Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 104
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Днес в 19:47
..Може би без Николай — той е изключение. Човека все пак е адвокат. ..

Да вметна нещо, това, че съм адвокат, не ме прави велик, или нещо от тоя сорт, аз просто си вадя хляба. Адвокати с лопата да ринеш (за София пък да не говорим).
Никога не съм намеквал, че като съм адвокат, съм нещо повече, това си е просто професия. Сега, че някои адвокати (напр. Хджигейов) се вихрят и превъзнасят, това е друга работа.

Джет, аз не си мечтая нищо, ти си мечтаеш, да те цитирам по спомен от постове назад- "На Русия да се даде урок" и т.н. Много ги мислиш руснаците, не се сили толкоз. Тяхна си е работа какво ще строят- капитализма ли, дето го пишеш с главна буква, или друго. Колкото и да си мечтаеш Западът да свали Русия на колене- ами няма да стане, въпреки украинските фейкчета. Не можели руснаците да вадят газ и нефт, как ли не.. Пък и ти нали си в западната част, оттатък големия гьол, какво ти пука.
Ако под "въртене по килифаревски/адвокатски" разбираш изказване на мнение, което не ти изнася- първо да беше коментирал "Fuck EU", после останалото.

2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Днес в 17:06
Дългата ръка на ДС сигурно е потупала Файър по рамото. 1500 %.

За природния газ, то си го пише- The delay in returning the equipment to Gazprom was because they were taken to Canada for a scheduled overhaul and have not been returned due to Ottawa's sanctions on Russia.
Канадците не връщат отремонтирани (с платен ремонт) турбини. Това е повод за радост ?? П.П. Да, имаше една личност от американския континент, която се радваше на такива неща- "Fuck EU" !
Много ме съмнява Сименс повече да получи поръчки за газови турбини от руснаците (вкл. и след като приключи войната). Сименс не са единствените, които правят такива турбини. Руснаците ще започнат да си правят свои, или ще си ги купят от други. Да, не можели да си ги правят.. те и хиперзвукови ракети не можеха да правят, но си ги направиха. А докато това стане, EU ще благодари на Canada (всъщност, на САЩ).
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Днес в 10:45
...
Писателят Виктор Суворов, бивш агент на КГБ...
Не на КГБ, а на ГРУ.
Чел съм му всичките книги, една голяма част от тях не са издавани на български. Дава алтернативна версия за началото на Втората световна война.
4  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 24, 2022, 20:58
Ето ти едно хау-ту за Clonezilla (тая програмка, която в момента си стартитал):

https://clonezilla.org/fine-print-live-doc.php?path=./clonezilla-live/doc/01_Save_disk_image/06-dev-img.doc#06-dev-img.doc

За твоя проблем- кликваш точка 7 (7.Choose "device-image" option- скролваш горе, "на върха" на страницата, там точките от 1 до 11) и надолу. Може да се различават малкю менютата, инфото в тоя сайт е старо, но ще се ориентираш, мисля.
Хайде приятна вечер, засега, ако не се получава нещо, ще помагаме.
5  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 24, 2022, 20:37
Аз искам всички партишъни на този повредения диск да ги изкопираме на здрав диск и от него вече да мога да си ги отворя, разглеждам и копирам на друго място

Тогава от тази снимка:
https://postimg.cc/dZvwcvb3

избираш (2)

и като дойдеш тук, на тая снимка:

https://postimg.cc/tnhH4T0W

избираш (1)

и нататък. Ще копира (ако може) повредения диск върху здравия (здравия да е празен, че губиш инфо, и трябва да има капацитета на повредения) и така.
Успех!

П.П. Относно това: ".. от него вече да мога да си ги отворя, разглеждам и копирам на друго място" - гаранция няма, ако повреденият е умрял.. няма да пренесе нищо "живо" и върху здравия.


6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 24, 2022, 20:27
Нали бяха само 5 000 (пет хиляди) джавелина (а бая от тях ги взеха руснаците), как така унищожиха 3/4 от руските танкове (12 000)  ;D
Руснаците в РФ си имат собствени оръжейни системи, затова ги даряват трофейните на руснаците в ДНР и ЛНР (там вземат всичко). По-назад в предишната тема си приказвахме за трофейните джавелини, че и с линкове, същото ще стане и с тия цезари. Ще ги разучат, там ТТ данни, маневреност, скорострелност и т.н. показатели и айде в Донбас.
Джет, на тая  смешка, че им свършили танковете.. вярваш ли й? Нямало армати, нямало су-57.. ами за какво да има, не е световна война, за войната в Украйна вършат работа и старите системи. Американците и ЕС да не изпращат там най-нови системи.
7  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 24, 2022, 20:14
Ами в зависимост целия диск ли искаш да клонираш, или само партишън. Ако е само партишън- local partition to local partition. Ще пише от единия диск (повредения) върху здравия, демек каквото има на здравия, ще си замине. Естествено, здравия диск трябва да има капацитета (гигабайтите) на тоя повредения. Дай му засега <Cancel>, да те върне в предното меню, там (предното меню) избери (1), да видиш няма ли опция от партишън/диск да прави имидж файл.
8  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 24, 2022, 19:47
Втората опция е твоята- от партишън (повредения) към партишън на другия диск (здравия). Първото не ти върши работа (засега), то си пише- (1)clone/restore a disk or partition using an image - ти имидж нямаш.


