Покажи теми - go_fire
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
61  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Програма за въстановяване на информация от компактен диск -: May 02, 2014, 14:04
Е-хе-е-е от кога не бях ползвал дискове. И ето днес в архива си случайно откривам нещо интересно. Но Дебиан казва, глей си работата това е нов диск да го запиша ли с к3б?

Ха сега де?! Последно съм ползвал такова нещо под 98, което ще рече, че едва ли е било след 2003-та. Имаме ли такова и за нас?

Да. Не. Не казвайте Тестдиск. Пробвах. Не разпознава ФС, макар да вижда устройството.

А да и не казвайте да си извлека образ и да го почвам с шеснайдесетичният редактор. Първо такъв нямам. Второ въпроса е зададен в секцията за новаци  :P
62  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Христос воскресе! -: Apr 20, 2014, 09:14
Странно, не се считам за най-големият християнин наоколо. И за БПЦ все хубави работи мисля. Ама никой още не е оповестил вестта, та се налага да съм аз.

Честит празник на всички вярващи!
63  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Ti 83 -: Mar 21, 2014, 15:14
А Ве намира ни се тук на работа една таква елка Ti 83. За тях знам само, че са легендарни. Ама въпроса ми е, това на практика може ли да се използва за нещо полезно, извън курсовите работи на инжИнерните специалности?

Много ми е странно, защо е толкова скъпа, като е толкова грозна и не намирам какво друго мога да направя с нея освен да сметна някой тангенс, ама децата ми са още в долният курс, та докато стигнат до синуси и глупости, ще мине бая време. Още учат обиколка на триъгълници.
64  Нетехнически теми / Коментар / Дискриминация спрямо нашего брата -: Mar 20, 2014, 08:08
Поради служебни ангажименти ме интересуват доходите на чуждестранни лица. И ето на какво попаднах без да искам:

Цитат
Не се смятат за авторски и лицензионни възнаграждения плащанията за придобиване на право на ползване на софтуер, в който е инкорпорирано само копие от съответната програма, в случай, че не се предоставят правата по копиране, размножаване, разпространяване, видоизменяне, публично представяне или други форми на търговско използване.

Сиреч, ако бюлгарско ЮЛ си купи свободна програма, която бивайки такава, дава всички тези права, то дължи 10% данък. Ако си купи комерчески боклук, не го дължи. Е на какво прилича това? Кой беше този дебил, лично да му разбия главата?!

А това поставя и доставчиците на свободни решения в неконкурентноспособна ситуация.
65  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Навигация за Андроид -: Feb 20, 2014, 21:42
От снощи сина ми по случай юбилея си се сдоби със Самсунг Галакси. Не ме хулете, ако аз го бях купил щеше да е нещо с Убунту, Мозила или поне Соуфиш.

Забелязах, че нещото има някаква навигация. Но тази навигация е свързана с Гошова Земя. И за да се ползва, трябва да се разреши на Гошо да има достъп до лични данни. Та въпроса е, може ли да се сложи някаква друга навигация, дето схемният набор да не се управлява непременно от Гошо и поне малко  неприкосновеност да се запази.
66  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Лунар да почерпиш -: Feb 17, 2014, 13:16
След като вече бяхме отписали Зен-крачката, която в последните години не издаваше версии, взе че ни изненада. Най-голямата новост е, че най-после Мплайер е заменил Тотем. Естествено Слапътъ си е пак тук.

http://support.zenwalk.org/viewtopic.php?f=2&t=46944&p=163030

 :P
67  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Канал в тубата ??? -: Dec 31, 2013, 18:52
Как така, никой не знае за това:

http://www.youtube.com/user/LinuxZaBulgari?feature=watch

И никой не ни е уведомил?

 ??? ??? ??? ??? ??? ???
 :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
 >:( >:( >:( >:( >:( >:(
 :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
 :o :o :o :o :o :o :o :o :o
68  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Ега ти на къде отива света. -: Dec 22, 2013, 10:27
Вися си при майка ми, тъпея, чакам да ми дойде време за влака. Гледам Дриско имал нова песен. Викай, чай да видя до колко зле може да стане този. И какво да видя?

В тубата рекламират спайбук. Просто не мога да повярвам на очите си. Това е като на червеният площад да сложат паметник на Линкълн. Акъл не ми го побира. Доказателство в прикачената картинка. Ако не го бях видял, нямаше да повярвам.
69  Хумор, сатира и забава / Кошче / Някой от „чужденците“ да даде акъл за покупка. -: Dec 21, 2013, 09:33
Обръщам се с молба към някой от тези дето живеят в чужбина или поне са пазарували от бяла държава да дадат акъл, как може да се поръча, съответно достави и най-важното плати, ей тази машинка:

https://www.fsf.org/resources/hw/endorsement/gluglug

за нашата мила татковина.
70  Нетехнически теми / Идеи и мнения / За bb -: Dec 06, 2013, 16:00
Ето наборе, това е за теб:

http://www.opennet.ru/opennews/art.shtml?num=38602

По между другото е уникално и заслужава истинска новина в портала, а не в кошчето на форума.
71  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Две работни станции на една машина. -: Nov 02, 2013, 19:08
Гледайте сега, каква идея ми се върти. Имам двама сина. Имам две бюра. Имам две клавиатури. Втора мишка и втори монитор ще се купят, монитора вероятно втора ръка. Обаче имам един детски комп, дето е по-нов от моя, ама карай.

