Покажи теми - nov_chovek
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 10
1  Програмиране / Web development / търсене на дума в textarea преди submit -: Jul 05, 2012, 19:19
идеята ми е, евентуално с JS, да се проверява textarea полето на формата за ключова дума, преди да се събмитне самата форма. Ако се открие ключова дума (от списък с 2-3 думи) да излиза pop-up.

Някой да удари едно рамо? Мерси.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / ъпгрейд от ubuntu 10.04 до 12.04 - българското огледало работи ли? -: Apr 26, 2012, 18:59
в update  manager не ми излиза че има нов LTS release. При вас как е? българското огледало дали се е синхронизирало вече? Как да проверя?
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Egov.bg -: Apr 03, 2012, 15:43
При регистрация излиза:

Цитат
Unexpected login error. Could not connect Archimed eDMS Server: No connection could be made because the target machine actively refused it 127.0.0.1:4444

Някой скоро да се е регистрирал в egov.bg? работи ли изобщо това чудо??? Искам да си следя движението на един документ...ама май няма да стане...
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Миграция на имейл към Google Apps -: Feb 27, 2012, 12:28
Имам следните два проблема:

1. Имам около 6 гб имейли, дръпнати от POP3 от сегашния ми имейл сървър. На сървъра разчиствам понеже не стiга мястото. Искам да мигрирам пощата към google apps, но не ми се получава ъплуода на гугълския IMAP.  По принцип ползвам Claws Mail client. Опитах с влачене и пускане на имейлите към Google акаунта. Клиента почва да синхроницира с IMAP на Гоогле, но ми се губят датите на имейлите т.е. поне тези които показва гоогле като дата на приситгане на писмото. Вътрешната дата на писмото(след като се отвори за четене) си е ок, но гоогле не я зачита.

Пробвах да качвам с Thunderbird. конвертирах MH маилбокса към mbox формат, за да работи на Thunderbird, но пак имам проблем с датирането на архивните писма при качване.

Някой правил и е такава миграция?

2. Имам принципно 4 акаунта на сегашния ми мейл сървър. Искам само 1 да мигрирам на Гоогле аппс. Останалите да си получават имейлите н сегашния хостинг/мейл сървър. Гоогле има хубави съпорт документи, но при точно следване не се получават нещата.

Принципно гоогле казват следното:

1. Сменяме MX записите на домейна с гугълски
2. Прави се domain alias (subdomain на главния) в гоогле аппс акаунда
3. оставяме MX записите на subdomain-a да водят към стария mail exchange server.
4. КАзваме на гоогле маил сървъра, че всички акаунти които не са за гоогле маил да ги релейва към маил сървъра на субдомайна

Правя го , но не се получава. Гоогле не ми дава грешка, че "алиаса бил вече хостван при гоогле". Тъпото е че именно гоогле казва че трябва да се сложи алиас към вече сложен домйен.

Ако някой предлага миграция към гоогле аппс, съм готов с/у заплащане да го наема.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Подписване с Криптонит -: Feb 09, 2012, 15:32
Някой подписва ли с ел.подпис и Cryptonite? Ползвма b-trust  и OpenSC библиотеките. Убунту 10.04. Подписвам един PDF с dettached signature, обаче веднага след това като му дам Verify и ми изписва "Failure, one or more certificates are invalid" .

Подписването минава, прави си файла .pkcs7 и казва "Done"

Сега не знам обаче дали е реално подписано и защо ми дава инвалид...някакви идеи? Има ли онлайн туул където да проверя дали наистина Cryptonit подписва правилно?
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / bash скрипт за масово сменяне на charset encoding -: Jan 12, 2012, 15:37
Разполагам с ТВ Panasonic Viera, който плейва divx, но субтитрите на кирилица трябва да са в UTF-8. За съжаление в Замунда.нет качват само субтитри в cp1251. Обикновено ръчно сменям енкодинга с:

Код:
iconv --from-code=cp1251 --to-code=UTF-8 cp1251-subtitels.srt > utf8-subtitles.srt

Може ли някой да драсне баш скрипт за масово сменяне (recursive) на енкодинга на всички .SRT файлове в основна директория Movies и всички поддиректории? Мерси.

Екстри:

Опция 1: ако е възможно да не се прави нов файл, ами да се презаписва стария. Предполагам с посредством tmp файл...

Опция 2: понеже ТВ плейва само ако avi и srt файловете са с еднакво име, да се уеднаквяват имената по някакъв начин (metadata някаква в AVI-то?)

Резултата на задачата ще е полезен на всички които имат Panasonic Viera :)
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Работи ли ви java plugin под Firefox 9? -: Dec 30, 2011, 15:25
Работи ли ви java plugin под Firefox 9?

