Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 577
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 21, 2024, 12:24
Мисля, че беше в събота, когато най-после след десет години мъки Авдеевка падна. Пръв, както винаги, го написа Ачо, а веднага след него аз коментирах, че е дошъл края на обстрелите по мирните жители на Донецк от нацитата. Предполагам, че много други хора освен мен с нетърпение са чакали поне този ужас да спре. Най-добре е да приключи цялата война, но явно никоя от намесените страни не иска.

Е, да, да, ама не, казваше Петко Бочаров. Още в понеделник излезе новината, че фашагите са намерили „оригинален“ начин да тероризират невинните жители на двумилионния град. Този път използват дистанционно-управляеми играчки, за да пускат бомби на автобусни спирки. Изобщо тези играчки се оказаха най-големия бич на тази война.

А най-тъпото е, че те са с електродвигатели, тоест чрез най-обикновена индукция трябва да могат да бъдат сваляни на секундата. Освен това нямат никаква броня. Би трябвало с прашка не, с камък хвърлен от ръка да бъдат чупени. Но някак това не се случва и двете страни ги ползват като най-големия причинител на смърт. За съжаление едната страна не ги ползва само на фронта.
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 20, 2024, 21:20
А ве аз мисля, че най-малко до пета година ползвах модем (dial-up). Мисля, че първия ми DSL е от седма година.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 19, 2024, 16:26
4096 в друг форум по друг повод неотдавна написах:


Цитат
Това ме зареди с много спомени, наистина мили спомени. И щях да почна да изреждам имена на хора витали около тази общност. Но голямата част от тези хора, отдавна съм им загубил следите. Някои станаха успешни бизнесмени, други влязоха в политиката, трети (повечето) се отдадоха на кариерите си. Какво значение би имало да кажа някакви имена, които на никого, нищо няма да говорят? А и някои от тези имена по лични съображения не искам и да казвам от бъдещи разочарования свързани с тях. Особено най-най-най-най-най-известния човек от този кръг.

 

Но все пак реших, че трябва да спомена поне едно име, най-видното. Това е Николай Теллалов. Не, че и него съм го проверявал, какво върши примерно през последните петнадесет години. Но беше ярък идеолог на цялото движение, което те започнаха.

 

И това ме подсети за самото движение. Те бяха (предполагам още са) интелектуалния кръг от първото поколение в мрежата. Третото поколение чисто условно го слагам две и десета година. Но това е наистина размито понятие, докато началото беше строго детерминирано. Първи бяха те в мрежата. През 1998 год. се случиха две неща. Първото е, че закриха BBS-ите и Fidonet (може да ги приемате като прадядовците на форумите и негово величество Spybook) и паяжината (web) се появи у нас. Паяжината стана възпламенителя на бомбата да се появим ние, второто поколение потребители на мрежата.

 

А от кой да се учим, с кой да мечтаем и чии път да следваме, ако не на „старите муцуни“?

 
  Скрий съдържанието

Имаше такова предаване по БНТ кръстено на песен на вечно живия бард Георги Минчев.

 

Всъщност всички те бяха една, две, три години по-големи от нас, но точно тази разлика беше поколенческа. Сякаш хилядолетие ни делеше. Ние бяхме „малките“ джудженца, които се учеха да крачат, а те великаните, правещи огромни крачки.

 

Защо интелектуалния кръжец на първите интернавти у нас бяха избрали точно фентъзи е въпрос с тежък, идеологически заряд, който тогава и не разбирах напълно, но определяше нашите собствени решения за живота. Това са неща никому неинтересни. Важни са единствено за вътрешните процеси в обществото, които течаха. А точно тези процеси са винаги недокументирани и винаги под булото на забравата.

Тук става въпрос точно за наборите на този с многото съгласни, заради които твърдя, че не мога да му прочета псевдонима, а то вчера се оказа, че нарочно го е избрал именно за това.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 19, 2024, 16:07
Забравих за тридесет и девета. За съжаление не само ние се връщаме там. Всички натам са тръгнали. Много е жалко, като разбереш, че дори след такъв ужас не сме пораснали ни най-малко.

В тази връзка се сетих за:

1-ви май. Историята.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 19, 2024, 16:01
Тоя лабрис или каквото е там, баш ми прилича на нещо викингско. То и те са живели на Балканите, де.
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 19, 2024, 15:57

И както виждаш, повече от половината свят взе да се обръща срещу банкстерите, така че въпросът за борбата срещу тях е дискусионен.


Всичкото е поза. Просто искат  по-голяма дял, от този отреден им сега.

Промяната в света ще започне едва след около два века и половина. Обективно погледнато, нищо от случващото се сега, не води до никаква общественно-икономическа промяна.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 19, 2024, 01:04
Чакай! Сега се сещам да те питам. Само теб не съм. Имаш ли FlexType 2.0 (това е за WfW 3,11, сиреч предния на 95, където е версия 3.0) някъде по старите дискове, че се оказа, че никъде по Паяжината го няма?


