minister-of-chad-visits-kids-paralyzed-after-taking-meningitis-vaccine/

Приятно четене!

34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За или против строежа на нова атомна електроцентрала? -: Apr 02, 2013, 18:18
@dejuren
Искрено се надявам та почетеш информацията на сайта на ДКЕВР и после ми разправяй за промити мозъци :D

Голяма мъка :D

Това по темата ли е:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2013/04/01/2033502_rusiia_podgotvia_svoi_shistov_bum/?ref=akcentmenu

Сигурно е заради първи април. Руснаците са се объркали и са решили поне за един ден да кажат нещо вярно...
35  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Къде е Митака? -: Mar 25, 2013, 17:06
Дай да не го подхващаме този расизъм пак. Човека си има своите пълни основания да е расист и има изконното право на това, както аз имам правото да кажа (Мирчо го беше написал по-добре, от колкото мога да го кажа), че между нас и тях няма разлика и ние сме просто задължени да ги цивилизоваме, за да оставим тази земя на добър стопанин. Живеем в свободна страна и всеки има право на мнение и всеки изгражда мнението си по това, което възприема от околният свят, и собствената си ценностна система.

Не можем да се правим, че няма цигански проблем, а циганската престъпност е една малка част от него. Както беше казал Нетер, този проблем трябва да му търсим решение, а не просто да си говорим. И аз от години предлагам такива решения (не само аз естествено, но мога да говоря само от свое име). А също така българите също сме един дори по-голям проблем, които обаче справедливата природа ще реши по естествен път съвсем скоро.

Това извинение ли трябваше да бъде?

"Mitaka" това ли каза?

Наистина се надявам да прочетеш въпросната тема отново за да разбереш къде е проблема.

Нека да припомня с един цитат:
Цитат
Аушвиц е прекалено либерално за тях - там са ги държали живи.
Те трябва да се изтребват на момента, до крак!!!

Аз ако започна да пиша по форумите че е мое... как го каза?... "изконно право" да те ... я пак?... "изтребвам до крак"... Какво тогава? Гражданска война? Или като албанските вендети?

Нем... трябва любезно, по модерторски, да попитаме:
"Ама ти сигурен ли си че искаше да кажеш това"...

Да не вземе да се е объркал човека случайно. Щото може да е писал на тъмно, знаеш ли го!

Цитат
Не можем да се правим, че няма цигански проблем, а циганската престъпност е една малка част от него. Както беше казал Нетер, този проблем трябва да му търсим решение, а не просто да си говорим.

Не съм обелил и дума отностно етническото напрежение в България - нямам перспективата за обективно мнение.

От друга страна мога да изразя възмущението си от брутализма на някои хора, насяващи омраза по форумите.

Искаш справедливост, държавност?!? Е добре, че са циганите виновни, че нямаме за 5 стотинки политици. Защото всичките са цигани, нали така?  Или не баш! А съдиите "дето ги пускат" сигурно нямат бели гъзове, нали?

Определено не искам отговор на поста си, защото за мен темата с етническото напрежение е изчерпана. Коментирам единствно и само войводата "Mitaka"!

Остана ми единствено гадното усещане, че "интелигентните" хора в тоя гьол, трябва да са всъщтност достатъчно тоговорни за да не търсят решение чрез насилие. Яд ме е, че модераторите позволяват такива комети да се шлаят безнаказано из уж "технически форум". Яд ме е, че ако всички започнем да вярваме, че решението е първото, което ни дойде на ум, ще изчезнем може би не като нация, но със сигурност като общество. Яд ме е, че оскотяването се тиражира като метод за оцеляване!

@Neter, може ли да цитирам подписа ти?

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти


36  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Къде е Митака? -: Mar 25, 2013, 12:21
Цитат
Но... както си е решил. Ако някога реши да се върне, може да се чувства добре дошъл тук.

Ле-ле-е-е-е.

