Покажи Публикации - plandzg
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Нов лаптоп Lenovo ->Intel + Nvidia -: Sep 14, 2020, 19:17
Здравейте!
Стария лаптоп (Lenovo E530) взе да сдава багажа,та взех да се заглеждам за нов.Позволявам си да ви помоля за предложения,които да вървят с Линукс (13 години вече съм само с Линукс - и в къщи и на работа).Предпочитанията ми са:ThinkPad (задължително!) (Intel + Nvidia) 15 или 17" ,максимално съвместим с Линукс (най-вероятно ще продължа с Kubuntu),игри няма да играя,но може да правя често аудио- или видеообработка на файлове и разбира се,сърфиране и всички нормални дейности в нета.Бюджетът ми е до около 1500 - 1800 лева.

Благодаря предварително за отделеното време! Знам,че е скъпо,та затова благодаря...
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Свързване на SGS5 с Kubuntu по USB -: May 16, 2014, 19:57
Код
GeSHi (Bash):
  1. sudo apt-get install kio-mtp
Най-доброто за момента  [_]3

Бре,бре,дали си вярваш не знам.И дали имаш Galaxy S5 също не знам.
Поздрави!


5.


Обръщение до: Зеридон, Булфон и който там още е въвлечен (онзи Бойчо?)

Официално искам рейтинг система подобна на социалните плюс едно, харесвам или каквото дойде. Не се издържа вече. А за СМФ има доста такива добавки.

Стипендията ти от подписа отдавна е дадена.Имаш си това,което искаш.Не се напъвай много-много,да не стане беля.Отзад имам в предвид.
То отгоре и няма много.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Свързване на SGS5 с Kubuntu по USB -: May 15, 2014, 22:42
plandzg

      -нали MTP протокола не изисква демонтиране преди изваждане на USB-то....


Ами пробвай.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Свързване на SGS5 с Kubuntu по USB -: May 14, 2014, 22:37
Рутването няма да помогне.

 И в 13.04 ми работи MTP-то-ама като ме хване нервата-вадя картата от телефона и я слагам в USB преходника-щото картата ми е 32 гига, много бърза, и неам нерви  MTP-то да ми влачи трафик, дето по човешкия начин става за секунди.

  !!!И между другото връзката на korry-  http://www.webupd8.org/2012/12/how-to-mount-android-40-ubuntu-go-mtpfs.html

      работи

       -да не пропуснеш, че телефонът е в /media/MyAndroid/  [_]3 ;D

      първо:

     fusermount -u /media/MyAndroid

     после:

     go-mtpfs /media/MyAndroid

     отиваш в /media/ и десен бутон-създаване на връзка към програма-общи-кръщаваш я например fusermount -u ⁄media⁄MyAndroid  след това програма-команда-usermount -u ⁄media⁄MyAndroid-ок

  десен бутон-създаване на връзка към програма-общи- go-mtpfs ⁄media⁄MyAndroid например след това програма-команда-go-mtpfs ⁄media⁄MyAndroid-ок

   включваш телефона-отваряне във файлов браузер-отиваш в /media/ -цъкаш на fusermount -u ⁄media⁄MyAndroid дето си я направил, после цъкаш go-mtpfs ⁄media⁄MyAndroid и след  това цъкаш в /media/MyAndroid/ и готово

    като рестартираш компютъра пак трябва да цъкнеш двете връзки към програми, ако ще закачаш телефона
   
   !!!!!!! [_]3 Обаче това  Go-mtpfs работи далече по добре и стабилно от бъгавото MTP по подразбиране в 13.03 и 14.04.......

      Направо съм много учуден....  ::) ???

Да,рутнах го вече.
Рутването не е заради МТР-то,а поради други очевадни причини.Няма да ги разисквам тук,всеки който познава Линукс по-обстойно,има Андроид-смартфон и се е занимавал с него ги знае.И това е свобода,която си възстановяваш,когато ти е била отнета.
Това,което си описал го пробвах преди няколко дни и работи,но не ми е удобно.Не,че не мога да си цъкам по няколко пъти насам-натам,но не искам.Има и други начини да се направи и да работи по-бързо и безпроблемно.Например с konqueror,не с делфина,защото той не разбира много от МТР.Има още много трева да пасат разработчиците на КДЕ4,докато си оправят бъгавия файлов браузър,който идва по подразбиране.
И други начини има,но са си все МТР...
Продължавам да търся най-успешното.Дано да има и сред вас ентусиасти.
Поздрави!

P.S. Пробвах това,което си описал и работи безпроблемно.Май е най-доброто от всичко,което пробвах.Благодаря!
Обаче не точно по твоя начин а малко по-иначе - с два скрипта на работния плот:
за монтиране:

go-mtpfs /media/MyAndroid   наречен mountSGS5

и за демонтиране:

fusermount -u /media/MyAndroid   наречен umountSGS5
Като включа телефона,не го монтирам през файловия браузър,чрез искачащото меню,а чуквам на монтиращия скрипт и всичко си е наред.Преди изключване демонтирам чрез другия скрипт.

Зевсе,много съм ти благодарен!!!По-горе ти благодарих,но наистина даде най-доброто!
Да си жив и здрав! :) [_]3
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Свързване на SGS5 с Kubuntu по USB -: May 13, 2014, 22:03
Разгледай опциите на телефона. Трябва да има опция някъде да превключваш режимите при USB свързване. Пробвай различно от MTP. Там вероятно е проблема. Тел се разпознава като една голяма флашка от линукс.