=*=

Разбрах, какво те боли. А то са две неща. Първото е, че сме черноработници. Ама не сме само ние. Всички са. Срещу парите на банкстерите не можеш да се бориш. Те притежават планетата.

Второто, че новите поколения не стават. Май предпочитам да не го коментирам, защото безкрайно те уважавам и не искам да споря с великан като теб.
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 19, 2024, 00:31
Звездичко, не просто бе член, ами пишеше статии новини, какво ли не. Просто Спеца не харесва русофоби от всякакъв калибър. Не може да разбере, че те може да си имат причина за това.

Жена от Русия, примерно?

Защото аз за друга причина не се сещам.

Има адски много причини. Например семейството ти може да е пострадало от тях. Те до ден днешен са някаква дивашка диктатура и това никак не е трудно. Сигурно не са много пряко свързаните с РФ, които да не са пострадали. От СССР са още повече. Що фашаги избиха?!

Но (според мен) най-честата причина е  криворазбран евро-атлантизъм. Тук Добри Войников има, какво да каже…


доп.
===

Ремо си помисли, че е той, защото те двамата с Джет са двамата, които държат контра по отношение на Русия. Не казвам русофоб, защото той твърди, че не е. А няма някой да знае по-добре от него.
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 19, 2024, 00:19
Той е. Никога не съм мислил да го търся. Мислех, че е съкращение свързано с ГНУ/Линукс. Преди двадесет плюс години бяха на мода. Пък то бил исторически Артур. И днес научих нещо.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 18, 2024, 21:51
Звездичко, не просто бе член, ами пишеше статии новини, какво ли не. Просто Спеца не харесва русофоби от всякакъв калибър. Не може да разбере, че те може да си имат причина за това.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 18, 2024, 20:13
Между другото, напредъка в Линукс е невероятен.

Преди 20+ години не бихме  повярвали.

1. Никой не би повярвал, че всеки в джоба си ще има най-малко един Линукс.

2. Никой не би повярвал, че Конкверор ще измете IEvil. И, че последния ще бъде заменен с версия на Конкверор.

3. Никой не би повярвал, че ще се изучава в училище, при това средно, при това няколко дисциплини едновременно.

Малкия ми син пише дипломна работа за Линукс.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 18, 2024, 19:48
Когато мъжлето на същата беше на власт, между свирките на секретарките му (знаем за поне две) ни говореше за глобално село. Същото правеше и идиота, който го наследи. По-следващия олигофрен с приятен загар също не пропускаше. Вярвахме, че 2020 год. никога няма да се случи.

Затова никой (вкл. американците) не мислеше за самозадоволяване.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 18, 2024, 19:06
Икономка. По-евтино ни е да купуваме от Украйна, купуваме от тях. Ние пък развиваме ИКТ.

Това работи добре, докато някоя психопатка на име Килъри и банкстерите около нея не решат да подпалят света.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 18, 2024, 18:05
Ник, тая картинка е правена от човек,  който пет минути не е изкарал на село. Земеделието е робски труд.

За мен не се е променило това с бананите. Същото е за много други. Мога да ги ям единствено, когато Кауфланд  ги пуснат на прѝмоция… преди Нова година.  И тогава ии сега ям два банана годишно.

Сто пъти съм казвал, че американците са най-векиките като народ и най-смотани като политика. Избор между Байдън и Тръмп — няма по-голяма глупост. Това е чист повод за революция по френски тертип. Всичките на гилотината.

Това е причината да им излиза много по-евтино, ако частник прави ракетите. Просто вижте, какви космически суми им струва например Аполо или совалките. УжасТ някакъв. Мислите, че нашите не струват? Пред американските са цвете за мирисане.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 18, 2024, 17:37
Гого хайде да не връщаме чак до неандерталците, но ДНК изследванията показват че винаги сме си били местно население , балканци, от поне 10 хил.г.

Освен това ония там на Александър Македонски хората не са били от нашите, ама са си заминали и после ние сме заселили там с наши хора, така че днешната Македония си е българска, даже езикът им е български (диалект, ама то и шопския, и .. а бе чувал съм че навремето са приели като книжовен само тракийския, та всички други са диалекти и затова сега правилно е да се казва хляб а не хлеб че не е книжовно, тъй че всички говорим на някакъв диалект)Това за Ят-овата  граница банските феодали дълго не смееха да го пипат . Седяха си дублетните форми. Чак в последния речник пасмината взеха да ги зачистват. В същия се появиха дивотии като имейл. И в момента ме е гнус да го пиша.

Всъщност гене(ко)лозите хе-хе дават гаранция две хилядарки. Десетте са си от нас на основа на археологични данни.

Познай!

Точно същото е за макетата. Никой, никъде не се изселвал и заселвал. Винаги са си били тракийско племе, най-тъпите и дивите от тях.


п.п. Редактирах, че „умно“фона си пише, каквото му падне.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 577