Покажи Публикации - Archangel
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 11
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Флегматични прозорци след добавяне на ефекти -: Dec 12, 2009, 15:20
махаш първото и си е перфектна :D ( ati потребител)
Няма добра комбинация между съвременен софтуер ( дистрибуцията и компиза) нов хардуер (твоето ати) и който и да е от двата драйвера (въпреки че отверинете са три сами по себе си ).
Личното ми мнение - зарежи драйвера на ати и ползвай отворения - да не поддържа глупостите които поддържа затворения но аз открих че всичко ми реагира поне два пъти по бързо със отворения драйвер а пък не играя кой знае какви игри и не ползвам компиз. Напоследък се забелязва 3d ускоерение на моята ( 3450HD mobile ) която позволява игра на openarena при средни настройки без проблеми но пък компиза по последни данни не се пускаше ( мързи ме да го тествам пак ) - така че има надежда за ати картите.
п.п. ползвам Fedora Rawhide (демек това дето след шест месеца ще стане 13 ) и експерименталните пакети на mesa
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем след инсталацията на Fedora 12 -: Dec 12, 2009, 15:09
Я да разясним какъв ти е проблема:
не ти се покаказва онази красота с която се логваш графично, появява се но не те пуска като root, или нещо посредата което не съм разбрал.
а ако искаш да смениш красотата от нещо си на нещо друго файла е  /etc/sysconfig/desktop а опцията е DISPLAYMANAGER .
п.п. кажи си и видеокарата между временно :)
п.п.п. след като сложи # пред реда рестартира ли gdm-а ?
3  Програмиране / Общ форум / Re: Запис във файл на изходи от команди -: Nov 15, 2009, 22:54
а какво точно има в скрипта ако не е тайна защото това е интересен феномен.
п.п. Нямаше и да наполовина толкова интересен ако се случваше на всички редове ама само на ден и при това такъв че има още три еднакви с него си е до стойно за интересе :)
4  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Мигриране на нов компютър -: Nov 13, 2009, 11:27
я направи едно тестче с едно линуксче + wine защото според това версия 5 релийз 19 си върви добре под wine.  Там е отбелязано, но все пак да кажа че ще ти се наложи да сетнеш windows-а на ME.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Eclipse -: Nov 08, 2009, 15:13
аз пък си ползвам openjdk под Fedora Rawhide(12) и се съвсем добре вярно eclipse-а крашваше преди известно време на всяко пето кликване от някакъв null подаван на въшен компонент ама го оправиха :D и май беше по скоро бъг в Eclipse :)
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Монтиране на дял? -: Nov 08, 2009, 14:58
така - съсигурност не е втория НО  не е и първия :).
Кратко разяснение:
 /dev/sd[буквичка] значи блоков ... дивайс  обикновено един харддиск, флашка, дискетка или каквото се сетиш но понякога не точно ;)
/dev/sd[буквичка][цифричка] e ДЯЛ на въпросния блоков девайс(до без [цифричката].Ти можеш да монтираш само дялове (с цифричка накрая) защото другото всъщност нищо не значи за mount.
А по въпроса ти - doctor_doom е дал решение а ако случайно не ти се бърника, може да пробваш една програмка, която се намира и из ubuntu (поне последния път) на име ntfs-config - много грозно gtk приложение което ще ти свърши работата . Успех
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с графичните драйвери след ъпдейт до Убунту 9.10 -: Nov 06, 2009, 13:48
каква версия ти е драйвера и каква е на ядрото защото принципно fgrlx е с една версия на ядрото назад ( ще се опитам да не ги псувам)  та поради това може да не ти тръгва с някое по нова. Последната им версия 9.10(съвпадение ??) се водип че работи с .30 . Както се вижда съм питал дали .30+ означава и .31 за да може и аз най накрая да си видя compiz-а а до тогава - radeon ( работи и не ми се налага да си настройвам xorg.conf за да имам два монитора ) да не говорим че напоследък се наблюдава някакво 3d ускорение ( което е къде 1/100 ( мое мнение) от истинското ама си е ускорение:))
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Biona -: Oct 17, 2009, 19:16
http://openfmi.net/projects/biona/
9  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Доброволци-инсталировчици за инстал фест (номер 2) -: Oct 15, 2009, 20:54
Там съм може даже някоя Fedora да инсталирам.
