Покажи Публикации - tarator
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 67
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: сменена парола -: Mar 09, 2009, 20:42
Само да уточня, защото от предишното ми мнение не се разбира съвсем точно. Няма да пиша повече в този форум докато модераторите си позволяват да променят мнения и банват потребители. И по-конкретно докато недоразумението neter е модератор.

Не мога (и не искам) да казвам на собствениците какво да правят с форума си, но мога да избера да не участвам в малоумщини.

See you around...
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: сменена парола -: Mar 08, 2009, 01:26
Ужас, децата, пък и някои други малоумни потребители на Линукс, ще научат че при физически достъп до компютъра, не може да се правят никакви гаранции за сигурността му. Вместо това ще разчитаме на security through obscurity.

Точка 7 от правилата няма нищо общо с темата. Обаче ми писна разни полуграмотни цензори да определят какво мога и какво не мога да пиша. Затова, може да си завреш всичките точки от правилника където им е мястото. Аз повече тук няма да пиша.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Забраняване на Lan, USB, CD -: Mar 07, 2009, 18:58
laskov,

За UV филтри чувал ли си? :)
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: сменена парола -: Mar 07, 2009, 18:26
tyuio, ами това е проблема. Съвети дават хора, които нямат кой знае колко опит. Но пък го дават с такава увереност, че (съвсем малко) по-незнаещите от тях ги смятат за експерти :)
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: сменена парола -: Mar 07, 2009, 18:05
Честно казано съм разочарован, че никой не спомена как може да се смени парола без livecd с помощта на параметъра init на ядрото.

Нарочно не го казах, за да дам възможност на някой друг да се изяви, но явно знанията за Линукс в този форум са доста повърхностни :)
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Забраняване на Lan, USB, CD -: Mar 07, 2009, 17:50
Ако компютъра се използва само от един човек в даден момент, има решение и то не е чак толкова сложно. Правилно си се ориентирал в забраняването за зареждане на различни модули.

Учудвам се на желанието на хора, които очевидно нямат добри познания по даден проблем, да дават объркващи мнения.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: сменена парола -: Mar 06, 2009, 17:08
Както казва neter, зареждаш от LiveCD, след това монтираш хард диска, и в конзолата пишеш chroot /mnt/hdd (пътя трябва да бъде където си монтирал диска). След това passwd и сменяш паролата на нещо друго.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: сменена парола -: Mar 06, 2009, 16:14
Вместо махането на паролата е много по-лесно (и сигурно ) да chroot в монтирания диск и просто да смени паролата. :Р
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Въпроси и техните отговори -: Mar 03, 2009, 16:12
Авторът на книгите е Кир Буличев. Май бяха повече от една.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Въпроси и техните отговори -: Mar 02, 2009, 17:18
Хмм, все си мислех, че линуксджиите предпочитат да четат книги, а не да гледат филми. Хайде да видим някой помни ли книгата по която е правен този филм :)
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Въпроси и техните отговори -: Feb 28, 2009, 17:01
А къде в източните страни е имало социализъм? В Русия имаше социалистически феодализъм и руснаците го изнасяха упорито. Колкото по-близо беше някоя от социалистическите страни до Русия, толкова повече от порядките от Тъмните векове бяха върнати. Ние бяхме най-големите "късметлии", защото споделяхме и източноправославната религия с руснаците.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Въпроси и техните отговори -: Feb 28, 2009, 15:23
Да, tyuio, знам, над 90% от контрибуторите са от западните държави. Ами сега? :)
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Въпроси и техните отговори -: Feb 27, 2009, 21:19
tyuio, източна операционна система ли използваш или западна? Мисля, че това отговаря добре на въпроса ти :)
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Слушане за включване на компютри в дадена подмрежа -: Feb 26, 2009, 18:59
ARP пакетите се broadcast и компютъра ще ги чуе. Разбира се, това ще се случи ако а) другия компютър прави мрежов трафик; и б) арп кеша е експирясал.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Слушане за включване на компютри в дадена подмрежа -: Feb 26, 2009, 18:24
Ако слушаш за ARP пакети вероятно ще разбереш кога даден компютър се е включил.
Страници: [1] 2 3 ... 67