Покажи теми - the_real_maniac
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  BSD секция / Настройки на хардуер / Хардуер за сървър ( Интел C2D/Xeon Quad или AMD Athlon X4 / Q4 :P :) :-D ) -: Dec 03, 2008, 08:39
Intel C2D Quad / Xeon Quad
+ Server Mobo
+ 2x4GB OCZ RAM

бързодействие

----

AMD Athlon X4 or similiar AMD processor (QUAD/Dual CORE)

+ Server Mobo
+ 2x4GB OCZ RAM

производитрелност

това под *БСД и особено под Опен или ФрееБСД

обач1е кое да избирем СПОРЕД ВАС

много беше сложно ДЕ************

и да бързодействие и производителност са две различни неща !
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Usa illinois -> ms windows -: Aug 07, 2007, 11:33
http://www.microsoft.com/windowsserver/facts/default.mspx

стана ми интересно, не за друго , ами защото са се набъркали и АМД с някакви твърдения и едни други по-големи компании.

пп: да знам за себе си или как беше note to myself '<img'> :-D

Илинойс е един от най-подкупните щати в САЩ ... факт :-P :-)
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Админи, програмисти , РАЗБИРАЧИ -: Nov 16, 2006, 02:07
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВ !!!
====
напоследък има от 100 - 5ма програмисти , админи или уеб дизайнери и всеки си мисли , че говорим за него , ама не.
====

Дедо Боре (от форум за микропроцесори)   

Мнение  
както го карате, излиза, че фирмите трябва да поемат функциите на университетите?
(един песимистичен сценарий)

да назначат младежи на 25 години, да им плащат осигуровки, да ги научат на закона на ом, какво е прав и крив ток, как се смятат честотни филтри, какво е VHDL, как се прави процесор на Verilog, как се пише буутлоудер за него, как се прави драйвер за нетконтролера му, как се сетъпва DHCP и TFTP сървър, че да бути от него, как се пуска SQL с ембедед-пърл функции, как да си натамъни апача да работи с томкета и да му покажат няколко примерни жава приложения.

това, разбира се, става за година поне. през това време младежа глътва 25-30 бона на фирмата, файдата от него е съмнителна. щото университетите произвеждат хора, дето не знаят "как така тече тока, като няма тръба", обаче са били точни на всички часове по плуване, не са закъснявали за час, купували са винаги учебника на преподавателя...
е, има и едни 10% които стават. ама обикновено те имат най-много проблеми я със заверки, я със самите преподаватели.
на стези студенти не им се седи в час, в който преподавателя дудне някакви щуротии от преди 20 години. (скоро гледах как карат второкурсници да правят логически оптимизации с карти на вейч. на някой от вас да му се е налагало да го прави на ръка през последните 10 години?). тези студенти обикновено работят в някой ТВ сервиз или чиракуват в някоя малка фирмичка, но поне учат занаят.

накрая на тази година нашия герой се явява нахилен при началника си и казва: шефе, ще ходя в друга фирма, че ми дават 300 кинта отгоре. междувременно си е написъл CV в което гордо е изброил, че знае закона на ом, може да пише на VHDL, асемблер, SQL и жава, да администрира юникс сървъри и т.н. в другата фирма глътват плувката и решават да вземат този уникат: 3-в-1 (хардуерист, юниксджия и жавар). е, верно, плащат малко повече, ама нали трябва да го примамят. пък и той може много, ще върне инвестицията бързо. на втората седмица виждат, че трябва да га учат на още много неща. почва се с това как се пишат коментари, как се работи в екип, как трябва да се пише софтуера за по-голям проект. на старите кримки им пречи младежа като песъчинки в спален чувал. те си гонят срокове, има тонове работа за вършене и вкарването в правия път на високоплатения заек е допълнителна, че и деликатна задача. предпочитат сами да си напишат нещата, отколкото да обясняват по 3 часа, какво е клас и защо е хубаво повечето методи да не са публични. бързо губят общата почва за рабовори. на младежа му става скучно, защото го изолират. почва да си чати или да сърфира. и да се оглежда за нова работа.

втората година, глътнал още 35-40 бона за заплата, гордо дописва в CV-то: умения за работа в екип, участие в сложни проекти, които винаги са завършвани в срок и т.н. минимални изисквания за заплата 50 бона.

