Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 553 554 [555] 556 557 ... 588
8311  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Търся програма -: Apr 11, 2010, 21:59
Още един глас за Авидемукс (има кщте, гтк и конзолни видове). От всички налични той се справя най-добре, лесен е и бързо се учи. Има много по-богати приложения, но или са по-бъгави, или по-бавни, или много по-сложни за работа. И разбира се скритото оръжие- мплеър. Ако не беше на негова основа, нямаше да е и на десета толкова добър, колкото е.
8312  Програмиране / Web development / Re: MVC -: Apr 10, 2010, 08:52
Добре де, кажете нещо и за нашенския Тангра. Чувам от разни спецове, дето са го наглеждали, бил много сериозен.
8313  Програмиране / Web development / Re: Проблем с зареждане на img файловете -: Apr 10, 2010, 08:42
От зад напред, къде се намират картинките, които не се зареждат?
8314  Преводи / Преводи на програми / Re: Няколко въпроса по българския превод на LXDE! -: Apr 08, 2010, 19:18
КБ, МБ, ГБ, ТБ...

където са битове

Кб, Мб, Гб, Тб...
8315  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: HTML5 && Quake II -: Apr 05, 2010, 19:53
Видях го това. Просто хората демонстрират какво може js с много нишки и канвас. Иначе по-простички игри като Хироус две още преди няколко години бяха възможни и пренаписани.
8316  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ..... -: Mar 30, 2010, 21:34
backtolife ти чел ли си ми подписа?
8317  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ина ли mail клиент с криптирана връзка -: Mar 30, 2010, 20:45
Ех  jark, който е прост е за дълго...
8318  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 29, 2010, 19:03
Предложението на Рийл Ендер ми харесва с две уговорки. Да и аз съм за повече социални елементи, та нали се водим общоност?! Обаче:

1. Твитер ми се вижда приемлив компромис. Наскоро пуснаха мрежата си за индексиране. Все пак преди това няма да е зле да се види няма ли друга по-отворена услуга от същия тип. Преди имаше една наречена jaiku, която Гошо купи и спря, но първо отвори изходните текстове. Ако има нещо на негова основа или друго подобно е по-добре интеграция с него.

2. Фацебоок смятам за абсолютно неприемлив. И преди да бъда обвинен от разни тарикати, че съм "фанатик" и други подобни безумия, които само болният им мозък може да измисли, искам да поясня нещо. Тази "мрежа" е не само неморална, защото не е свободна. Тя е пълно отрицание на идейте на любият им Линус, който също не му пука за свободата.  Така, че ако ще се свързва с някаква подобна мрежа, по-добре вълната на Гошо или нещо друго, но никога, никога фацебоок.
8319  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Здравейте или Благодаря :) -: Mar 29, 2010, 06:56
Arda, какво е това? Това е някаква мега чалга!

 :P
8320  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 28, 2010, 23:40
Е Пламене, как да не дават репшение, какво точно искат? Вярно, че в мъглата на тая тема тия гласове се поизгубиха, но това е от природата на хората да спамят. Има предложения и то много. Аз даже по-нагоре казах, дай да видим какво от тях може СЕГА да се направи и какво ще иска повече време, ама пак се забиха в темата "има ли смисъл от това място". Щом  още сме тук, значи има смисъл.
8321  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 27, 2010, 10:55
До де стигнахме братя? Ето дори един златен мъж ни напусна ;)


А иначе той и в момента си е опен СОС. Ама в предната тема вече се изясни, че хората с добри познания по пърл и желание да помагат няма. За това е и идеята за подмяна на системата. Това от доста години се върти като идея, но след като вече е подкрепено и от Славей, значи наистина ще се случи.
8322  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 27, 2010, 09:59
Ето, че се очертаха основните проблеми. Аз познавам поне пет-шест човека с мерак за новини и статии, които се отказаха след две-три, защото е тъпо новината да се появи след три дни, когато може да не е актуална. А това се е и случвало доста пъти.

Дизайна майната му. Свикнали сме с тоя, макар малко аяксец няма да му дойде зле.

Ето как всички се съгласихте, че единственото живо тук е форума. А и него обикновено ползваме да решаваме проблема- немкинята омъжена за блекметалист, пере ли му чорапите. Повечето нови не се задържат, а отиват в Убунту-бг. Докога можем да издържим така?

ПХП е нормалния избор. Та дори никсперу не издържа да е на пърл, а кой са те, кой сме ние?

Няма нужда да обсъждаме има ли нужда от промяна, а каква да е тя и то тази, която може да се постигне в кратки срокове, а евентуално после и нещо за по-дълъг срок.

А като се променим ние и съдържанието ще се промени. Като сме по-гъвкави, ще има повече желаещи тук. Знаете ли, че вестник "Home Linux" нямаше да го има, ако инж. Тони беше намерил поне един свестен портал, в който да публикува?
8323  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 26, 2010, 20:50
Аз определено съм за къстъм решение. Реално и голям ламер като мен може да си напише портална система за месец. Е няма да е Дрюпал, но пък няма и да е боклук като него, а той е най-доброто от безплатните PHP системи. Вордпрес дори не си заслужава споменаването.

А след като аз за месец мога да си стъкмя система(на процедурен код де), какво остава за тукашните. В тоя форум например пише Владсън, който е десетки класи над мен, а има и много други.

Зенд фремеворка е нещо чудесно, но мащабно, мноооого мащабно. Но пък за мащаба на "Линукс за българи" е напълно подходящ. Пък и съдържа в себе си буквално всичко. Ама трябва опитни хора, че си е бая четене, не като седнеш да кодонабиваш.

В зенда само ме притеснява, че е модел виеж цонтролер. Тая концепция се смята за стара и безперспетивна. От друга страна има още много, много хляб в нея за web, а пък и никой не е казал, че трябва да сме на ръба на технологичния бръснач нали?

Аз гласувах, готов да подпомогна финансово, но ако се наложи да има кодмаймунки, няма да откажа ;)
8324  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 24, 2010, 22:30
Мирчев и Караджов са двама от тримата основатели. Караджов даже е "най-първия". "Линукс за българи" е ЕООД, което е регистрирано. Значи няма начин да няма и сметка. Тези двама люде са повече от надежни, за да им поверим финансите (доколкото си познавам племето няма да са много, че не сме от най-щедрите). Какво ще се реализира? Ами мисля, че най-добре да се отвори направо нова тема за това да избистрим, какво е постижимо за момента.
8325  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 24, 2010, 20:59
Същото казах и аз, ама с повече приказки в типичният ми стил ;) Иначе признавам, че предложението ми за парите е "вдъхновено" от твърде успешната викимедия.
Страници: 1 ... 553 554 [555] 556 557 ... 588