Добре, че не беше отговорил на някой деликатни въпроси в една деликатна тема... Докато нищо не е казано в прав текст, можем да се правим, че вали...
Ъм... а? За прав текст говориш, а недомлъвка изкара :D :P

Баце, къв прав текст кви пет лева. За действия говоря.

Защо вместо тема "защо го няма...", не се питаме защо няма бан... Не че банът решава проблема но поне изразява отношение.

Вие какво направихте - заключихте темата. Похвално... Сякаш темата е виновна за излелият се расизъм...
37  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Къде е Митака? -: Mar 24, 2013, 20:11
Цитат
Но... както си е решил. Ако някога реши да се върне, може да се чувства добре дошъл тук.

Ле-ле-е-е-е.

Добре, че не беше отговорил на някой деликатни въпроси в една деликатна тема... Докато нищо не е казано в прав текст, можем да се правим, че вали...

38  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Въпрос за драйвер -: Mar 19, 2013, 20:20
Хардуер?
39  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 18:41
Цитат
6. Флейм (flame) и постове, които имат обиден, заядлив или нападателен характер, са крайно нежелателни и ще бъдат своевременно редактирани или директно изтривани. В това число недопустими са нападки на етническа, расова и религиозна основа. В спорове и дебати атакувайте позицията на опонентите си, не опонентите си.


Мисля, че отдавна минахме границата.

Искате справедливост?!?

Сега е момента да видим дали модераторите са склонни да наложат такава!

Митак, от думите на теб и Цецо разбирам следното - и двамата сте готови да убиете (при това с особена жестокост) всеки ром, когото видите, независмо дали го познавате и дали той лично ви е направил нещо на вас, просто защото той е „циганин“, а не „българин“. И считате една такава постъпка за напълно правилна и оправдана. Ще ви помоля да потвърдите или отречете това.

Има само една причина да зададеш този въпрос - "доброто старо време". Това че са дългогодишни потребители на този форум на ги прави добри хора. Те не са казали нещо "без да искат". Не очаквай извинение. Просто показват това какви ние не трябва да бъдем. Единствената възможност да отрекат е като едно безгръбначно да се омотават около думите си...

@Mitak даже няма да отговоря за глупостите със срелянето на месо...
40  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 11:49
Проблема е, че няма Аушвиц, няма смъртна присъда, нямаш право на саморазправа, както е на някой места по света...

Дайте ми право да ги застрелям на моя територия... ще им извадя и червата и ще си направя наденици...

Като първо ще ги вържа и по особено жесток начин, ще им вадя ноктите с ръждиви клещи и ще ги оставя да мрът от дезинтерия, инфекция и бели червей!


Комплекси и малоценност.

ИЛИ

Социопатия и психопатия.

Няма нужда да се чудя кои две да избера -  ти си ицяло в първата група. Ще си позволя да аргументирам твърдениято си:

а) Първобиден си, и очевидно ти липсва култура и образование. Може би имаш проблеми с родителите, закоето не те обвинявам.
б) Не можеш реално да оцениш това което говориш и няма как да поемеш отговорност за думите си. Сигурен съм, че никога няма да кажеш това пред своя работодател или пред много хора (извън кръчма)
в) Опитваш се да създадеш някаква реалност, в която ти си силен и причиняваш болка на другите. Това реваншизъм някакъв ли е? Желание за мъст? Като дете дребен ли си бил на ръст? Сързваш справедливостта с мъчения и смърт? Защо? Мислиш, че ти си безгрешен.
Мислиш ли, че ти живееш благородно?
г) Мислиш, че негативната ти енергия е насочена към "лошите" (циганите) и че ще спасиш добрите (българите). Искаш хората да са благодарни за варварските ти деяния. Да има група избрани, да живеят добре и ти да си от тях.

Имам няколко въпроса:

Защо човечеството се отказало от фашизма?
Разбираш ли паметта на колко загинали потъпкваш с думите си?

Зафинал, мисля да цитирам няколко неща от твоя пост:
Цитат
Проблема е, че няма Аушвиц,
Не мога да обясня как 1.1 милиона убииства на това място не са проблем.



