Автор Тема: Sendmail + Dovecot  (Прочетена 2246 пъти)

hgeorgiev

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 1
  • Distribution: FreeBSD
    • Профил
Sendmail + Dovecot
« -: Dec 02, 2008, 18:20 »
Привет, инсталирах dovecot на FreeBSD 6.1 Като цяло си работи и поп3 и имап-а му. Проблема ми е че сендмейла си слага мейловете в /var/mail Довекота си ги вижда но не мести файла в дир която съм указал. Там създава само Draft и Sent Items и съответно проблема е че ако 10 човека в офиса четат през имап маил юзера office и един го прочете случайно с поп3 после файла изчезва (ако не дам на мейл клиента да го остави де) и съответно на всичките 10 им изчезват мейловете :) Как да накарам Довекота като прочете меил от /var/mail да си го премества в съответната дир на юзера. Ако създам нова папка и си местят ръчно мейловете ще стане...ако сложа и филтър даже ще се автоматизира процеса...ама не мисля че това е решение...в конфига на довекот-а не намерих нещо дето да ми прилича на това което искам да направя :)
Само да кажа че до сега никога не съм се занимавал с ИМАП, винаги съм ползвал поп3, така че това което описвам може и да е нормално за ИМАП сървърите ама знам ли....
И още нещо...когато изтрия мейл в аутлука , не се премества в Deleted ами само една черта го задрасква ама си стои в inbox..
Блгодря.
« Последна редакция: Dec 02, 2008, 18:42 от hgeorgiev »
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Sendmail + Dovecot
« Отговор #1 -: Dec 04, 2008, 10:59 »
Не съм работил с Довекот, ползвам Cyrus IMAP. При него обмена на писмата от sendmail към IMAP става чрез LMTP. Разгледай примерните конфигурационни файлове на sendmail. Сигурно има вариант и за Довекот. Във всеки случай - трябва да настроиш sendmail по подходящия начин. Ето няколко реда от sendmail.mc при мен:
Цитат
VERSIONID(`cyrusv2')
define(`LOCAL_RELAY',`mrs_cyrus_user:dummy')dnl
FEATURE(`mrs')dnl
FEATURE(`mrs_cyrus')dnl
MODIFY_MAILER_FLAGS(`CYRUSV2',`-A5')dnl
MAILER(`local')
MAILER(`smtp')
MAILER(`cyrusv2')
Редовете, в които има "mrs" настройват sendmail така, че да пита cyrus за наличието на пощенска кутия "laskov" и чак тогава да се съгласи да приеме писмото, което някой се опитва да прати до laskov.
Относно триенето на писмата: за да изтриеш маркираните за изтриване писма, цъкаш бутон "Purge" в MS OE, а в MS O търсиш в менюто Edit подобна функция. На български са го превели "Прочисти".
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3