Ако някой е с Ubuntu 10.04 LTS да сподели...е може и ако сте с друга дистрибуция :)
8  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Принтер с голям капацитет на тонер касетата -: Dec 07, 2011, 14:20
Здравейте, можете ли да ме насочите към принтер с голям капацитет на тонер касетата, да речем 4000 копия+. Принтера може и да е refurbished. Няма нужда да е съвместим с CUPS (но би било хубаво :), понеже ще се ползва под win7

благодаря.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Bakc бутона на Firefox не работи от 6+ версия нагоре -: Nov 07, 2011, 14:16
Ubuntu 10.04 с последни ъпдейти. Oткакто фокса се ъпдейтна 6+ и нагоре, бек бутона спря да работи нормално. Натискам не премества на предния УРЛ. Все едно има някакъв JS, който връща на същата страница. Натискам по 2-3 пъти и тогава връща на предходната.  Но това не е винаги. Понякога въобще не връща ,а се презарежда настоящата страница. Ебаси простотията - супер изнервящо. Някой може ли да каже как да го оправя това?
10  Програмиране / Общ форум / bash scripts за Наутилус -: Oct 05, 2011, 22:02
Здравейте,

сглобих си няколко bash скрипта, които ми трябват за ежедневната работа, но имат нужда от тунинг. Ако може някой да помогне.

В долният скрипт целта е да се появява диалогов прозорец с input box, в която да се определя името на output файла:

Код
GeSHi (Bash):
  1. #!/bin/bash
  2.  
  3. convert $NAUTILUS_SCRIPT_SELECTED_FILE_PATHS Output.pdf
  4.  


Другият скрипт, като цяло ползва бач функцията на ГИМП, за да оправя автоматично levels т.е. ако картинката е с блед текст, срипта го потъмнява и оправя констраста, за да се чете (в моя случай принтира) нормално. Тук проблема ми е, че срипта има проблеми с имена на файлове, в които има интервали - срипта не работи с такива файлове.

Код
GeSHi (Bash):
  1. #!/bin/bash
  2.  
  3. for F in $NAUTILUS_SCRIPT_SELECTED_FILE_PATHS; do
  4.  
  5. gimp -i -b '(batch-levels-stretch "'$F'")' -b '(gimp-quit 0)'
  6.  


В сайта на наутилус скриптовете тук: http://g-scripts.sourceforge.net/faq.php пише как да се оправи това, но аз немога да го приложа. Ако някой може да помогне ще е супер :)

Благодаря предварително.

PS: Бач процесването в ГИПМ съм взел от тук: http://emeryclark.net/2011/03/batch-script-gimp-auto-white-balance-auto-levels/[/code]
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Някой да има проблем вчера/днес с Empathy и gtalk? -: Aug 22, 2011, 14:41
От вчера гталк протокола нещо не ми работи с Empathy (вградения ИМ на убунту). Логвам се, но не ми листва контактите. Когато някой контакт ми пише, си пиша нормално. Някой да има подобен проблем?
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Видяхте ли това? -: Aug 22, 2011, 10:29
http://dnes.dir.bg/news/pari-pravitelstvo-prihodi-ministerski-savet-bujet-razhodi-9319181?nt=4

Имали Open Source алтернатива ама предпочели няколко милиона да вкарат още :)

Цитат
Причината е  “Майкрософт”. През годината изтекоха част от лицензите на компютрите в държавната администрация и правителството извади 12 711 045 лева. Тъй като парите не бяха предвидени предварително, бюджетът на МС трябваше да бъде актуализиран - в противен случай чиновниците или трябваше да минат на софтуер със свободен код, или да спрат работа.
13  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / прецакан фонт сървър при упдейт на убунту 10.10 LTS -: Aug 09, 2011, 14:41
Погледнете какво стана днес, след упдейт на убунту 10.10... някакви идеи как да го оправя?след рестарт на X се оправя..работи малко нормално и пак се прецаква.
14  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / WiFi проблем във Франция и Германия -: Aug 05, 2011, 11:42
Преди няколко дена ходих във Франция и Германия и срещанх странен проблем. По хотелите предлагат безлатен wifi, но моето убунту неможе дасе закачи за рутера въобще. Дали знаете какъв може да е проблема?? Имах го почти във всички хотели. Ето дъмп от последния хотел:

http://ubuntuone.com/p/18VD/

Не получавам никакъв отговор от DHCP сървъра на рутера....дали не ползват някакви стандарти странни??
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / egov.bg и линукс -: Jun 03, 2011, 20:48
Преди малко гледах по Канал 1 за електронните здравни досиета. Незнаех че има такива и реших да пробвам. Имам ел.подпис и мога да видя какво представлява това. За моя радост сайта на НЗОК прие ел.подписа ми под убунту/firefox 4 и успях да вляза в досието си.

Интересното е друго, реших да видя ел. правителството - в хедъра има един бутон "вход с УЕП", съкнах го..firefox-a изплю прозореца за пин-а, но....познайте:

http://ubuntuone.com/p/xHT/

..много интересно :)

Напишете в този тред, кои еgov услуги сте ползвали и кои работят под линукс.
Страници: [1] 2 3 ... 10