някоя нова голяма фирма му гледа документите - диплома 6. първа работа - страхотия. втора работа - ауууу. това е нашия човек.
малко му трябва обучение по мениджмънт и го правим шеф на писачите. фирмата разчита на екстремното програмиране - има 2 етажа с писачи и 1 етаж с цъкачи. прави се някаква версия. няма значение каква, може даже да няма нищо общо с желанието на клиента. дава се на цъкачите. те имат за задача да го супят. връщат го на писачите, те правят нова версия и т.н. след 200 итерации се получава нещо що-годе стабилно, което се предава на клиента. според теорията на вероятностите, про достатъчно голям брой итерации ще се получи желания резултат. даже и да не знаем какво точно желаем. клиента е ошеметен, защото е очаквал тази работа да се свърши за една година, а му я дават след 200 дни само. а и версия звучи много стабилно: V1-51.65kQ build 51417

нашия младеж, вече на 28 е четник поне. като такъв не му се налага да пише вече. ходи с костюм на работа, вечер е на пияно-бар с приятели. някъде там забърсва водещата програмистка на голяма банка. на 26. след 3 месеца се женят.

купуват си къща в квартал с ограничен достъп в полите на витоша. какво като струва 800 бона? мацката е в банката, урежда изгоден кредит само с 10% лихва. кой да сметне, че за 20 годии това са още 2 къщи за банката. ще му мислим като му дойде времето. ражда се детенце.

изведнъж става нещо. няма значение какво - петролна криза, ударен небостъргач или крах на насдак. фирмата, в която работи младежа, свива знамената, щото вече няма бунаци клиенти да и купуват прескъпо боклуците, или ще мести развоя в уланбатор. така щяла да намали разходите за развой с 0.186%, защото кафето там расте по дърветата. банката я купуват някаквки инвеститори от бурунди или сейшелските острови. уволняват софтуерния отдел, щото си имат техен софтуер, който струва като поддръжа точно колкото е годишната печалба на банката. естествено софтуерната фирма е на кайманите.

младото семейство е на улицата. жената - бременна с второто. къщата почва да тежи - как се плаща по 1000 кинта без приходи.
младежа почва да си търси работа. повечето хора му отговарят "нямаме работа за толкова квалифициран човек". дори там, където им трябва човек, му дават едва 1/3 от предишната заплата. да, ама юнака не може да се справи с работата, щото не е работил истиски до сега. има богат опит... на хартия. на интервюто конструктора го пита: "абе в момента имаме една задачка да измерим разстоянието до даден предмет. зацепихме как се мери фазовата разлика. интересно ми е как ще подходиш, как разсъждаваш". много им трябва човек, че тримата китаеца, дето са им извадили вече и зелени карти по програмата на социалното министерство "китаец срещу купон за бензин", са много трудни за комуникация - говорят само чинглиш. но няма да е този кандидат.

банката си взема къщата. на се мейството ляга и тежка кредитна история - силно отрицателен кредитен рейтинг. отиват в панелката в люлин при тъщата. детската градина е проблем, щото общината е продала сградата и сега там се кипри магазин на ламборджини. е, не е толкова голям проблем - жената така или иначе не работи, ще гледа децата.

младежа побелява на 35. и изведнъж разбира, че не се научил на нищо в университета - няма занаят.

това е художествена измислица. всяка прилика с действителни субекти е случайна и непреднамерена.
извинявам се, ако съм засегнал някого.
4  Хумор, сатира и забава / Хумор / Снимка -> статия хаха -: Oct 16, 2006, 09:24
http://money.ibox.bg/news/id_712261848

вижте коя версия е това КДЕ :-)
ееее българска му работа '<img'> hahaha
5  Нетехнически теми / Коментар / 3 важни ЗАЩО ? -: Oct 14, 2006, 15:56
1.Защо тази новина я няма на сайта.
2.Защо трябваше да видим тази новина, за да погледнем (сами) това.
3.Защо наистина са такива цените ... ?
---
аз си имам свойте отговори ... , но факта си е факт.

http://blog.doncho.net/?p=478

и е страшничко малко, честно да си кажа.

едит: вижте коментара на yovko !



6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Nvidia glx (debian) -: May 28, 2006, 01:23
Тъй като е секция напреднали ще спестя нещата , които са изестни.

Не инсталирам nvidia драйвер за първи път, но този път е уникален.

На току що инсталирана система
kernel: 2.4.27-2-k7 |  debian unstable
nvidia_ver: [последната] 1.0-8762

Драйвера/модула се компилира без проблем , инсталира се без проблем , nvidia-glx също.
Т.е имаме всичко необходимо: nvidia-kernel-common , nvidia-kernel-source + build , nvidia-glx (user-space).

Правилно редкатиран xorg.conf (load glx без dri, Glcore), имедрайвер = nvidia (ok).

