Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: danyboy в Feb 14, 2005, 23:02Титла: Дайте ми един савет как да стене това...
Публикувано от: danyboy в Feb 14, 2005, 23:02
Здравейте на всички нов съм, в момента пиша първия си пост.Доста четох за линукс и реших да пробвам,досега съм се занимавал с live cd,но реших да си изтегля SuSe 9.2 profesional(доколкото четох мисля че ми е добър избора),ми начи изтглих си 5те диска които са в *.cue файлове.Сега трябва да си ги запиша като имидж ама имам и dvd rw и ми се ще  да ги хвърля на едно dvd,питах навсякаде но ми казват че е невъзможно но аз съм виждал такова dvd и се бутваше от него!!!
Как трябва да стане това, тука сте най-компетентни надявам се да ми отговорите!!!
Благодаря ви предварително и лек ден!!!!


Титла: Дайте ми един савет как да стене това...
Публикувано от: BOT_ev в Feb 14, 2005, 23:44
Може да се направи, но трудно. Ти в никакъв случай поне за сега, а и няма смисъл. Просто изтегли DVD-то, хората за какво го пуснаха за теглене.


Титла: Дайте ми един савет как да стене това...
Публикувано от: betso в Feb 14, 2005, 23:59
Въпреки че никога не съм ползвал SuSe, ми се наложи тия дни да сваля 9.2-DVD-то за един приятел и се сблъсках със същия проблем. Аз директно тръгнах да свалям DVD.iso-то, но не успях да попадна на ftp-сървър, който да поддържа upload на файлове, по-големи от 2GB. Потърсих малко и се оказа, че има server-и, които предлагат iso-то на 2 части. Погледни, например тук или тук. Има и описание, как да си `cat`-неш 2-те части, за да ти стане крайтото SUSE-Linux-9.2-FTP-DVD.iso, което вече можеш да си го изгориш.
Успех!
:)
П.С. Съмнявам се да си намерил подобно решение с 5 диска, така че тия cue's са сигурно някакъв CD-вариант и предполагам, че не можеш да ги направиш току-така на DVD.


Титла: Дайте ми един савет как да стене това...
Публикувано от: romeo_ninov в Feb 15, 2005, 08:47
Да не говорим че използването на 5 CD-та е незаконно (освен ако не си си го купил, темата е дискутирана нееднократно). Проблема е в прокси сървъри, защото поне повечето фтп сървъри си поддържат без проблем >2Г (ако файловата система го поддържа)


Титла: Дайте ми един савет как да стене това...
Публикувано от: Agent_SMITH в Feb 15, 2005, 09:40
mv