Идеята е да вържа всичката периферия по две в тази машина. Обаче нещо по детайлите не знам какво да правя. Например не знам, как да кажа на видето (неВидия) да прати един екс към едната и друг екс към другата. Не знам как да стартирам две сесии на kdm едновременно и двете автоматично да влизат като различни потребители. Не знам как да кажа на X11 коя мишка и коя клавиатура към коя сесия да закачи. Ей такива елементарни въпросчета.

Някой да е правил подобно нещо? Струва ми се, че това е елементарна задача, само дето нямам нужните знания и никаква представа от де да ги набавя. Нито пък знам на Гошо точно какви въпроси да му задам. Защото нали знаете. За да Ви даде отговор, трябва предварително да знаете поне 50% от решението, а аз знам николко.
72  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Подкарване на мобилен интернет (устройство) -: Oct 08, 2013, 09:45
Здравейте,

Имам малък проблем. Попадна ми карта с достъп до Интернет. Не знам скоростта, не знам и мегабайтите. Знам, че е някакъв бонус. Няма да се плаща отделно.

Идва ми дюшеш, защото си нямам достъп вкъщи. Сега въпроса е, как да го подкарам това нещо. На жената пролетта купих някакъв андроидски телефон на втора ръка. Той виждам, че има възможност да споделя връзка с компютър. Но пък ми се вижда тъпа идея да купувам втори Андроид, който да използвам единствено като модем.

И така приемам предложения. Благодаря на отзовалите се!
73  Хумор, сатира и забава / Кошче / Защо заключихте „За кой ще гласувам?“? -: May 17, 2013, 19:17
Не виждам да има някакъв проблем с темата, а относно последните събития, има още какво да се обсъди по нея. И по принцип е добра практика като се заключва тема да се казва защо. Сигурно има много основателна причина, но тя не е очевидна. А ако се е случило нещо (каране, бой, ритници, контузии, бесене) довели до затриване на мнения, това е възможно да е било изпуснато от участниците в дискусията (като например моя, скромна милост) и пак да се остане в почуда.




Сбърках раздела, моля да се премести в кошче.
74  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / [Решен] Настройка средно копченце на посочващо лостче в Дебиан -: May 10, 2013, 22:08
Здравейте,

въпроса е отправен към собствениците на тинкпади или други лаптопи с посочващо лостче. Предистория

Първият ми Тингпад беше в началото на века. Тогава и на 98, и на Дебиан въпросното средно копче (в онези модели то не бе по средата, а отдолу) служеше за превъртане, Само единствено много се дразнех и ругаех, че не се променяше външният вид на курсора, но иначе си работеше еднакво в Дебиан.

Мина се време, онази машина остаря морално. Бяха бедни години, нямах кинти за друг Тингпад, затова през ръцете ми минаха няколко настолни машини втора ръка. И така нейде преди две години и половина някъде най-после имах малко парички, а тингпади можеха да се намерят на по-човешки цени на втора ръчичка.

Бях извънредно лошо изненадан, че това поведение вече не съществуваше. Вместо него в Мозила, Опера и т.н. (за другите типове програми си работи само поставянето) това водеше до извикване на търсачка или ако е адрес във временната памет да се опита да го зареди. Няма да казвам, колко много беснея на такова своеволие, но смятах, че съм на колене и няма какво да сторя.

И така до края на миналият месец, когато най-после се запознах с Юнити. Там останах гръмнат, че в недъгавото Убунту средното копче на посочващото лостче работи точно по начина, който се очаква от него (сиреч да служи за превъртане при задържане), никакви шпионии на Гошо и глупости. Е за промяна на курсора не мога да мечтая, оти и ИБМ са манафи, ама макар и непоносимо, поне не се умира от това.

Открих, че има лек проблем, че когато тази възможност е използвана, не може да се маркира повече от един екран текст (без да се използва допълнителна помощ от стрелка надолу). Това е отврат, но пък е далеч по-преживяемо пред това програмите ми да правят неща, които не желая.

Юнити вече е история, аз съм си на добрият стар Дебиан 6 (още ме мързи да го повдигна във версия, може би утре). Ама колкото и да си щракам, не се случва нищо, освен да виждам грозната, зелена муцуна на  Seeks или да се опитва да ми зарежда неща приличащи на адреси.


И така въпросът е: след като каноничните педали могат да докарат поведението на на посочващото лостче при задържано средно копче да е, каквото се очаква от него, то няма как няма как това да не е възможно в дядо Дебиан. Въпроса е как се прави?
75  Хумор, сатира и забава / Кошче / Къде е Митака? -: Mar 24, 2013, 17:05
Някой има ли идея, какво се е случило с този човек?

Гледам сметката му закрита. Има ли нещо общо с последната тема за циганите? В нея беше настъпен по обичайният си мазол, но не беше много брутален. Общо взето беше умерен, за това, което наистина изпитва към тях.

Не вярвам да е получил вечен банан. Или може би се е разсърдил и си е закрил сметката сам? Доколкото си спомням и преди е закривал сметка поне веднъж. Някой има ли някаква информация?

Не че е особено важно, но все пак е дългогодишен член и едно заминаване без „довиждане“, е малко странно.
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8