Всъщност какво спестих , аз пак ги написах нещата :-) Хах.
Та:

startx

но нищо -> премигва за секунда
и на конзолата единственото изречение носещо информация е това (т.е НЯМА грешки, няма нищо друго освен имена, час , дата и ):

XIO: fatal IO error 104 (conection reset by peer) ...
което е пълна глупост

/var/log/Xorg.0.log
_нито_ЕДИН_WARNING_ -> (WW)
_нито_ЕДИН_ERROR_ -> (EE)
последно изречение: (II) Init... extension GLX

нищо повече като грешка или проблем. :-)

Махам реда Load glx и тръгва Xorg, но естествено без GLX и DRI.
--

Пита се къде е проблема:

Слагах и махах nvidia-glx < преконфигурирах , проверявах и добавях връзки към gl библиотеките, търсих в google.
нищо същото дередже.

Значи набялгам на факта , че един Warning или Error не излиза при процедурите ! Но дам ли Load glx  и запецва като ...

Надеждата ми е по-скоро някои , които е имал сходен проблем да сподели шантавото решение - без грешки и да не работи :-)
Търсих за нещо 2.4.27 vs 8762 nvidia  да не би да има проблем, но нищо.

Отделих 4+ часа в различни опити с драйвера и не, и не.
Така че утре , ако някои случайно не даде вариант ще преинсталирам и наново. Нещо което жестоко неискам, но поне трябва да му дам втори опит от чисто положение.

Ей в такава ситуация ми иде ... проблем няма , а проблем има. То даже как звучи направо ...
 ':crazy:'

едит: аз не казах , но да потребителите са добавени в група video, но аз пробвам и с root startx - се тая.

edit2: Someone may say , well how to help without the configs

console
#startx
Цитат

xauth:  creating new authority file /root/.serverauth.1749

X: warning; process set to priority -1 instead of requested priority 0

X Window System Version 7.0.0
Release Date: 21 December 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.0
Build Operating System:Linux 2.6.12-1-686 i686
Current Operating System: Linux mariopc 2.4.27-2-k7 #1 Wed Nov 30 22:12:04 JST 2005 i686
Build Date: 16 March 2006
   Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!'<img'> notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun May 28 01:38:06 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
XIO:  fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
      after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.


/var/log/Xorg.0.log
Цитат


X Window System Version 7.0.0
Release Date: 21 December 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.0
Build Operating System:Linux 2.6.12-1-686 i686
Current Operating System: Linux mariopc 2.4.27-2-k7 #1 Wed Nov 30 22:12:04 JST 2005 i686
Build Date: 16 March 2006
   Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!'<img'> notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun May 28 00:56:51 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "X.org Configured"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |   |-->Monitor "Monitor0"
(**) |   |-->Device "Card0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(**) FontPath set to "/usr/share/fonts/X11/misc/,
/usr/share/fonts/X11/Type1/,
/usr/share/fonts/X11/100dpi/,
/usr/share/fonts/X11/75dpi/,
/usr/share/fonts/X11/misc/,
/usr/share/fonts/X11/TTF/,
/usr/share/fonts/X11/OTF,
/usr/share/fonts/X11/Type1/(**)
RgbPath set to "/usr/share/X11/rgb"
(**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules,/usr/lib/xorg/modules"
(**) Option "HandleSpecialKeys" "always"
(**) Always handling special keys in DDX
(II) Module ABI versions:
   X.Org ANSI C Emulation: 0.2
   X.Org Video Driver: 0.8
   X.Org XInput driver : 0.5
   X.Org Server Extension : 0.2
   X.Org Font Renderer : 0.4
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libbitmap.so
(II) Module bitmap: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 7.0.0, module version = 1.0.0
   Module class: X.Org Font Renderer
   ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libpcidata.so
(II) Module pcidata: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 7.0.0, module version = 1.0.0
   ABI class: X.Org Video Driver, version 0.8
(--) using VT number 7

(II) PCI: PCI scan (all values are in hex)
(II) PCI: 00:00:0: chip 1106,3189 card 1019,1884 rev 80 class 06,00,00 hdr 00
(II) PCI: 00:01:0: chip 1106,b198 card 0000,0000 rev 00 class 06,04,00 hdr 01
(II) PCI: 00:09:0: chip 10ec,8029 card 0000,0000 rev 00 class 02,00,00 hdr 00
(II) PCI: 00:0f:0: chip 1106,0571 card 1019,1884 rev 06 class 01,01,8a hdr 00
(II) PCI: 00:10:0: chip 1106,3038 card 1019,1884 rev 81 class 0c,03,00 hdr 80
(II) PCI: 00:10:1: chip 1106,3038 card 1019,1884 rev 81 class 0c,03,00 hdr 80
(II) PCI: 00:10:2: chip 1106,3038 card 1019,1884 rev 81 class 0c,03,00 hdr 80
(II) PCI: 00:10:3: chip 1106,3038 card 1019,1884 rev 81 class 0c,03,00 hdr 80
(II) PCI: 00:10:4: chip 1106,3104 card 1019,1884 rev 86 class 0c,03,20 hdr 80
(II) PCI: 00:11:0: chip 1106,3227 card 1019,1884 rev 00 class 06,01,00 hdr 80
(II) PCI: 00:11:5: chip 1106,3059 card 1019,1884 rev 60 class 04,01,00 hdr 00
(II) PCI: 01:00:0: chip 10de,0181 card 0000,0000 rev a2 class 03,00,00 hdr 00
(II) PCI: End of PCI scan
(II) Host-to-PCI bridge:
(II) Bus 0: bridge is at (0:0:0), (0,0,1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(II) Bus 0 I/O range:
   