П.П. Разходи се из опциите, като избереш (2), предполагам, ще има опция от партишън да направиш имидж.
Като гледам, си пише всичко, просто чети.

П.П. Което и от двете да избереш, няма да почне веднага клонинг, а ще ти предостави допълнителни опции, разгледай ги. В (1) е възможно да има и опция, от партишън да направиш имидж.
Това UBCD го ползвах веднъж преди бая години, и вече трудно си спомням програмките му какво правеха.
9  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 24, 2022, 18:33
Спънки, като гледам снимката ти по-горе, UBCD ти е заредило. Там на десктопа, гледам, има една иконка Disk Cloning. Пробва ли да стартираш тази програма и да видиш опциите й?
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 24, 2022, 17:41
И Хаймарсiв накрая като джавелините- на въоръжение в ДНР, или ЛНР, ако оцелеят. И за гаубиците важи.

https://dnes.dir.bg/svyat/ruski-orazheen-kontsern-blagodari-na-makron-za-dostavkite-na-samohodni-oradiya-na-kiev-amerikanskite-rszo-himars-veche-sa-na-fronta

11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 24, 2022, 12:06
Симпатяга е момата  :)
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 23, 2022, 20:55
   Ако говориш за пробива в НАП през 2019 -та,нали хванаха пишлемето.
Само че,поради некадърността на Гешев и останалите капути,по делото
няма никакво развитие (тук вече Ник може да обясни защо така се случват
нещата,"бъговете" в НПК,начините за протакане и т.н.).
   Според мен е виновен и този,който е оставил с-мата незащитена.
Това сега го прочетох. Предполагам, ще прозвучи еретично, или поне екзотично, като мнение от моя страна, но нашият НПК (Наказателно-процесуален кодекс) не е лош. Да, има си кусурите. НК (Наказателният кодекс) също не е лош. Ще поясня- Наказателният кодекс е материалния закон, т.е. за какво престъпление какво наказание се полага. Наказателно-процесуалният кодекс пък е законът, който урежда процедурата по разследването и съдебното следствие, т.е. как се доказва, и какви доказателства се допускат, докато върви делото. Нашите закони (тия двата- НК и НПК), не са лоши. Но се прилагат избирателно, по мое мнение.
За конкретното дело, там НАП и хакването, нищо не мога да кажа, защото не съм чел делото. От опит знам, че това, което се подхвърля на медиите, е частица (и то много малка) от истината. А имаше един лаф, софийски (не помня, дали съм споменавал тук, но известно време съм работил в София и там го научих)- не е важно какво знае селОто, а какво има в делОто.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 23, 2022, 20:06
Бойко изкара десетина години точно с американска протекция. После го замениха с  по-ревностен стожер на юроатлантическите ценности, нека да ги поддържа тия ценности пък да си краде, каквото може (и заемите, много ясно, нас ни интересува да вземате заеми, че да ви държим на каишка, пък вие крадете колкото щете от тия заеми). Помощ от приятелите на България:)
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 23, 2022, 20:00
Руснаците опънаха ИДИЛ за няколко месеца, въпреки поддръжката на САЩ за, как беше, "демократичната опозиция срещу режима на Башар Асад". Я разкажи за геополитиката и мечтите, как Китай превзема Сибир ..
Украинското прокси потъва.
Мен ме интересува, ние да не ставаме следващото прокси.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jun 23, 2022, 18:06
Доц. Якимова се пържи в собствен сос, от престараване. Да беше преброила и проамериканските пропагандни внушения (особено украинските фейкове), ама не би..
Интервюто изглежда като задаване на отговори, и то долнопробно- като например по Алфа ТВ: "Г-н Сидеров, това не е ли един инспириран политически процес срещу вас?" "-Да, разбира се, това е един политически процес, на мен ми повдигнаха обвинение заради политическата ми активност.. " и т.н. (по спомен- тая телевизия съм я гледал за забавление, когато Болен направи панаира на варненското летище).
 
А това е ярка лъжа (другите даже не си струва да ги коментирам)- "- В първата фаза пуснахме срещу “соросоиди” думата “рубладжии”, получихме пропорция едно към четири. Тоест “рубладжии” се среща веднъж, а “соросоиди” - 4 пъти. Отбелязахме също, че за “рубладжии” няма и не се използват синоними, докато за “соросоиди” имаше куп - например “грантаджии”, “грантоеди”, “колаборационисти”, “предатели в услуга на американската доктрина за нов световен ред”, което драстично усилва пропорцията в полза на проруската пропаганда."
Без да ползвам софтуер, веднага посочвам използвани като синоними, например "рублофили", "русофилистици", "путиноиди"..  ако влезем пък в блога на онзи платен истерик ИИ, хеле, що синоними да искаш.. В който и новинарски форум да влезеш, в коментарите каквито искаш синоними.
Софтуера на доцентката нещо куца  ;D
Тъпа пропаганда.
Страници: [1] 2 3 ... 104