Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: prasi в Jul 19, 2004, 10:57



Титла: 2 въпроса за нета и трафика
Публикувано от: prasi в Jul 19, 2004, 10:57
Здравейте.
Значи проблема ми е следния. Дърпам големи файлове от нета всики ден по 1 диск. Скороста на теглене ми е около 15 кб. Но понеже изключително тъпо да гледам по цял ден колко процента се е избърпал даден файл си сърфирам из нета от кадето следва че скороста на теглене пада значително и в някои случаи времето за издърпването на файла се увеличава с 10 чака. Искама да попитам възможно ли е по някакъв начин да увелича скороста на теглене поне с още 5кб това първо и второ възможно ли е да направя така че скороста с която тегла да си седи постоянна а тази с която сърфирам да е много по ниска т.е. да направя нещо като разделение на трафика на локална машина като едната част да е за дърпане на файлове и да е по голяма а другата част да е за сърфиране и да е някаква минимална.


Титла: 2 въпроса за нета и трафика
Публикувано от: Uvigii в Jul 19, 2004, 13:04
Цитат (prasi @ Юли 19 2004,11:57)
Искама да попитам възможно ли е по някакъв начин да увелича скороста на теглене поне с още 5кб

Ако си платиш на доставчика - Да възможно е !
Цитат (prasi @ Юли 19 2004,11:57)

възможно ли е да направя така че скороста с която тегла да си седи постоянна а тази с която сърфирам да е много по ниска т.е. да направя нещо като разделение на трафика на локална машина като едната част да е за дърпане на файлове и да е по голяма а другата част да е за сърфиране и да е някаква минимална

Да, но е абсолютно безсмислено в този случай!
Малко математика:
А(t) + Б(t) = Константа
От тук ->
Б(t)= Константа - А(t)
-> След малко размисъл следва , че за един период от 10 часа през който си отворил 100 страници при което си прехвърлил 10 МБ "вреден за точенето на ИСО-та трафик"  е все тая дали си ограничавал скоростта на "вредния" трафик( Освен ако времето за отваряне на тези страници не е повече от 10 часа- което си е доста смешно предположение)