Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 00:52 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits

Ами така е.. .айде и devops-а остава без работа
https://www.blinkops.com/
Try your own prompt
What do you want to automate? Just type your own prompt into the window below and watch our AI Copilot immediately create that executable workflow.

Да вършиш работа си, без да вършиш никаква работа и да си свършил работата?!
Тези ИИ-та никой няма да ги ползва по предназначение. Никоя компания с отговорен специалист по сигурността няма да остави това в ръцете на трета страна. И всъщност, отдавна ще е автоматизирал работата си. Да, без писане на промптове, а малко скриптове и е повечко работа, но знаеш, какво е направено.

 2 
 -: Днес в 00:17 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
Бах туй кафе в Пентагона:

https://www.actualno.com/europe/kongresa-na-sasht-ukraincite-sglobjavat-dronove-za-350-dolara-v-pentagona-edno-kafe-struva-poveche-news_2303444.html

Засега у Дисни, скоро и у Пентагона ще разберем колко струва кафето ;-)
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/disney-ditching-slack-after-massive-july-data-breach/

supply chain attack, щели да сменят слака



the company suffered a massive data breach in July when a threat actor named 'NullBulge' breached Disney's Slack platform and stole 1.1TB of data.

1 ТБ данни - баси аз толко порно не мога да изгледам... (но все ще се намери някйо да израови и оттам колко струва кафето ...и двете папки "не се бара" и "дасе бара"останали още от БГ акерчетата)

П.П. Между другото и ККП не спи - има една табличка посредата с марки и модели.. като не мое през рутера я презс камера(та) ще ти влезе я през NAS-a
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/flax-typhoon-hackers-infect-260-000-routers-ip-cameras-with-botnet-malware/

П.П.П. Скоро и тия тайфуни с нежни имена.. ще трябва да кръщаваме
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/unexplained-noise-storms-flood-the-internet-puzzle-experts/

Скайнет  :o

Ами така е.. .айде и devops-а остава без работа
https://www.blinkops.com/
Try your own prompt
What do you want to automate? Just type your own prompt into the window below and watch our AI Copilot immediately create that executable workflow.

 3 
 -: Sep 20, 2024, 23:03 
Започната от remotexx - Последна публикация от kuunlaaksot
Тази планетка всеки път изгелжда различно, като я снимат "от космоса".  :D
Адин път атмосферата е рехава отгоре и прозира, следващия път рязка граница с космоса.
Един път не видях звезди, нищо, че камерата няма от какво да е затъмнена в много от случаите.
После, що имало теории на конспирациите…
Ами явно защото всичко е в противоречие едно с друго  ;D

пиши на Звездичко от космос.бг (бивш съфорумник) и ще ти ги обясни нещата

 4 
 -: Sep 20, 2024, 21:42 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Не е през Тор.
Обикновен браузър - Librewolf.
Евентуалните добавки, които биха попречили са такива за блокиране на реклами ( само uBlock Origin тук ) . Но те никога не са ми пречили да видя просто снимка.

Благодаря, очаквах такава графика, но не и такава драстична разлика.
Китайците доста са дръпнали. Но с милиард и почти половина човешки ресурс и не лоша система на обучение, е разбираемо.

 5 
 -: Sep 20, 2024, 21:39 
Започната от ddantgwyn - Последна публикация от 4096bits
Хубав слоган, обаче гласовете на хората нямат вече никакво значение.
Видя се ясно последните пет години. Хората искат едно, управниците зная много точно какво, но вършат точно това, което хората не искат.

 6 
 -: Sep 20, 2024, 20:40 
Започната от ddantgwyn - Последна публикация от Nik123
То за запалване, с всяко МПС може да стане такава авария. За мен проблемът е, че "зелените" лобисти просто се опитват да вземат по-голяма част от баницата  на петролните, и то за сметка на гражданите. Продават екскремент в целофан- хем с къс живот (батерията), хем скъпо, хем с куп съпътстващи "екстри" - на вторичния пазар прекалено високата  придобивна цена пада драстично (заради батерията), смяната на батерията е половин кола, не може да се ремонтира навсякъде, а само от разни оторизирани сервизи (пак скъпо), ако нямаш гараж и вътре зарядка, ти се евава мамата да висиш по градски станции (и то не за 5-10 минути), токът поскъпва, щото и той "позеленява", пробега ти лято и зима е различен, също е различен според скоростта, умре ли ти електричката на пътя, не става да те издърпа приятел, трябва репатрак, даже и да стои на едно място и не я караш, батерията пак си пада, и още много други. Да, ама било "зелено"- ами да го направят "зеленото" достъпно и тогава може да станат нещата. Колата е дълготраен (и скъп) материален актив, а не компютър, или телефон, че да се сменя през 5-6 години (и то на еб@си цената). То се видя- спряха субсидиите и айде в канала продажбите на електричките. И то не при нас- ами в уж еталона, много развитите и с много високи доходи западни държави от ЕС. Хората гласуват с портфейла си, да препиша от един колега тук ;)

П.П.  [_]3

 7 
 -: Sep 20, 2024, 20:29 
Започната от remotexx - Последна публикация от 4096bits
Странното е че езикът Go е създаден точно за системно програмиране - даже GUI няма, но не го щът и това си е.. тъй си и остана само за CLI утилки и сървъри и т.п. но в ядрото решиха да наблъскат Rust а напоследък се чудят как да се отърват и от него.
Ами в Go имаш гарбидж колектор, Ремо. Това е не малка пречка. Езика е много приятен и прост и на мен много ми харесва. Обаче не става за всичко. Както и всеки друг. Има си неща, за които е много подходящ, но това не е едно от тях. Както ти каза, за утилки е перфектен.

 8 
 -: Sep 20, 2024, 20:23 
Започната от ddantgwyn - Последна публикация от 4096bits
Бушим земята за всяко болтче в колата, за всеки дисплей, за всеки сензор, за всяко едно нещо. Тези тон и половина материя, трябва да я изкопаеш  отнякъде, да я рафинираш, да я обработиш и най-накрая да я сглобиш в продукт.

Относно петрола като гориво и аз предпочитам петролен двигател. Причината е много проста - резервоарът за гориво е много пъти по-безопасен за съхранение на горивото, отколкото батериите.
В Англия изгоряха хиляда автомобила в един надземен гараж заради електричка, която се е запалила. Хиляда автомобила. И пожарникарите нищо не могат да направят. Чакаха да си изгасне от самосебе си.

Ако електричката ми може да се запали във всеки един момент и аз не мога да предвидя кога, защо ще я купя? Ще карам ли в нея децата си, жена си, приятелите си? Ще се отправя ли с нея на дълъг път, с багаж? И, ако нещо стане, всичко изгаря, а аз оставам там. Ако имам документи в жабката и ги забравя? Ако имам нещо ценно в багаша и го забравя. Ако някой не успее да се измъкне достатъчно бързо и пострада или дори загине? Ако съм в движение и това предизвика катастрофа и загинем всички?
Щото съм загрижен за количеството въгледроден двуокис в атмосферата. Което забележи, няма и процент…

Докато не подобрят технологията на батериите, не възнамериявам и да се замислям даже за такава кола.

 9 
 -: Sep 20, 2024, 19:44 
Започната от go_fire - Последна публикация от Acho
С рушвети, проценти, комисионни и подкупи (то все същото де).

 10 
 -: Sep 20, 2024, 19:43 
Започната от ddantgwyn - Последна публикация от Nik123
А ако турят по някоя бомбичка в батериите на електричките, както направиха с пейджърчетата в Ливан, какви ли чудеса могат да станат..

Страници: [1] 2 3 ... 10