  • -1   0   0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX
(II) Bus 0 non-prefetchable memory range:
   
  • -1   0   0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX
(II) Bus 0 prefetchable memory range:
   
  • -1   0   0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX
(II) PCI-to-PCI bridge:
(II) Bus 1: bridge is at (0:1:0), (0,1,1), BCTRL: 0x000c (VGA_EN is set)
(II) Bus 1 non-prefetchable memory range:
   
  • -1   0   0xe0000000 - 0xe1ffffff (0x2000000) MX
(II) Bus 1 prefetchable memory range:
   
  • -1   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX
(II) PCI-to-ISA bridge:
(II) Bus -1: bridge is at (0:17:0), (0,-1,-1), BCTRL: 0x0008 (VGA_EN is set)
(--) PCI:*(1:0:0) nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] rev 162, Mem @ 0xe0000000/24, 0xd8000000/27
(II) Addressable bus resource ranges are
   
  • -1   0   0x00000000 - 0xffffffff (0x0) MX
  • [1] -1   0   0x00000000 - 0x0000ffff (0x10000) IX

(II) OS-reported resource ranges:
   
  • -1   0   0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX(B)
  • [1] -1   0   0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX
E(B)
   [2] -1   0   0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX
   [3] -1   0   0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX
   [4] -1   0   0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX
   [5] -1   0   0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX
   [6] -1   0   0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX
(II) PCI Memory resource overlap reduced 0xd0000000 from 0xd7ffffff to 0xcfffffff
(II) Active PCI resource ranges:
   
  • -1   0   0xe3000000 - 0xe30000ff (0x100) MX
  • [1] -1   0   0xd0000000 - 0xcfffffff (0x0) MX
O
   [2] -1   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX(B)
   [3] -1   0   0xe0000000 - 0xe0ffffff (0x1000000) MX(B)
   [4] -1   0   0x0000e800 - 0x0000e8ff (0x100) IX
   [5] -1   0   0x0000e400 - 0x0000e41f (0x20) IX
   [6] -1   0   0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX
   [7] -1   0   0x0000dc00 - 0x0000dc1f (0x20) IX
   [8] -1   0   0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX
   [9] -1   0   0x0000d400 - 0x0000d40f (0x10) IX
   [10] -1   0   0x0000d000 - 0x0000d01f (0x20) IX
(II) Active PCI resource ranges after removing overlaps:
   
  • -1   0   0xe3000000 - 0xe30000ff (0x100) MX
  • [1] -1   0   0xd0000000 - 0xcfffffff (0x0) MX
O
   [2] -1   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX(B)
   [3] -1   0   0xe0000000 - 0xe0ffffff (0x1000000) MX(B)
   [4] -1   0   0x0000e800 - 0x0000e8ff (0x100) IX
   [5] -1   0   0x0000e400 - 0x0000e41f (0x20) IX
   [6] -1   0   0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX
   [7] -1   0   0x0000dc00 - 0x0000dc1f (0x20) IX
   [8] -1   0   0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX
   [9] -1   0   0x0000d400 - 0x0000d40f (0x10) IX
   [10] -1   0   0x0000d000 - 0x0000d01f (0x20) IX
(II) OS-reported resource ranges after removing overlaps with PCI:
   
  • -1   0   0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX(B)
  • [1] -1   0   0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX
E(B)
   [2] -1   0   0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX
   [3] -1   0   0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX
   [4] -1   0   0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX
   [5] -1   0   0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX
   [6] -1   0   0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX
(II) All system resource ranges:
   
