Покажи теми - limubai
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Log On as Root User как? -: Nov 01, 2005, 15:42
Въпроса ми е следният. Искам да си инсталирам драйвери за видекартата ми. Обаче когато поискам да разрхивирам файла през терминала ми казва ERROR: nvidia-instaler must be run as root. Как да му кажа да съм роот потребител, при положение, че аз си се логвам като такъв в началото.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / GRUB Loading Stage2.....   ???? -: Oct 31, 2005, 23:24
Проблема ми сега е следния(и понеже няколко пъти ми се направи забележка да прочета правилата, а аз колкото и да ги чета не виждам по-подходящ раздел да задавам въпросите си моля администраторите да ми преместят темата и да ме информират къде са я преместили, че да знам къде да си я търся и къде да пиша за в бъдеще, за което също така ще съм ужасно благодарен)инсталирах линукс Fedora Core 4. Имам два хард диска, единия е АТА, а другия SАТА. На първия качвам линукс-а, а на втория Windows. Линукса е инсталиран по следния начин: 3 директории: /; swap; /usr. Boot loader-a  е качен на линукс-а и първи диск от който да boot-ва е този с линуска. Но когато пусна компютъра ми запецва на GRUB Loading Stage 2.... и там седи за около 7-8 минути и аз го рестартирам, защото поне според мен това не е нормално. Та моля помагайте, кажете ако някъде съм сбъркал или не съм направил нещо, че ужасно много искам линукс, а все нещо не е наред. Мерси предварително.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Internet при Fedora Linux Core 4 -: Oct 31, 2005, 17:14
Тъй като съм доста начинаещ на тема линукс, но все пак успях да го подкарам на pc-то си искам да започна да се занимавам предимно с него. Но за да намеря отговори на повечето си въпроси трябва под линукс да чета разните теми и т.н. За целта ще е необходимо да си настроя интернет. Обаче не можах. Убих се да търся и не мога и не мога да го намеря как става това нещо. Моля помагайте.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora Core 4 - Проблем със стартирането -: Oct 30, 2005, 20:35
Здравейте на всички. Наскоро се запалих по линукс и ужасно много ми се иска да се запозная със средата и да ползвам тази операционна система. Днес реших да си инсталирам най-после линукс. Но ето какъв проблем ми се появи:
Имам два хард диска. Единият е SATA, a другия е АТА. На SATA-та имам windowsxp, а на ATA-та качих Fedora Linux Core 4. Обаче всеки път, когато пусна компютъра ми се пуска само windows-a и не ми дава дори да избера опция да ми се пусне линукс-а. Не съм качвал нищо освен сами я линукс. Помагайте моля!!!
Страници: [1]