Покажи Публикации - mishoboss
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Продавам два микрокомпютъра с тъчскрийн дисплеи MINI2440v2 -: Jan 23, 2011, 14:56
Здравейте,
не съм сигурен, че това е правилното място за публикуване на тази тема, но видях, че има и други теми с цел продажба в този раздел. Моля за извинение ако съм сгрешил раздела.

Продавам два микрокомпютъра с тъчскрийн дисплеи, идеални за внедряване в проекти за автоматизация, роботика и др, тъй като разполагат с 32 GPIO (General Purpose In/Out) TTL пинове. Устройствата разполагат още с 3 Serial порта (един RS232 изкаран на DB9 куплунг), 1 USB Host, 1 USB Slave, 10/100M Ethernet, SD Card slot и аудио IN, OUT и MIC. Дисплея е 3.5 инчов, TFT, резистивен.

Вървят с преинсталиран WinCE 6.0, но може да се префлашнат с Open Embeddeed, Android OS и други. Има готови имиджи и инструкции за префлашване, налични на CD, което е част от комплекта.

Устройствата са чисто нови, включвани само за да ги снимам за обявата. Внесени са преди няколко месеца за проект, който не се осъществи. Продавам ги на себестойност, толкова, колкото ми излезнаха с транспорт, ДДС и митнически такси.

Характеристики:

CPU -------------------- S3C2440A
RAM -------------------- 64MB
Nand Flash ------------- 128MB
Ethernet ---------------- 10/100M Ethernet, RJ-45 connector
System clock source --- 12MHz passive crystal
RTC ---------------------- Internal real time clock, battery backed
Bus ---------------------- 40pin 2.0mm-pitch connector
Dimension -------------- 100 x 100 (mm)
Linux -------------------- Open Embeddeed with Ångström
LCD module ------------ Hiteg 3.5" Mega Display
MHz ----------------------400-533
WinCE ------------------- WinCE 6.0
GPIO --------------------- 32pin 2.0mm-pitch connector
Serial ports -------------- 3
RS232 -------------------- 1
USB Host   ----------------- 1
USB Device -------------- 1
SD card slot -------------- 1
Audio Interface ---------- In, Out, Mic
NOR flash ----------------- 2MB
LCD connector ----------- 1
Camera Interface ------- 1
JTAG ---------------------- 10pin JTAG connector





--------------------------------------------------------

СНИМКИ НА УСТРОЙСТВАТА

ЛИНК КЪМ ОФИЦИАЛНАТА СТРАНИЦА НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ

ЦЕНА НА КОМПЛЕКТА: 559 лв.
ЦЕНА САМО НА ЕДНО УСТРОЙСТВО: 285 лв.


--------------------------------------------------------
ЗА КОНТАКТИ:
Телефон: 0896 70 40 94
Михаил Панайотов
София (за страната изпращам с Еконт)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Command-line music player ? -: Dec 04, 2006, 22:03
Цитат (sdr @ Дек. 04 2006,13:28)
На мене мп3бластер-а ми накъсва. MOC обаче кърти мифки. А защо ползваш сървърно насочена дистрибуция за десктоп? м?

Не я ползвам за десктоп. Ползвам си я за сървър - малък офисен сървър за мейли, обмяна на файлове, принт сървър, и ще играе ролята и на музикален плеър управляван от всички в офиса. Иска ми се обаче да може да слушаме и радио '<img'>
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Command-line music player ? -: Dec 04, 2006, 10:58
Mplayera пробвах да го инсталирам, но аз съм с SME Server - CentOS базирано дистро и разбирай, че нямам нищо излишно и нищо, което не е пряко свързано с думата "сървър". С триста зора успях да инсталирам MPD, като му инсталирах ръчно всички видове кодеци и библиотеки за музика. А Mplayera ми иска поне 7-8 неща, като тръгна да инсталвам някое от тях, всяко едно от тях иска още 3-4 неща. И за това питам няма ли нещо простичко като mpg123, но работещо, защото mpg-то нещо не ми зацепва стриймовете.

betso, сега ще го видя това плеърче какво може и най-вече какво ще иска при инсталация.

Мерси и на двамата '<img'>
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Command-line music player ? -: Dec 03, 2006, 22:20
Един пост поне... '<img'>
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Command-line music player ? -: Dec 01, 2006, 13:05
Търся някакъв добър command-line music player на RPM пакет за CentOS или Fedora Core 3 или 4.