  • -1   0   0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX(B)
  • [1] -1   0   0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX
E(B)
   [2] -1   0   0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX
   [3] -1   0   0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX
   [4] -1   0   0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX
   [5] -1   0   0xe3000000 - 0xe30000ff (0x100) MX
   [6] -1   0   0xd0000000 - 0xcfffffff (0x0) MXO
   [7] -1   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX(B)
   [8] -1   0   0xe0000000 - 0xe0ffffff (0x1000000) MX(B)
   [9] -1   0   0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX
   [10] -1   0   0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX
   [11] -1   0   0x0000e800 - 0x0000e8ff (0x100) IX
   [12] -1   0   0x0000e400 - 0x0000e41f (0x20) IX
   [13] -1   0   0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX
   [14] -1   0   0x0000dc00 - 0x0000dc1f (0x20) IX
   [15] -1   0   0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX
   [16] -1   0   0x0000d400 - 0x0000d40f (0x10) IX
   [17] -1   0   0x0000d000 - 0x0000d01f (0x20) IX
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
(II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
   compiled for 4.0.2, module version = 1.0.8762
   Module class: X.Org Server Extension
   ABI class: X.Org Server Extension, version 0.1
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "freetype"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libfreetype.so
(II) Module freetype: vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
   compiled for 7.0.0, module version = 2.1.0
   Module class: X.Org Font Renderer
   ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "type1"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libtype1.so
(II) Module type1: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 7.0.0, module version = 1.0.2
   Module class: X.Org Font Renderer
   ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.4
(II) Loading font Type1
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.o
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
   compiled for 4.0.2, module version = 1.0.8762
   Module class: X.Org Video Driver
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 7.0.0, module version = 1.0.4
   Module class: X.Org XInput Driver
   ABI class: X.Org XInput driver, version 0.5
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 7.0.0, module version = 1.0.1
   Module class: X.Org XInput Driver
   ABI class: X.Org XInput driver, version 0.5
(II) NVIDIA X Driver  1.0-8762  Mon May 15 13:09:21 PDT 2006
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(--) Chipset NVIDIA GPU found
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 7.0.0, module version = 1.0.0
   ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.2
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libramdac.so
(II) Module ramdac: vendor="X.Org Foundation"
   compiled for 7.0.0, module version = 0.1.0
   ABI class: X.Org Video Driver, version 0.8
(II) resource ranges after xf86ClaimFixedResources() call:
   
  • -1   0   0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX(B)
  • [1] -1   0   0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX
E(B)
   [2] -1   0   0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX
   [3] -1   0   0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX
   [4] -1   0   0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX
   [5] -1   0   0xe3000000 - 0xe30000ff (0x100) MX
   [6] -1   0   0xd0000000 - 0xcfffffff (0x0) MXO
   [7] -1   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX(B)
   [8] -1   0   0xe0000000 - 0xe0ffffff (0x1000000) MX(B)
   [9] -1   0   0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX
   [10] -1   0   0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX
   [11] -1   0   0x0000e800 - 0x0000e8ff (0x100) IX
   [12] -1   0   0x0000e400 - 0x0000e41f (0x20) IX
   [13] -1   0   0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX
   [14] -1   0   0x0000dc00 - 0x0000dc1f (0x20) IX
   [15] -1   0   0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX
   [16] -1   0   0x0000d400 - 0x0000d40f (0x10) IX
   [17] -1   0   0x0000d000 - 0x0000d01f (0x20) IX
(II) resource ranges after probing:
   
  • -1   0   0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX(B)
  • [1] -1   0   0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MX
E(B)
   [2] -1   0   0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX
   [3] -1   0   0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX
   [4] -1   0   0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX
   [5] -1   0   0xe3000000 - 0xe30000ff (0x100) MX
   [6] -1   0   0xd0000000 - 0xcfffffff (0x0) MXO
   [7] -1   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX(B)
   [8] -1   0   0xe0000000 - 0xe0ffffff (0x1000000) MX(B)
   [9] 0   0   0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS
   [10] 0   0   0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS
   [11] 0   0   0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS
   [12] -1   0   0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX
   [13] -1   0   0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX
   [14] -1   0   0x0000e800 - 0x0000e8ff (0x100) IX
   [15] -1   0   0x0000e400 - 0x0000e41f (0x20) IX
   [16] -1   0   0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX
   [17] -1   0   0x0000dc00 - 0x0000dc1f (0x20) IX
   [18] -1   0   0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX
   [19] -1   0   0x0000d400 - 0x0000d40f (0x10) IX
   [20] -1   0   0x0000d000 - 0x0000d01f (0x20) IX
   [21] 0   0   0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS
   [22] 0   0   0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS
(II) Setting vga for screen 0.
(**) NVIDIA(0): Depth 16, (--) framebuffer bpp 16
(==) NVIDIA(0): RGB weight 565
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "true"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(WW) NVIDIA(0): Unable to read EDID for display device CRT-0
(II) NVIDIA(0): NVIDIA GPU GeForce4 MX 440 with AGP8X at PCI:1:0:0
(--) NVIDIA(0): VideoRAM: 131072 kBytes
(--) NVIDIA(0): VideoBIOS: 04.18.20.22.00
(II) NVIDIA(0): Detected AGP rate: 8X
(--) NVIDIA(0): Interlaced video modes are supported on this GPU
(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce4 MX 440 with AGP8X at
(--) NVIDIA(0):     PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0):     CRT-0
(--) NVIDIA(0): CRT-0: 350.0 MHz maximum pixel clock
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: CRT-0
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0):     "1024x768"
(II) NVIDIA(0):     "800x600"
(II) NVIDIA(0):     "640x480"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1024 x 768
(++) NVIDIA(0): DPI set to (100, 100); computed from -dpi X commandline option
(II) do I need RAC?  No, I don't.
(II) resource ranges after preInit:
   
