Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 231
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 21, 2024, 04:01
ddantgwyn - (дантвин като виски) - машиностроенето започва от металургията, ама ти сигурно мислиш че машините се купуват от магазина.
Куцаше и производството до пласмента на въпросното машиностроене. За развоя изобщо да не става дума - цялата верига.
Давам Кремиковци е христоматиен пример за безмозъчието на соц.а (и лизането на руски задници) - ама ти като няма какво да измислиш се хващаш за буквата.
Аз да не съм ти студентка да ти пиша реферати.
Хайде дай ми отпор по ИКТ през соца. Очахват там да се обадиш.

Ники, "стъргалото" на жаргон е центъра на населеното място (чаршията).
80-те съм бил предприемач в земеделието, когато вие сте учили за тезисите на партията и петилетните планове с червените/сините връзки.

На татенцата ви са са ви давали апартаменти с връзки (срещу доносчета), когато на дядовците ми им вземаха земята.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 19, 2024, 02:09
Имали сме зеленчуци в соца, щото преди 9-ти сме били номер 3 в европа по земеделие. След няколко десетилетия на неглижиране изтощихме земята и семената.
И икономика сме били имали, докато запада спря да дава кредити, щото не връщаме. И соц.а се спихна. Цялото ни ИКТ беше вяло копие на американските праисторически технологии. Машиностроенето (Кремиковци) бе е една голяма съветска измислица подкрепена от бившия първи овчар.
Разбирам, че ви липсват пионерските връзки, ама точно това обяснява, че от Турското иго се възстановихме ама от Съвецкото няма да се случи.
Комунетата (децата им) дето не съществували ви управляват сега. Окрадоха парите и ги донесоха на Запад.
А Ники гледането на домати не е като разхождането на костюмчето с папчицата по стъргалото (някой друг да го прави нали).
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 16, 2024, 19:31
Денацификацията трябва да почне от Червения площад.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Feb 07, 2024, 20:45
Ех това светло бъдеще, дето все не идва. Станали независими от американците - ама дали. Или по-скоро: щяли били да бъдат. О, и опеарционни системи щяли да правят - пак.
Тези китайски телефони така и не се научиха да ги правят, тръгнали сървъри да правят. Ще трябва и дискове да про-правят.
Фотоапарата ми от 2003г. правеше по-добри снимки от сегашните им боклуци (ама с много пиксели).
Сега Епъл като се изнесоха и ще правят бахури.
5  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Feb 06, 2024, 18:26
Всички нашенски филми са качени в Youtube
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Feb 03, 2024, 02:39
Damn Small Linux 2024 https://www.damnsmalllinux.org/  За желаещите на малки дистра
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Имам питане за Linux как мога да гледам клипове в YouTube -: Jan 31, 2024, 05:10
Отиваш на иконата Theater и там трябва да имаш Netflix, Youtube, etc.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 24, 2024, 03:27
Ники, тези ръстове на GDP-то ки знаем още от соц.-а покрй петилетните планове накрая всичко е кухо и измислица. Путин може да си измисля каквито си иска GDP-а (както и Ши Цинпин си го прави). Разбира се, че санкциите не са подействали - само дето реалността показва друго (ама ти не живееш в нея).
Руските данни са доказано изфабрикувани от повече от век и само шепа хора им верват.
Между другото в заглавието което си приложил си пише "мнение".
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 24, 2024, 03:20
Това, че някъде е евтино, е лош показател. Означава, че народа е беден. На теб ти е евтино, но на турчина му е непосилно. Не искате да живеете в Турция.

Иначе те отдавна са по-силни в технологиите от нас. Обичам да казвам, че те имат две, много добри и оригинални дистрибуции, докато ние в момента нямаме дори една, но почти всичко, което сме имали, е било основано на нещо друго.

Желанието на Ердоган е да е много повече от Германия. Иска да владее целия път на коприната, което означава всичко от Китай до въпросната Германия. Иска почти цялата Азия заедно с почи цяла Европа, а ако може и поне северна Африка. Апетита му е голям, но не е толкова опасен. Той се опитва да балансира, доколкото това неговото е балансиране. Много по-опасно за нас ще стане, ако след него дойде някой истински радикал, а това си е напълно възможно. Освен това са новото аверче на Русия в региона и, ако ще ги спират, няма да е преди Белград.

