Автор Тема: За админите - "програмисти"  (Прочетена 3314 пъти)

HammerFall_

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 67
    • Профил
    • WWW
За админите - "програмисти"
« Отговор #15 -: Aug 28, 2005, 13:07 »
Цитат (HammerFall_ @ Авг. 22 2005)
Незнам защо, но системните администратори в големите градове /*поне тези които познавам*/ си казват честно, че от програмиране не разбират и не се опитват да спорят за неща, които не разбират, така както аз не споря за неща от тяхната област.

Тъй като не сте разбрали какво точно искам да кажа некя да поясня, преди пак да почнете да се заяждате един друг. В този израз не включвам и хората, които се занимават с програмиране. А това че се иска от един системен администратор да знае дори и да програмира не мога да споря. За това малко преди това имаше публикуван постинг в тоя форум за водачите на МПС сравнено с това какво се изисква от един програмист.
Наистина като писах постингът и не съобразих че в Линукс няма по подразбиране ограничение на процесите на потребителите, но не мисля и че линукс е бъгава ОС. Все пак форк бимбата при стратиране не можа да препълни буфера на Линукса, но просто го доведе до трагично състояние, от което се излиза едниствено чрез "студен рестарт". Дори Дебиан /*на който съм голям почитател*/ не можа да се справи понеже той унищожава процес, който използва максимално много ресурси, а не последователност от процеси. Е да, това в *BSD е ограничено, но все пак Линукс се развива.
И като край искам да споделя само една идея. За да няма разни такива изказвания от нерегистрирани потребители според мен е по-добре да се ограничи постването във форума само от регистрирани. Иначе така всеки търси повод за изява и пише каквото си иска. Дори скоро четох някакъв постинг на някакъв къде хвалеше Windows. Вярно, малко е нестабилна ОС, но пък наистина е лесна за работа, а и от поддръжката им са много любезни, но явно никой не ползва лицензен Windows за да се убеди в това. По-лесно е да караш в типично българска черта - "щом е конкуренция дай да ги псуваме, пък покрай това някой балама може да се върже да ползва нашия продукт" В това същото градче има и само два доставчика на интернет и от едниния се води страхотна антиреклама към другия. Дори клиентите им са малко като феновете на Левски и  ЦСКА. Адски тъпо.
Що се отнася до въпросния админ наистина си няма идея от програмиране, но спори за какво ли не от неща, които е дочул. Благодаря за изказването OpenBSD но ако направят форума само за регистрирани потребители /*макар че се съмнявам*/ вече няма да можеш да се "изявавяш" с глупостите си и да петниш името на една наистина добра ОС. Все пак специано за БГ Линукс има още много да гони Microsoft относно поддръжката и контактите с клиенти, а такива като теб, по скоро отблъскват от колкото да привличат нови потребители. Няма значение към какво е ориентиран Линукс, по-важното е че много лесно и бързо може да се направи както на сървър, така и на десктоп система. Ако не ти харесва форума, просто не пиши в него.

p.s. NIX благодаря за инфото. Това за fork_bomb не го знаех.
На всички останали /*особено на OpenBSD*/ благодаря за безмислената информация, много бързо ми минава времето като почна да ви чета заяжданията, които настина са смешни. '<img'>
Активен

Поздрави!!!
Григор Лекаров
------------------
Gentoo Linux/OpenBSD/Solaris*

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
"Grub" sled preinstalacia na Windows
Настройка на програми
merman 1 4136 Последна публикация May 25, 2003, 11:27
от wandererbg
HDD ext3 recover, "Stellar Phoenix Linux" ??
Настройка на хардуер
help40 3 6284 Последна публикация Sep 20, 2012, 21:51
от Acho
"paskal case" / "camel case"
Общ форум
Apache 3 7432 Последна публикация Aug 11, 2006, 10:01
от ivak
Проблем с "struct cdev" и "struct semaphore"
Общ форум
halturata 22 12735 Последна публикация Aug 14, 2007, 17:31
от tarator
Проблем с "reboot", "halt" и т.н.
Настройка на програми
turboshark 5 7167 Последна публикация Sep 22, 2007, 00:13
от turboshark