Покажи Публикации - Acho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 306 307 [308] 309 310 ... 353
4606  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Безплатен Уеб Хостинг -: Oct 23, 2010, 18:13
Като видя някъде реклами за FREE, и работата почва да ми намирисва. А тук:

"Ние ви предлагаме:
# 3 ftp потребители
# 5 mysql датабази
# 3 mysql потребители
# 200 MB дисково пространство
# Неограничен трафик
# PHP поддръжка
# DNS managament - тук имате грешка managEment е правилното
# 1 Addon домейн
# 5 събдомейна
# 5 пощенски кутии
# Контролен панел
# Roundcube mail
# Full backup
# Никакви реклами в сайта Ви"

Е то всичко по-важно го предоставяте, че и няма да слагат реклами, а пък и FREE. Каква ли е уловката ? На тоя свят нищо FREE не съм видял още, дето да става за работа.
4607  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Преброяване на Линукс потребителите -: Oct 23, 2010, 13:00
Цитат -> "Прави сте, че е глупаво, ама пък ще е интересно, какви ще са резултатите да кажем след една година."

Аз не казах ГЛУПАВО, просто попитах какво и на кого ще ДОКАЗВАМЕ с бройката и процентите. Аз ползвам Линукс предимно за сървъри, и го уча постоянно. Тук от форума съм научил страшно много неща и нови идеи, дето никога не бих се сетил сам как да ги реализирам. Върши ми страхотна работа при сървърите: ползвам относително по-слаби машини; инсталирам, настройвам и пускам системата; и забравям всички ядове. Никакви експлоатационни разходи, освен за захранването с ток. Няма лицензи, няма постоянно пипане, няма назначен човек да се грижи всекидневно за него, железен е и си върши работата. Няма reboot-ване постоянно. Затова и правим големи uptime стойности. И даже ме храни, мен и семейството ми. Безкрайно съм благодарен на един мой приятел, който ми инсталира през 2000 г. една Caldera. И ме запали по Линукс. А после с много четене, питане и работа с конзолите се понаучих и разбрах доста неща. Вероятно по тоя път са минали доста хора.

Какво ще се броя в някакви си списъци, същата баница ще е, и с мен и без мен. Затуй се учудих на кого ще доказваме и какво.
4608  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с HDD maybe? -: Oct 23, 2010, 12:37
Цитат -> "...Други полезни програми, които могат да "оправят" положението?..."

Първо- backup на всичко нужно от дефектиралия диск (докато все още работи). Аз в такива случаи с дефектирали хард дискове, ползвам HDD Regenerator, на Дмитрий Примоченко. От самостартиращо CD, и ако има оправими сектори ще ги възстанови (теста минава за доста време - часове, в зависимост от обема на диска и колко проблемни места има по него). Ако са неоправими, сменям хард диска.
Разбира се и Western Digital ще имат техен tool за тест и корекция на грешките по диска. Ако провериш на сайта им, ще намериш линк към програмката. Пожелавам ти всичко да е оправимо и да се възстанови нормалната работа на диска и системата.
И другото исках да те попитам, как свети светодиода за HDD ? Премигва ли само от време на време, или почти постоянно свети ? Ако ти е направило впечатление де.
4609  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Преброяване на Линукс потребителите -: Oct 22, 2010, 20:52
Не че нещо, ама като се ДОКАЖЕМ, че сме над 1% и какво ?
4610  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Малко помощ в избирането на линукс :) -: Oct 19, 2010, 20:42
Цитат -> "...Обаче тук идва и моето питане - инсталирах си убунто, който излезе на 10.10.10. Почти идентичен е със виста и 7-цата, а аз мислех че е нещо по различно..."

Е туй нещо как го установи ? Че трите операционни системи са ИДЕНТИЧНИ. Не мога да се съглася с такова твърдение. Нищо лично.
4611  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Настройки Биос -: Oct 19, 2010, 16:31
Ако само затова ти трябваха тези стойности, по-добре си ги остави на AUTO в BIOS-а. И ще си спокоен, че ще работят нормално. Но и да ги разбуташ, винаги можеш да си ги върнеш на дефолтните.
4612  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Настройки Биос -: Oct 19, 2010, 15:33
Ако си купувал машината нова, със сигурност продавача ти е дал книжка за дъното и support CD с драйверите. Погледни в книжката (ако имаш такава), там са описани BIOS сетингите. Виждал съм и подробно описание на всеки един параметър, точно това което ти търсиш. Ако трябва тук някой да седне и да ги обяснява едно по едно (какво означава дадения параметър, какви стойности може да приема, как това ще повлияе на работата на системата и т.н.) ще е цяла статия. Най-вероятно затова никой не е писал по темата ти.

