Покажи Публикации - limubai
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Log On as Root User как? -: Nov 01, 2005, 15:42
Въпроса ми е следният. Искам да си инсталирам драйвери за видекартата ми. Обаче когато поискам да разрхивирам файла през терминала ми казва ERROR: nvidia-instaler must be run as root. Как да му кажа да съм роот потребител, при положение, че аз си се логвам като такъв в началото.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / GRUB Loading Stage2.....   ???? -: Nov 01, 2005, 00:57
Вече се оправих и в момента пиша през линукс-а. Чудесно е, че все пак успях да го подкарам и сега ще има да задавам един куп въпроси.  Прав си не съм чел правилата и именно заради това помолих да ми кажете къде да си задавам въпросите. А причината, поради която не съм чел правилата е, че след като прочетох няколко реда от това "Как се задават интелигентни въпроси?" ми доскуча и помолих просто да ми кажете къде мога да питам, а останалото сам ще го видя.
А сега за самия линукс. В момента съм си в него и го разглеждам, обаче имам един куп въпроси. Ще ги напиша тук.
1. Кое е копчето, чрез което се сменя типа писане от латиница на кирилица?
2. Как мога да си настроя шифт-а да ми прави буквите големи?
3. Има ли някакви специфични драйвери за гефорс4 мх 420?
Това са само три, защото още не съм успял да разгледам голяма част от линукса. До утре ще има още много.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / GRUB Loading Stage2.....   ???? -: Oct 31, 2005, 23:24
Проблема ми сега е следния(и понеже няколко пъти ми се направи забележка да прочета правилата, а аз колкото и да ги чета не виждам по-подходящ раздел да задавам въпросите си моля администраторите да ми преместят темата и да ме информират къде са я преместили, че да знам къде да си я търся и къде да пиша за в бъдеще, за което също така ще съм ужасно благодарен)инсталирах линукс Fedora Core 4. Имам два хард диска, единия е АТА, а другия SАТА. На първия качвам линукс-а, а на втория Windows. Линукса е инсталиран по следния начин: 3 директории: /; swap; /usr. Boot loader-a  е качен на линукс-а и първи диск от който да boot-ва е този с линуска. Но когато пусна компютъра ми запецва на GRUB Loading Stage 2.... и там седи за около 7-8 минути и аз го рестартирам, защото поне според мен това не е нормално. Та моля помагайте, кажете ако някъде съм сбъркал или не съм направил нещо, че ужасно много искам линукс, а все нещо не е наред. Мерси предварително.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Internet при Fedora Linux Core 4 -: Oct 31, 2005, 18:54
Предварително искам да се извиня, ако правя грешки по разделите, тъй като съм нов във форума.
Интернет-а ми е LAN. Не съм с реално IP. Ako има нещо, което съм пропуснал питайте ме по инфото за интернета ми.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Internet при Fedora Linux Core 4 -: Oct 31, 2005, 17:14
Тъй като съм доста начинаещ на тема линукс, но все пак успях да го подкарам на pc-то си искам да започна да се занимавам предимно с него. Но за да намеря отговори на повечето си въпроси трябва под линукс да чета разните теми и т.н. За целта ще е необходимо да си настроя интернет. Обаче не можах. Убих се да търся и не мога и не мога да го намеря как става това нещо. Моля помагайте.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora Problem -: Oct 30, 2005, 21:58
Аз имам абсолютно същия проблем. Инсталирах си Fedora Core 4 и след като рестартирам ми зарежда windows-a. Аз обаче съм с два хард диска. Единия ми е за windows, втория за linux. Ако някой има идея как се оправя това нека съдейства. Мерси предварително.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora Core 4 - Проблем със стартирането -: Oct 30, 2005, 21:46
Ами дъното ми е Gigabyte P4 Titan GA-8I848P(-L) FSB 800/AGP8X Intel 865PE/848P. BIOS-a не съм го променял от този, който си беше.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora Core 4 - Проблем със стартирането -: Oct 30, 2005, 20:35
Здравейте на всички. Наскоро се запалих по линукс и ужасно много ми се иска да се запозная със средата и да ползвам тази операционна система. Днес реших да си инсталирам най-после линукс. Но ето какъв проблем ми се появи:
Имам два хард диска. Единият е SATA, a другия е АТА. На SATA-та имам windowsxp, а на ATA-та качих Fedora Linux Core 4. Обаче всеки път, когато пусна компютъра ми се пуска само windows-a и не ми дава дори да избера опция да ми се пусне линукс-а. Не съм качвал нищо освен сами я линукс. Помагайте моля!!!
Страници: [1]