Да,ама не.Не се разпознава изобщо като флашка.Има два режима на телефона - MTR и CAM и кубунту-то винаги включва в CAM-режима,независимо какъв е зададен от телефона.Иначе на телефона е сложен MTR-режим.А в CAM-режима нищо не може да се направи,защото само се гледа в него.Не може да се чете,нито да се пише.
При предишния ми телефон - SGS2 това изобщо го нямаше и винаги се разпознаваше като флашка с два дяла (вътрешната и външната памет).Четеше се и се пишеше без проблеми.

Тук обаче - не.
Ще го рутна скоро,защото ме дразни това,че не мога нищо да правя а само да гледам.Но би трябвало и без руут нещата да са си такива както при предишните версии.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Свързване на SGS5 с Kubuntu по USB (решена) -: Apr 28, 2014, 21:53
Здравейте,колеги!
Преди два-три дни си взех Galaxy S5 и не мога да го свържа с юсб-кабела за да прехвърлям данни на вътрешната или външната памет.Имам Galaxy S2,с който не е имало никога такъм проблем.
Телефонът се разпознава,двата вида памет също,но незнайно защо се монтира в някаква директория /camera ,въпреки,че от вътрешните му настройки съм задал трансфер по MTP.Отваря се всичко в делфин-а,но без да ми дава да пиша.Няма потребител и група в инфо-то.
С кубунту 12.04 съм.
Не знам този кит-кат (Андроид 4.4.2),дето идва с телефона да не е нещо рестриктнат.
Ако някой знае нещо и помогне,ще съм много благодарен.Иначе сега трябва постоянно да вадя картата,за да запиша нещо на нея.
Цял ден днес търся в гошо,но няма решение на проблема.То има,ама няма нищо за Линукс.

Благодаря предварително!
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ами да, излезе Ubuntu 14.04! -: Apr 19, 2014, 20:29
Системата е стабилна,работи добре и аз съм доволен,напук на всички плюещи.С Кубунту съм и имах проблем само с baloo-то.Направих му едно скриптче и го озаптих.
Май за пръв път убунту заработва от раз и не създава кой знае какви проблеми...Така поне аз го чувствам.
Продължавайте да плюете.... ;D
8  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Май фашиста е прав, че Линукс си е чиста загуба на време! -: Apr 12, 2014, 20:34
Е,точно от тази тема си пролича кой кой е и какъв е.Благодаря за представянето ви в истинската ви светлина.Зад гърба на някого се говори лесно,нали?Отврат.
Аз просто ще благодаря,ако ми е оказвана помощ някога от ВВ и ще му пожелая попътен вятър.
9  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Lenovo U530 си купих аз -: Feb 06, 2014, 21:51
Lenovo U530 си купих преди два дни от щатите.
Лек и издържа доста на батерия. В Бг не го намирам из нета за сравнение.
Сега се чудя дали да му сменя харда с SSD 2.5 на Intel 80GB който имам от известно време и не го ползвам.

Е,IdeaPad е.Т.е.китайска разработка,не е много за хвалене.Ние тук в България си купуваме ThinkPad-ове,макар и да сме бедни и да не можем да си ги внесем отвън.
Шегичка.Всичко,що е  Lenovo,работи много добре.Аз си имам два и работят без забележки.
И не мисля,че сменянето на харда с SSD,ще го ускори толкова много.SSD-тата са според мен доста прехвалени дискове.Вижте  в нета.
10  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Имидж -: Jan 16, 2014, 20:56
Здравейте  !

Може ли някой да ми каже дали може да се направи имидж на ОС линух дибиан и как се прави  , или да клонирам хард диска с някакво тулче ?

http://clonezilla.org/
Прочети тук,смъкни си исо-то,запиши си го на диск и си прави имиджи каквито си искаш.Аз ползвам тази дистрибуция от доста време и съм много доволен от нея.Предназначена е за правене на имиджи и за възстановяването им,когато ти е необходимо.Може да прави имидж на дял или на цял диск.
Успех!
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: ПРОБЛЕМ С РУТЕР TPLINK 740 N -: Jan 13, 2014, 21:20
Не е от софтуера, явно се е скапал хардуерно, и тоя втори порт на LAN-a свети постоянно и не работи. И да го флашваш, и да не го - същата баница. Махай го и си сложи друг китайски WiFi рутер. Сега поне цените им са така ниски на тия боклучавите TP-Link-ове. Може да си избереш една стъпка по-хубав модел.

Май не са толкова много боклучави,колкото се мъчиш да ги изкараш.Аз си карам с един TL-WR1043ND от повече от 3 години и не го давам за никакви "по-горни" боклуци,дето имат и троянски коне във фърмуера като за добавка.

Off/ И ми прави впечатление,че във всеки твой пост се мъчиш да изказваш мнение,което е доста хейтърско.И то за всичко,което се пише.Направо буди съмнение,дали си компетентен или само се изказваш,колкото да се изкажеш.
Нищо лично.Констатация от следенето ми на доста постове от теб.

Нищо,че постът ми е с номер 1.Не съм нов,само дето си загубих акаунта,благодарение на това,че не ми приема старата парола,а мейлът ми е никакъв.Иначе съм си със старото plandz.Ако някой от модераторите прояви желание да ми помогне да си възстановя стария акаунт,нека ми изпрати нова парола на plamen dot dz @ gmail dot com ,за което ще му бъда благодарен.
Off/
Страници: [1]