  • 0   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX
  • [1] 0   0   0xe0000000 - 0xe0ffffff (0x1000000) MX

   [2] -1   0   0xffe00000 - 0xffffffff (0x200000) MX(B)
   [3] -1   0   0x00100000 - 0x3fffffff (0x3ff00000) MXE(B)
   [4] -1   0   0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX
   [5] -1   0   0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX
   [6] -1   0   0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX
   [7] -1   0   0xe3000000 - 0xe30000ff (0x100) MX
   [8] -1   0   0xd0000000 - 0xcfffffff (0x0) MXO
   [9] -1   0   0xd8000000 - 0xdfffffff (0x8000000) MX(B)
   [10] -1   0   0xe0000000 - 0xe0ffffff (0x1000000) MX(B)
   [11] 0   0   0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS(OprD)
   [12] 0   0   0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS(OprD)
   [13] 0   0   0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS(OprD)
   [14] -1   0   0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX
   [15] -1   0   0x00000000 - 0x000000ff (0x100) IX
   [16] -1   0   0x0000e800 - 0x0000e8ff (0x100) IX
   [17] -1   0   0x0000e400 - 0x0000e41f (0x20) IX
   [18] -1   0   0x0000e000 - 0x0000e01f (0x20) IX
   [19] -1   0   0x0000dc00 - 0x0000dc1f (0x20) IX
   [20] -1   0   0x0000d800 - 0x0000d81f (0x20) IX
   [21] -1   0   0x0000d400 - 0x0000d40f (0x10) IX
   [22] -1   0   0x0000d000 - 0x0000d01f (0x20) IX
   [23] 0   0   0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS(OprU)
   [24] 0   0   0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS(OprU)
(II) NVIDIA(0): Setting mode "1024x768"
(II) Loading extension NV-GLX
(II) NVIDIA(0): NVIDIA 3D Acceleration Architecture Initialized
(II) NVIDIA(0): Using the NVIDIA 2D acceleration architecture
(==) NVIDIA(0): Backing store disabled
(==) NVIDIA(0): Silken mouse enabled
(II) Loading extension NV-CONTROL
(==) RandR enabled
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-APPGROUP
(II) Initializing built-in extension SECURITY
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension XFree86-Bigfont
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) Initializing built-in extension XEVIE
(II) Initializing extension GLX


/etc/X11/xorg.conf
Цитат

Section "ServerLayout"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "Screen0" 0 0
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
   Option          "HandleSpecialKeys" "always"
EndSection

Section "Files"
   RgbPath      "/usr/share/X11/rgb"
   ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
   Load  "glx"
   Load  "freetype"
   Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "auto"
   Option       "Device" "/dev/psaux"
#   Option       "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor0"
   VendorName   "Monitor Vendor"
   ModelName    "Monitor Model"
   Horizsync     20-100
   VertRefresh  50-100
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "Card0"
   Driver      "nvidia"
        Option      "NoLogo" "true"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "Screen0"
   Device     "Card0"
   Monitor    "Monitor0"
   DefaultDepth 16
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     1
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     4
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     8
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Modes   "1024x768" "800x600" "640x480"
      Viewport   0 0
      Depth     15
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Modes   "1024x768" "800x600" "640x480"
      Viewport   0 0
      Depth     16
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Modes   "1024x768" "800x600" "640x480"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection




7  Нетехнически теми / Коментар / Германска фирма и OS софтуер -: Feb 19, 2006, 18:31
Днес почти целият ден имах възможността да говоря с част от екипа на Германска фирма , която се занимава с изграждане на машини за "спектрален анализ на материали", мисля че така се казва точно.

Та какво използват:

IDE: Eclips SDK for C/C++ ( OpenSoftware)
GUI: QT for Windows (OpenSoftware, но разбира се те ползват комерсиалната версия и плащат за нея)

и естетсвено C/C++ ':p'

И работят много добре с тях, просто летят. Програмистът , с който имах възможност цял ден да говоря просто е възхитен и страшно му харесва Eclips и QT.