Пожелавам успехи.
4613  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Автоматично стартиране на компютъра с Ubuntu 10.10 Gnome -: Oct 16, 2010, 20:32
//off
Ама какво става тука в последно време ? Единия на 200 грама, другия напушен. Егати въпросите.
4614  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Мисията невъзможна или статично IP от Видин до Русе -: Oct 15, 2010, 19:47
Ами ethernet-а, с циганчето и макарата. Катюшката на гърба и ..... газ покрай тихия, бял Дунав.
4615  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Ще стане ли - интернет на рутер. -: Oct 12, 2010, 14:37
LGood, ами опитвал ли си да го RESET-неш рутерчето ? От бутончето RESET, с кламер. И после пак да си  го програмираш според твоите нужди. Аз съм имал такива случаи. Защото по-доброто решение е ако можеш да го спасиш и той да раздава нета, отколкото твоя компютър да работи постоянно. А и в новата ти топология, нета (поне за WIFI клиентите) пак ще минава през него, т.е. пак ще ти къса нервите.
4616  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Ще стане ли - интернет на рутер. -: Oct 12, 2010, 14:30
Ясно, ти искаш да стане така:

<internet>---<eth0_Linux router_eth1>---<WAN port__SWEEX-WL055__LAN & WLAN ports>---<clients>

нали така ? Ако ДА, разбира се, че може. Монтирай още една LAN карта, настрой я, и оправи кабелите. А после, ако не си много наясно прочети и се опитай да пуснеш нета към втората LAN карта и през нея към рутерчето и клиентите.
4617  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Ще стане ли - интернет на рутер. -: Oct 12, 2010, 10:48
Сега погледнах на сайта на производителя, за модела (LW055), който си дал.

http://www.sweex.com/en/assortiment/internet-networking/routers/LW055/

Ами че това си е безжичен рутер 54Mb. Няма какво да купуваш и да инсталираш. Просто LAN кабела от доставчика го включваш във WAN порта на рутера ти. А от LAN портовете си захранваш кабелно компютрите с LAN интерфейси. А към WIFI включваш компютъра с WIFI интерфейса. Естествено трябва да се програмира рутера правилно, и ще ти раздава интернет на всички машини. Не зная как е в момента топологията при теб, но трябва да стане примерно така:

<internet>---<WAN port__SWEEX-WL055__LAN & WLAN ports>---<clients>

Поздрави и успех.
4618  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Някои хора не ми отварят сайта... -: Oct 11, 2010, 20:58
Добра вечер и от мен Shark. Не че нещо, ама от такова инфо нищо не се разбира, само това е ясно, че ситуацията при теб не е работеща. Сега има ли домейн регистриран и настроен ли е в DNS-а да сочи твоя IP адрес, или по IP те достъпват другите от района ? Ако е с домейн, правилно ли те ресолват другите ? Ако е по IP, защо пък едните могат да достигнат до теб, а другите няма да могат ? Туй за рутирането НА РЪКА ти няма да го направиш, че и за всички, не си им ти доставчик, че да им слагаш някакви глобални рутинги. Дай повечко инфо (обясни кое, как, откъде минава, etc.) и ще ти се помогне.
4619  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Forwarding ТП-линк -: Oct 11, 2010, 20:25
//off
Вий нещо двамата, а ? ХАхахаххахахаххахааааааа. Съмнителна е работата.

П.С. Будалкам се аз, ама на момчето наистина не му е ясно, какво точно трябва да се реализира и как. Ако може да ни обясни хубаво, шансовете за помощ ще са много по-големи.
4620  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Компотите и българите -: Oct 10, 2010, 20:01
Компотите - майната им на тях, ама за ракията, колко много знания. А наздраве тогава и да сте живи и здрави. И никакви отровни ментета.
Страници: 1 ... 306 307 [308] 309 310 ... 353