10  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: rsync execute bash file -: Oct 04, 2009, 17:04
ми предполагам че ползваш cron за ъпдейта и ако е така след като свърши ъпдейта не можеш ли да му кажеш да го пусне  ?
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Слушалки -: Sep 17, 2009, 16:52
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=51631
следваш пост номер две. Това е единственното което знам че оправя проблема.
@bop_bop_mara  в началото на лятото като месец след като излезе Fedora 11 три поредни дни оправяхме подобни проблеми по 2-3 пъти на ден. На втория ден последния щастливец реши че съм някакъв медиум защото написа "I have problem with the sound on my laptop" и аз му обясних какъв му е проблема и му дадох линка :).
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: HP PRobook Sound and Ram ?? -: Sep 16, 2009, 20:45
Ми аз намерих само няква секция за workarounds които ще ги видим ако има нужда.
Между временно погледнах този линк където в четвъртия пост Mark Rijckenberg казва да си добавиш в   /etc/modprobe.d/alsa-base и в /etc/modprobe.d/options "options snd-hda-intel model=mobile" и ако не стане да замениш mobile с laptop. Двама са казали че е им е тръгнало а той дето се е обадил че не му е не е със същата звукова карта :).
13  Програмиране / Web development / Re: Проверка на пароли от регистрирани потребители -: Sep 16, 2009, 12:15
принципно правилната тактика е да се прави hash код на паролите и да се сравнява той - не самата парола, така че може и да не може. Но както каза RealEnder ако напишеш за какво става въпрос може и да се намери някакво решение :)
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: HP PRobook Sound and Ram ?? -: Sep 16, 2009, 02:46
Ще се повторя защото явно поста ми беше твърде кратък за да бъде забелязан:
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=51631
^ това от горе е линк. Щракаш на линка.  гледаш и следваш пост номер 2.  Ако не успееш да го изпълниш или имаш някакви затруднения. Дай поне какво вади
Код:
cat /proc/asound/card0/codec\#* | grep Codec
в терминал.

Сега под Fedora като щракнеш с лявото копче на тонколоподобната иконка на панела и дадеш "Настройка на звука" (на английски няма да е същото) ти се отваря едно прекрасно прозорче с   пет таба. На четвъртия таб( Изход(Output)) имам едно падащо меню в долната част което казва "Analog Output" и ако го преместя на "Analog Headphones" имам звук в колонките/слушалките.
п.п. Последното се налага на приблизително всяко трето обновление на pulseaudio в Rawhide. И поради липсата ми на опит с ubuntu ще трябва да откриеш евентуалния аналог там ако има такъв :).
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Кой линукс е най-добър за adwansed потребители ? -: Sep 16, 2009, 02:34
И разбира се всички пропуснаха да кажат някоя линукс дистрибуция която се ползва за нещо повече от някой да си играе с нея.
Ако имаш някакви намерения да се занимаваш с linux като професия или искаш да разбереш какво правят linux администраторите може да пробваш centos.  Това е свободно достъпна, компиларана от доброволци rhel с малко по различни картинки :). А въпросния rhel е сравнително известен с това че за него разни хора плащат пари, по точно плащат пари едни батковци(може и каки) да им го оправят като се счупи, демек ако не е труден то поне е полезен :).
offtopic:
@ANTIADMIN  напълно съм съгласен с теб и с нетърпение чакам flamewar-а който ще се разиграе :D
Страници: [1] 2 3 ... 11