Най-вече QT. Каза , че не поради други , ами поради простотата (че е лесно), с която се работи и стабилността и възможностите. Каза , че от всичко, което е и са ползвали това им харесвало най-много.

Относно Еклипса - определено е свикнал с него :-)

И беше много забавно на моменти '<img'>

"О бъг ... а грешка, това е възможност на софтуера" :-)
Веднага се поправи :-D

"Тези инструменти на разработчиците винаги са били каша :-) "

Ползваше някаква тяхна си програма за дебъг на техният софтуер и процедури на машината и нещо се разби - крашна :-)

Но си свърши работата и работи на 6 сега машината. Само останаха някои последни настройки, но са много как да кажа ... добри хора от гледна точка на мислене и манталитет - нещо , което се знае. Малко трябва да обясниш да не се притесняват да казват не или да казват , ако имат нужда от нещо.

Едни смучещи бонбони и казвам взимай си. Взе си една.
След това ме пита може ли да си взема още една и аз казвам взимай си колкото искаш без да ме питаш.
Но пак ме пита, чак след третото и пак обяснения вече си взимаше без да ме пита :-)
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Клониране на диск като 1-ви е > от 2-ри -: Feb 11, 2006, 15:49
Клониране с ghost. Протече за 1 час от 80ГБ към 160ГБ.

Има 3хEXT3 + 1xSWAP + 2х winbozeFSpartitions

Доколкото бях чел , а и вече видях , когато вторият хдд е по-голям , вслучея двойно се получават двойно по-големи дялове. На теория горе-долу си го обясних защо е така , но това не е важното.

Сложих си 160-ката като мастър , всичко ясно, боот и гръб извади грешка, , викам си ясно. Debian 3.0r1 СД с опция за

rescbf root=/.../...

и ще преинстална гръб

Да , но не. Значи извади три тона грешки по ехт3 , най-вече за журнала , но и други. Мина в single level (инит 1).
Че мога да пусна fsck - мога. Не пробвах.

Идеята ми е следната, ясно защо се шашна ехт3-то , защото журнала е бил за 20ГБ партишъм , примерон , а сега е на 40 и му се губи и журнал и информация за другото пространство (поне така си го обяснявам аз).

Но след пускане на fsck-а да оправи ext3 дяловете има ли вероятност да загубя информация, т.е някои клонирал ли е дискове от по-малък към по-голям и ... да сподели.

Дали fsck-а като оправи журнала и още каквото има нужда по ext3 дяловете няма да се затрие информация.

Значи според мойте познания и опит: не , но тъй като за 1-ви път правя такова нещо и съм маалко несигурен.

Разбира се , ако до довечера никой не ми даде ясен отговор съм решил да пробвам и ако нещо се обърка старото хдд няма да е пипано , така че няма да е проблем.

Благодаря на всички за отделеното време !

едит: все пак да кажа за съжителствуващият WinbozeXP.
Прие го добре , само някои програми си загубиха регистрациите.

И засега не съм видял да имам някаква загуба на данни при клонирането, въпреки че на Линукските дялове само метнах едно бързо око.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Весели Празници ! -: Dec 25, 2005, 11:35
Не е задължитено всички да се разпишете с пожелание момчета и момичета - потребители на форума '<img'> Важното е да го мислите '<img'>

Така че от всички за всички: Весели празници , да сме живи и здрави , пък другото се постига с желание и труд '<img'> ':ok:'
10  Нетехнически теми / Коментар / КАКДА bootsplash и splashimage -: Dec 11, 2005, 18:32
Поради една ~статия ... това е моят отговор, който се надявам да стане и Ваш '<img'>

Работя по-въпроса  , вчера отделих 4 часа , днес 1 + сега отново сядам и мисля до час , два ще довърша ...

Давам Ви началните редове:

Цитат


"КАКДА: си сложиме splashimage и/или bootsplash"

      I.Защо написах тази статия:

   1. видях , че няма такава статия на български език
   2. показват се възможностите на Линукс и GNU, и OpenSoftware '<img'>
   3. мислех да пиша статия(та), но не сега, обаче преди няколко дена беше пусната статия "как да си направим сами тема за splashimage". И се почнаха въпросите (вкл. и реплики “при мен не работи, ама защо”). Затова се виждам “принуден” да я напиша.
   4. не гарантирам за това, че няма да си повредите информацията , това са само съвети и насоки, които Вие ще вземете или не под внимание ! Отговорност не нося за вашите десйствия. Успех* !

      * - досега съм спасявал много Линукс инсталирани ОС от безнадежни ситуация, така че Линукс е гъвкав (Отворения Софтуер Е гъвкак !'<img'>. При изтриване на /usr/bin пак можах да си възстановя Debian-a. Така че се съмнявам да направите фатална грешка, но винаги има такава вероятност.