Трябва ми да мога да слушам онлайн стрийминг радио. За mp3 плеър ползвам MPD (поддържа отдалечено управление), но той не може да плейва стриймове. Пробвах с mpg123, който би трябвало да може, но пробвах поне 15 различни радиа в различни формати и нито едно не захапа.

Mplayer ми иска още 100 неща при инсталацията, като тръгна да му ги инсталирам, те искат още и още...

Трябва ми нещо адски простичко, което да работи стабино (за сървър иде реч).

Мерси предварително.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Html2pdf или html2jpg -: Nov 14, 2006, 22:00
Оправих се с html2pdf - изключително мощтно нещо и резултата е почти на 100% същия като HTML изходния файл.

Мерси на всички, които писаха в темата.



7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Html2pdf или html2jpg -: Nov 14, 2006, 16:00
Цитат (Italianeca @ Ноември 14 2006,16:50)
Еми ако натиснеш print. Поне в гном има pdf принтер по подразбиране.

Това не е решение '<img'> Клиентските компютри може да са на всякаква платформа, а и не искам да замесвам клиента да върши някакви действия по въпроса. Както и да е, оправям се в момента по стария изпитан начин с html2pdf.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Html2pdf или html2jpg -: Nov 14, 2006, 13:32
Цитат (redcure @ Ноември 14 2006,14:27)
http://marginalhacks.com/Hacks/html2jpg/

На това чудо му пише, че иска Mozilla и предполагам сатава дума за графична среда. На мен ми трябва нещо по-сървър ориентирано, да мога да го изпълнявам от php-то.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Html2pdf или html2jpg -: Nov 14, 2006, 13:21
Здравейте, има ли лесен начин за конвертиране на HTML страница (сравнително проста, но с доста CSS) в PDF документ или растерна картинка (JPG, PNG, BMP, GIF)? Става дума за един софтуер за фактури и проформа фактури, който съм го писал на PHP. Идеята е генерираната проформа фактура да може лесно и бързо да се праща по мейл.

До сега под Windows сървър ползвах html2pdf, но за съжаление не мога да го подкарам под Линукс. Дава ми напълно бял екран без никакви грешки нито на екрана, нито в логовете. Предполагам става дума за права, но не  знам вече какви. Всичко е на 777. Изгубих доста време в мъчене да го подкарам и затова сега питам ако има по-лесен начин да стане конвертирането.

Мерси предваритлно.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем при инсталиране на centos -: Nov 04, 2006, 23:39
Ами май това ще правя утре... '<img'>
Бягах от gentoo-то защото все си мислех, че е нещо дребно, което ще прочета в НЕТ-а някакъв workaround и ще се приключи. Нямах намерение да губя дни. А и гледам, че в distrowatch-a версията на mySQL-a e 4.1.21, лесно ли става после ъпдейта до 5.х? Имам скриптове опитимизирани за работа с версия от 5 нагоре.

Освен това, както съм писал и в тикета, хардовете са ми закачени на SATA 1 и SATA 2 конекторите на ICH8 контролера, а не на JMicron-ския, който е само един. При това положение трябва ли при компилацията да му посочвам JMicron, както описва alabal или може би нещо от сорта на ICH8 или нещо друго?

Мерси за отзивчивостта '<img'>

П.С. А коя версия на gentoo става за 64 битов Intel-ски процесор? x86 или amd64? В смисъл x86 знам, че става, но сигурно ще работи на 32 бита, а пък amd64 си пише изрично AMD.



11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем при инсталиране на centos -: Nov 04, 2006, 18:57
Аз все още се боря с проблема със зъби и нокти. Пуснах bug ticket в Bugzilla-та на SME Server. Там съм описал подробно какво съм пробвал. Ако можете хвърлете му един поглед - ЛИНК.

До колкото услещам това е проблем на ядро, който се появява включително и в най-новото - 2.6.18. Тествах го на Fedora Core 6 именно с това ядро.



12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем при инсталиране на centos -: Nov 03, 2006, 09:56
Мерси за съветите. Наистина ще пробвам инсталиране от Интернет, но ми се иска първо да пробвам Suse. Имам вече малко опит с това дистро и го намирам за изключително лесно и логично. Това е и единстевоното дистро, на което съм си подкарвал НЕТ-а от първия опит, без никакви главоболия и тая надежди да работи нормално на този хардуер. А и мисля, че Suse не е като другите "лъскави" дистрибуции, все пак сериозна фирма като Novell стои зад нея и разчита на нея за своите корпоративни сървъри.

