Аз пак да повторя БИОСа е направен при активен Quick Start да не открива някой неща ...веднага (хеле па с гоуем Spin Time) така и така ОС като зареди ще си подкачи драйвера и БИОС-а да го духа
нали се сещаш че ако е (само) от кабела то и при рестарт ще го прави, а ти твърдиш че всеки рестарт е успешен (при подгрял и развъртян диск - след нуапешен студен старт, който обаче му е дал време да се инициализира и развърти)
отделно че (аз) не мисля че трябва да го проверява за грешки всеки път (не ССД диск) а веднъж месечно, което ме навежда на мисълта за "мръсно-то изключване", а и как така кабела прекъсва само по време на зарежадне а не и при работа...
П.П. Така като гледам САТА-0 кабела ти е здрав, нали не ти е правило пеоблеми ССД-то смени ги за пробата САТА-0 и САТА-3 и дай да видим и САТА-0 дали ще ти се губи из БИОС-а
ССД-то няма проблем, сменях всички възможни кабели, други дискове докарах дето знам че работят - и само този не работи, на никой сата порт.
След рестарт тръгва и работи доста бързо, без проблем, сега извадих от него 406ГБ инфо през фтп наведнъж, грешка няма!
Ще разгледам БИОС за такъв бърз старт, мисля че го мернах някъде там, даже Делл-а имаше 4-5 такива такива варианти за старт - много бързо и много бавно, не съм ги пипал а като цяло БИОС-а го ресетнах за да съм сигурен че не съм омазал нещо аз и да е в мен вината!
Обясни ми моля те какво имаш впредвид под "мръсно изключване" Аз го гася само през терминала, копчето използвам само за старт.