Ние гледаме, че Турия е голяма и силна, но това е външно. Вътрешно те са страна с големи проблеми и огромно разделение. Аз и много други обичаме да повтаряме, че те империята няма как да я възстановят. Могат не могат, няма да е за петстотин години със сигурност. Но при тях опасността от разпадане и изчезване е много голяма. Предстои да видим. Но, ако продължат линията за отричане на Ататюрк (сиреч модернизацията на Турция), то кончината им е почти сигурна.
Не знам как ги правиш тези сметки и откъде черпиш информация, ама инфлацията в Турция е над 65% от много дълго време. "Мъдрия" Ердоган затрива държавата бавно и полека (щом той взе да определя лихвените проценти). Единственото спасение им е, че им е все още добра демографията, но народа (младите) бягат в чужбина. Турското образование е на светлинни години напред от българското.
Ама който ни е завладявал не е прокопсал.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 20, 2024, 18:25
Цитат
Путин може с натискането на само 1 копче тотално да разруши
шибаната държава Саудитска Арабия,в рамките на няколко часа.
Ами те и Украйна така трябваше да я свършат, ама им е много немощна армията.
Така и размахват ядреното копче, ама май са го натискали вече и нищо не се е получило. Разпасана държава базирана на кьорфишеци.
Пак попивайте пропагандата и пак ще сте изненадани накрая.
Путин иска да върне Руската империя и успя - Русия е обратно в средновековието.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 20, 2024, 01:32
https://www.msn.com/en-ca/money/topstories/india-halts-purchase-of-russian-oil-amid-western-sanctions/ar-AA1n56OH?ocid=StaticFallback
Арабеските продават по-тънко от руснаците и познай кой ще изберат индийците.

Китайците не могат, щото тръбата е тънка и далеко, а с руските малки танкерчета колко ще закараш. Никой не ще и да ги застрахова.
Бай Бин Салман играе курвачка на Путин(сефте).

Абрамс М1А1 в Украйна са първо поколение от 1980г. (това са набори на савецките Т-80) - не са ли за изринване?!
Брадлитата (които дори не са танкове) се справят изящно с Т-90 ако не си погледнал видеотата в нет-а (сигурно те боли корема като гледаш). Абрамса ще се намеси  когато започне контра офанзивата и ще преметат пода с тях. Или когато руснаците се престрашат да съберат някоя цяла танкова бригада с повече от 3 танка накуп.
Може пък да чакат супер-дупер Арматите да цъфнат (като налъмите) а хе-хе. Те дори не смеят да влязат в Украйна.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 19, 2024, 21:00
Путин печели войната политически (естествено у тях си), затова и тука вервате и рашките верват.
Две години война и са на кота нула със съсипана икономика и избити мъже, модерните им оръжия са на скрап, парите са блокирани на Запад, никой не иска да прави бизнес с тях. Руснаците още не са научили за планините трупове. Сега пак ми обЕснявайте каква била Рублата и къде бил нефта. Генерал зима подпука и цивилното население в Русия или и това не ви казват вашите медии. Индийците вече не щат руски нефт, китайците пък няма как да го купят.
Русия ще загуби войната точно на фронта. Война се води с технологии и логистика (и двете липсват у Росия). Едни пикливи талибани със Стингъри сринаха СССР, сега се готви СССР версия 2.0. Този път ще боли повече. Трябва само американците да си изринат още малко стари пушкала към Украйна.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 19, 2024, 03:23
Ха познай на колко години са батериите на Вояджър 1 и 2.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Jan 13, 2024, 16:45
Само остава да измислят и телефон дето харчи под 1 Ват, щото тези батерии повече не дават.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 07, 2024, 19:47
Малко новогодишни технологични фойерверки:
https://www.youtube.com/watch?v=ZrRvM_mbNeE

Какво става с Герасимов, казват, че се е запил в Крим, ама и бая цигари са изпушили там.
Две години рашките търсят нацисти в Украйна и не могат да ги намерят - да бяха се огледали в Кремъл.
Аз пък още чакам тея съветски хипер ракети и ултра танкове, ама не мога да ги намеря. Скоро ще почнат да ги търсят с Ф-16. Поне корабите ги видяхме.
Страници: [1] 2 3 ... 231