П.С. Не знам точно къде да пиша fdisk -l, не стигам въобще до конзола. Единственият линукс, който успях да инсталирам е SME Server-a, и при старт ми дава маса грешки без възможност да пиша нещо.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем при инсталиране на centos -: Nov 02, 2006, 17:50
Вече съм на една крачка от нервна криза... '<img'> След близо 12 часа теглене на Suse 10.1 от официалния торент (незнайно защо netbg.com има странното свойство да изчезва) и опит да го инсталирам стигам до същата тъпа до безобразие грешка, в която ми казва, че диска в устройството не е диск 1, и след като му казвам, че е диск 1 (даже цяло DVD '<img'>), ми казва, че не може да ми монтира CD-ROM устройството ':crazy:'

Заредих му като драйвери всичко, в което пишеше IDE, SATA или RAID, но естествено не проработи... пробвах да му добавя и all-generic-ide irqpoll... не става! А Suse уж се слави като дистрото с най-добрата поддръжка на хардуер! Човек да не реши да си вземе читав хардуер значи... '<img'>

Не знам, вече наистина не знам къде е проблема. Това е трето дистро, което упорито отказва да се инсталира на този явно твърде "екзотичен" хардуер.

Готов съм да слушам и изпълнявам всякакви предложения и идеи. Кажете ако ви трябва някакво по-специфично инфо за хардуера или настройки в биоса. Не знам вече какво и къде да гледам...



14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем при инсталиране на centos -: Nov 01, 2006, 14:26
Хех, ами вече съм готов на всичко... сега тегля Suse 10.1 64 битовата версия с надеждата нещо да се получи. Ще изтегля и gentoo-то, няма проблеми - мераклия човек съм. Що се отнася до компилиране на ядро, страх ме фаща само като го чуя това. Все пак съм закоравял Уиндоус потребител, където до ядрото има достъп само чичко Гейтс '<img'> А и ще ми трябва допълнителна информация (доста подробна, като за мен '<img'>), а вече срам ме фаща да задавам тъпи въпроси в този форум... но ще пробвам.

В крайна сметка ако пък съм чак такъв куцуз, ще инсталирам един Windows Server 2003 и ще се приключи. Но за сега бягам далеч от там, заради... лицензионни проблеми '<img'>



15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем при инсталиране на centos -: Nov 01, 2006, 13:08
Последвах съвета ти и инсталирах на ново с "i586 all-generic-ide irqpoll nolvm" и "i586 all-generic-ide irqpoll nolvm2". Резултата е същия, същите грешки, същата история. И двете команди ми ги прие и си направи инсталацията.

Това, което ми прави впечатление е че много бавно става инсталирането на Линукса. В смисъл като общ процес трае не повече от 20 минути, но има места, на които стои и не показва нищо в продъжение на 6-7 минути. Все едно нищо не прави, CD-то не върти, харда не свети.

Последните две инсталации ги направих в text mode и през цялото време ми изписваше "disabling IRQ #15", ред след ред.

Цитат
Ако не съм разбрал правилно, че още си в етап инсталация и вече *имаш* инсталиран сървър, трябва да се докопаш до /boot/grub/menu.lst и там след ядрото да добавиш nolvm или nolvm2. Домогването до тази ценна и ключова позиция става (обикновено) или с rescue mode или с live cd. Нещата изглеждат горе-долу така

Загрях за какво ми говориш, но след като съм го инсталирал вече с горните команди според мен би трябвало в /boot/grub/menu.lst всичко да си е наред и да си го има "nolvm".


П.С. Още нещо, което не е баш по темата. Реших да пробвам инсталация на Ubuntu server и Suse 10.0, които си ги имах от преди и съм ги инсталирал вече на друг компютър. На Ubuntu server-а в самото начало на инсталацията (след Loading Kernel.... ) ми дава маса грешки при PCI-те и като тръгна да пиша нещо всеки клавиш, който натисна ми се отпечатва два пъти на монитора. Примерно натисна "k", а излиза "kk". Тъй като това беше 32-битова версия, дръпнах и 64 битовата (която май я дават само за AMD процесори, или поне аз така разбрах) и отново същата работа.

При Suse 10.0 като му кажа инсталация на харда и ми казва, че не ми намира CD-ROM устройството и минавам в някаква manual инсталация, която общо взето пак до там докарва и показва същата грешка.

Вече почвам да съжалявам, че взех 64 битов процесор Core Duo, хубави SATA дискове и тн. неща, които явно още са екзотики при Линукса '<img'>
На къде къде по-слаба и обикновена машина съм инсталирал само с щракане на мишката и Suse и Ubuntu и Mandriva...  '<img'>



Страници: [1] 2 3