      II.Как е изградено това ръководство:

   1. какво е bootsplash и splashimage
   2. какво Ви трябва
   3. инсалиране и конфигуриране на GRUB за splashimage
   4. инсталиране и конфигуриране на LILO зa splashimage
   5. инстaлиране и конфигуриране на ядро ( Linux kernel) за bootsplash
   6. bootsplash теми и създаване на initrd образ/image съдържащ тема за bootsplash.
   7. настройка на GRUB за bootsplash
   8. настройка на LILO за bootsplash
   9. FAQ / ЧЗВ (Често Задавани Въпроси)

Е да почваме. Само преди това трябва да отбележа , че АКО изключиме времето за компилиране на ново ядро, слагането на splashimage _И_ bootsplash отнема не повече от 5мин.

...


В крайна сметка като я кача ще видите и оцените, но мисля това КАКДА да си е баш КАКДА(HOWTO). Т.е да го допълваме всички ние и да е централизиран източник за това, постарал съм се да разгранича нещата и да се допитвам до много източници и да ... сами ще видите след няколко часа.
11  Нетехнически теми / Коментар / Залаганята и Линукс :) -: Sep 30, 2005, 21:09
Ами тъй  де , да си дойдем на думата за свободата :DD

http://evrofutbol.bg/about.php?v=tech

докато търсех повече информация за залаганята попаднах на това (скитайки по сайта '<img'> ).

Забележете OS-ма '<img'> ':p' '<img'>

Кой луд ще повери залаганя на Уиндоус дето се вика ':p'
12  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Футбол Вдигане на рейтинг -: Sep 07, 2005, 21:27
Ами сложно е , но ето го накратко.
има доста неуточнени неща, на които аз не се радвам,но лично аз съм за футбола '<img'>

Цитат

Forums League представлява проект за футболно първенство между отбори от различи форуми в България. Лигата ще стартира през месец Септември 2005 година. Молим всички форуми които имат футболни отбори, а дори и такива които още нямат, ако желаят да се включат в лигата. За записвания моля пишете на организаторите или в форума на лигата. Надяваме се, че ще се получи едно добро и оспорвано първенство. Благодарим ви!

Срока за подаване на регистрационните форми се удължава до 10 септември.


http://www.forumsleague.tk/

_rulls_


http://free.data.bg/pitmetal/CEG/uslovia.jpg




Лично аз тук видях за тази идея
http://www.comexgroup.com/forums....54&st=0

обаче там май няма да се събере отбор, но ми се играе и ако ще правите отбор кажете '<img'>
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / :( Xchat History Help ! :( -: Jun 01, 2005, 22:44
basic: "Затворих си xchat-a и забравих да си запиша разговора"

Леле ужас, "утепах се" '<img'> и '<img'>
Имам едно разговорче ,което исках да запазя, но вместо това без да искам натиснах Х-чето на прозорчето и Xchat-a се затвори не искам да го пускам  , че да не делне , препокри някои временен файл, където мжое да е  разговора.

Та как да извлека разговор , който съм водил с Хчат , но не съм запаметил , нещо като хистори. Благодаря.

Къде бях: irc.freenode.net / #fedora-ds, ако има значение.
IRC ползвам , толкова колкото

/server irc.place.org
/join #somewhere
_write_
(READ)
и толкоз така че ако трябва още инфо казвай те '<img'>
14  Хумор, сатира и забава / Хумор / REAL !!! Microsoft Hepldesk Conversations :) -: Feb 27, 2005, 00:20
http://www.anvari.org/fun....ns.html

Падам ли, падам и ставам , ли ставам от стола , ама това е истина '<img'>

Е вярно - никой не се е научил роден; но това е направо разбиващо !!!

Приятно смеене и на Вас !!! '<img'>)
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / По нашенски в Eurovisia ! -: Feb 13, 2005, 09:01
Мисля ,че повечето от Вас знаят вече за какво говоря , не видях да има тема , така че пускам просто защото хората трябва да знаят , ако не истината (макар че 99% това е тя) , то поне различни гледни точки.


 Всеки има право на мнение, моето е следното:

 Виновен е този, които го е направил И този , които го е допуснал !

http://www.arenabg.com/torrents/details.php?id=3338

! за админ. и модератори -> това е bittorrent линк , споделяне м/у потребители (записвано от ТВ) - не е (линк на) нещо пиратско) !

Има го и на други места.

//едно уточнение:
казвам нашенски - защото нещата опират до начин на мислене и самото общество , и да не изглеждам като някакъв философ , но ... си е така.

edit:
~story: http://life.dir.bg/LISTS/LIFENEW_DIR_LEFT_TOP/news_556150.php
Страници: [1] 2 3 4