Обясни ми какво от това което виждаш не е проблем? Това е единствения цитат по който се замислих дали всищност не си психопат. Знаеш ли каква е дефиницията за психопатия? Нека ти цитирам:

Цитат
Психопатът е човек, който няма съвест, съзнателност, но не защото му липсва интелектуалният капацитет да разбере разликата между редно и нередно, а защото липсва емоционалната връзка с когнитивността, мислите и т.н. Някои от характеристиките на това включват поразителна липса на съпричастност, липса на загриженост за другите хора, възприемане на другите хора просто като предмети.

Източник: Wikipedia

Сега се замисли за себе си...

Цитат
нямаш право на саморазправа, както е на някой места по света...
Би било интересно да знаем кои са тези места по света? Може ли да ми кажеш?
Отново липса на акредетация. Типично за ограничения човек - той говори "по принцип", но никога конкретно. Чувства се сякаш има какво да каже...

Цитат
Дайте ми право да ги застрелям на моя територия...

Хора като теб никога няма да се сдобият със "своя територия", освен по наследство може би. Дори и да имаше такова право нямаше да можеш да го проложиш.
41  Хумор, сатира и забава / Кошче / trolling из -: Mar 16, 2013, 19:56

Заради хора като го-файър като има преброяване на хакерите пак ще бъдем на последно място в статистиката . [_]3

К'о риече, че аз съм тъп и не те разбрах. Обясни на български.

Оно ти рече, че само гониш 1337 hax0r-ите от форума. Трабва да си по-любезен с стях иначе като изкарат статистика в Интердерпс-а от кой форум са излезли най-много хлебарки ние ще сме на последно място.

С две думи: комплимент ти направи :)
42  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Forkbomb -: Mar 15, 2013, 11:28
Hahaha

Fork бомбите  бяха проблем едно време. Сега всички ОС идват така:

[hpeivged@ivan-laptop Videos]$ ulimit -a
Код:
core file size          (blocks, -c) 0                                                                                                                                                               
data seg size           (kbytes, -d) unlimited                                                                                                                                                       
scheduling priority             (-e) 0                                                                                                                                                               
file size               (blocks, -f) unlimited                                                                                                                                                       
pending signals                 (-i) 30924                                                                                                                                                           
max locked memory       (kbytes, -l) 64                                                                                                                                                             
max memory size         (kbytes, -m) unlimited                                                                                                                                                       
open files                      (-n) 1024                                                                                                                                                           
pipe size            (512 bytes, -p) 8                                                                                                                                                               
POSIX message queues     (bytes, -q) 819200                                                                                                                                                         
real-time priority              (-r) 0                                                                                                                                                               
stack size              (kbytes, -s) 8192                                                                                                                                                           
cpu time               (seconds, -t) unlimited                                                                                                                                                       
max user processes              (-u) 1024                                                                                                                                                           
virtual memory          (kbytes, -v) unlimited                                                                                                                                                       
file locks                      (-x) unlimited     


Виждаш ли - max user proceses = 1024. Има обаче един голям проблем.

max memory size         (kbytes, -m) unlimited


Много се смях веднъж. Ама много...
http://www.openwall.com/lists/oss-security/2012/12/22/6
CVE-2012-5667

Long story short.

grep match-ва редове. Ако реда е твърде голям умира със съобщение че няма памет.

Някой C спец ( сигурно такъв като мене) е "оправил" това и имаше период в който реда можеше да е много дълъг...

Убих си лаптопа с простото

grep "U gonna die" /dev/zero

:D

                                                                                                                                                                       

[ivan@ivan-laptop Videos]$  grep "U gonna die" /dev/zero
grep: паметта е изчерпана                                                                                                                                                                           
[ivan@ivan-laptop Videos]$ ^C                                                                                                                                                                   
          # след 30 мин първи отговор от шел-а                                                                                                     
[ivan@ivan-laptop Videos]$ uptime                                                                                                                                                               
 11:24:39 up  2:15,  5 users,  load average: 26,32, 49,89, 26,41   

Кви форк бомби кви пет леа. Вече е по лесно :)


43  Програмиране / Общ форум / Re: Ethernet to serial gateway помощ !!! -: Mar 14, 2013, 20:56
Много е просто. На едното пишеш сърверна част - как се отваря и слуша на сокет под линукс питай гугълчо. На другата страна отваряш клиент. А в двете как ще си разменят съобщенията и какво ще правят си го пишеш и измисляш протокола. Имам вече реализирани подобни неща но едва ли ще ти свършат работа, доста са специализирани за програматор става дума.
Ето мястото от където съм стартирал http://www.linuxhowtos.org/C_C++/socket.htm . Успех в начинанието.
Не забравяй и чексуми за да се валидират фреймовете ан 'удължителя' както и блокиране на други клиенти RS-a не е за многозадачна работа, само между 2 устройства е.


никва връзка с истината...

за да удължиш ethernet през сериен порт трабва да слезеш по ниско. Кви сокети кви пет лева.

Всъщност задачата се състои в две под задачи:
1) Да се направи драйвер, който да позволи адресацията на серийния порт като Ethernet устройство:
http://www.xml.com/ldd/chapter/book/ch14.html
( Всяка дума под "Connecting to the Kernel" трябва да е изчетена и разбрана )

2) Трябва да се имплементира алгоритъм за достъп до физическата среда. Според мен интерфейсът трябва да си има свой си драйвер, който да давя някакво ABI. Готиното в цялата работа е, че ако имаш примерно RS232 връзката ти не е peer-to-peer както е в ethernet-а и алгротъма би трябвало да е доста прост. Ако обаче си решила да се правиш на гъзе, може да се имплементира нещо като достъпа в LAN мрежа:
http://fmi.wikidot.com/km7

Според мен задачата не би трябвало да отнеме повече от 500 реда код
(може и някакъв свой си де... ама тоя е изпипан)

Даже хората са дали пример за пренос на данни:

Код:
int snull_tx(struct sk_buff *skb, struct net_device *dev)
{
    int len;
    char *data;
    struct snull_priv *priv = (struct snull_priv *) dev->priv;
    len = skb->len < ETH_ZLEN ? ETH_ZLEN : skb->len;
    data = skb->data;
    dev->trans_start = jiffies; /* save the timestamp */

    /* Remember the skb, so we can free it at interrupt time */
    priv->skb = skb;

    /* actual delivery of data is device specific, and not shown here */
    snull_hw_tx(data, len, dev);

    return 0; /* Our simple device cannot fail */
}

Магията се случва в  snull_hw_tx. Това трябва да имплементираш ти, понеже както съм сигурен имаш дълбоки познания с EP9302.

П.П не съм програмист и никога не съм писал на C ( освен неща като Hello World ), но съм останал с впечатлението, че май разбирам нещичко от OS :)

44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: бавен Gnome shell оптимизация, съвети fedora 18 -: Mar 13, 2013, 16:46
Ще видя, какво мога да открия за собственичиските драйвери.
Преди седмица се мъчих да ги сложа на Fedora 16 с надеждата, че компютърчето ще грее по-малко, но не успях. Гноме 3 не пожела да тръгне и стартираше в резервен режим.
Linux Mint с Mate също изглежда приятно:
http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&id=0&key=451150956

Няма какво да се лъжете взаимно и да си губите времето. X1300 НЕ СЕ подържа от fglrx. Работи само и единствено с radeon драйвера. Иначе ще ти трябва много стара версия X. Мисля че версия 5 последно, но четох документацията отдавна...

Имам лаптоп със същата карта и ти го казвам от опит. Картата е едно от рядко миризливите лайна на АТИ.
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: бавен Gnome shell оптимизация, съвети fedora 18 -: Mar 13, 2013, 14:02
Цитат
Radeon X1300

:)

Това е лаптоп нали. Значи е поне на 5 години

Купи си нова машина или си сложи нещо различно от гноме 3
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 34