Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 166
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Dec 01, 2021, 23:40

   Има полза от медитативните практики в някои източни религии,
но това е съвсем друга тема ...
Имало е полза преди 1000 години. Сега телата са на различно ниво и даже е вредна.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Security Solution Onion 2 Linux -: Dec 01, 2021, 23:38
Той целия интернет е от Пентагона (ДАРПА), ти за един протокол си се притеснил.
Силиконовата долина е направена и тя от военните, преди поръчките за чипове и транзистори там е бил кър/земеделски район.
Комунетата са си мислели, че като разорат целината (Брежнев) и там ще стане силициева долина (още опитват).

"За какво може да ми послужи?
Може ли да ми бъде полезна с нещо?"
Не, думитете сигурност и стара ОС не могат в едно изречение.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Dec 01, 2021, 17:54
И историята на нищо не ги е научила (такова нещо като безвредни медикаменти няма):
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Hilyadi-bremenni-prieha-tova-lekarstvo-posledstviyata-za-decata-potresavashti-1164896

"...
Съдбите на Гунхилд, Бианка и Клаудия не са изолиран случай. От подобни страдания са засегнати около 5000 деца в Германия, а в целия свят - около 10 000. Всички те се раждат със сериозни увреждания.

Общото между тях е, че майките на тези деца са взимали лекарството "Контерган", което се е купувало без рецепта и е било препоръчвано  срещу безсъние и тревожност. Близо 50% от децата, чиито майки са взимали препарата на фирмата "Грюнентал", умират непосредствено след раждането. Колко общо са били спонтанните аборти и мъртвородените деца - не е известно.

"Безобидни като сладкишите" - с тази реклама е бил възхваляван "Контерган" и препоръчван на бременни жени при гадене и дори на кърмачета и малки деца, които не спят добре. Лицензът за препарата е бил продаден от "Грюнентал" в над 70 страни по света.
..."
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Ubuntu 21.10 - проблем със заспиването -: Dec 01, 2021, 17:51
Имаше едно powertop по едно време ама май го преименуваха, да гледаш кое яде батерията.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 30, 2021, 16:42
Сега очаквам и ваксърите да се разцепят - на такива с Делта, без Делта, с Омикрон и без. Щото старите ваксини няма да се броят вече.
Поне гръцката азбука има още букви. Абе не трябва ли да дигнат "малко" и здравните застраховки.
Интересно, че много от медиците не са ваксинирани (сигурно и те са неграмотни глупаци). В болниците е пълно с такива лекари/сестри. Във Формула 1 например всички били ваксинирани (пилотите), ама медиците им не били ще прескочат състезания.
Интерсно е и друго - Ковид случаите драстично намаляха спрямо 2020г., но на всякъде се пищи, че не стигат медици (явно много не са се ваксинирали и са си излезли в неплатена)
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 29, 2021, 21:44
Това сериозно ли? Съдейки по статистиките, неваксинираните се жертват в името на... не знам кое всъщност.
коя статистика бе приятел: на СЗО, на правителството или на големите фарма компании. Ти сигурно и в духове вярваш.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 29, 2021, 17:00
"...
Откритият в Ботсвана нов вариант на коронавируса беше наречен Омикрон – 15-ата буква от гръцката азбука, след като по-рано беше решено, че вариантите ще носят имена именно от нея.

Но предишните две букви "ню/nu“ и "кси/xi“ от азбуката са пропуснати от Световната здравна организация, пише "Ню Йорк таймс“.

Говорителят на Световната здравна организация Тарик Ясаревич поясни през уикенда, че ню прилича на думата "нов“ и би обърквала хората и заради това е пропусната.
Във втория случай пък можело да се стигне до проблем, тъй като Xi е популярна фамилия. Явно се има предвид фамилията на китайския лидер Си Цзинпин (Xi Jinping).
..."

Иначе ваксина се казва, когато ти се вкара жив вирус (омаломощен) в организма. Сегашните "ваксини" ти вкарват нещо друго. Какво точно ще разберем след десетилетие/я. Благодарим ви, че се жертвате в името на науката, както и че спасявате опитните зайчета/морски свинчета (те имат правА).
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 29, 2021, 15:06
Малко офис автоматизация - забележете това е 1947г.
https://www.youtube.com/watch?v=xYhmv8fDL_Q
https://youtu.be/1OfxlSG6q5Y
https://youtu.be/OhnjMdzGusc?t=197
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 29, 2021, 00:27
Малко офис автоматизация - забележете това е 1947г.
https://www.youtube.com/watch?v=xYhmv8fDL_Q
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 28, 2021, 00:18
Те вече ми откраднаха боновете от "приватизацията", и са ми източили парите за пенсия - няма да видя една стотинка - толкова гювеч от мен. Дълговете им оставям на вас. Иронизирай ме колкото си искаш ако от това ще ти е по-добре.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 27, 2021, 15:06
   Не минава и ден,без да се заяждаш.
Всички ли у Канадско сте толкова злобни и заядливи ?

Само,че,баткоооооооооо, пак се объркА ...

Спеца - къде виждаш да се заяждам, че нещо не ми стана ясно. А и къде точно сам се объркАл?! Нали не си мислиш, че аз правя новините или пък съм собственик на Форбс! Това е една цитирана статия, написана от някой, който знае повече от мен.
Мога и аз да почна с обобщенията, ама ще стане мазало.

Пуснах една новина и всички скочихте в обяснителен режим - сякаш говорим за ваши милиони или ви настъпха някой любимец/партия.
Забележете, никой от вас не отхвърли новината, дори започнахте да добавяте и доуточнявате - това се казват комплекси (всичко се приема лично).
Всички герои дето изредихте са ДС-та/комунета/ченгета/мутри - което само потвърждава тезата ми, трябват си поне още 50г. преход.
А коя е българската думичка за олигарх?
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 26, 2021, 23:10
И един "виц" от мен:
 „Форбс” обяви братята Домусчиеви за първите български милиардери

"...
Като всеки олигарх и той уж започнал бизнеса си от търговийка на сергия, когато е едва на 20 години откъдето идва и прякора му Киро джапанката. В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, активен борец против фашизма и капитализма,  бащата на Домусчиев, който по времето на комунизма е с ранг на министър, куфарчетата на БКП, ДС и майка им, която е верен и дългогодишен активист на БКП, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд „Напредък“ и на който след това става шеф. Благодарение на съветите на другарите на бащата на Домусчиев от ДС и отчасти на майка си, още ненавършил 30 години Кирил вече участва в голямото разграбване на България чрез фонда си „Напредък“. През това време служителите на ДС създали Домусчиев го свързват с един от много силните хора в мутренската СИК Стоил Славов, както и с разстреляния бивш шеф на „Локомотив“ (Пловдив) Александър Тасев , който е твърде близък до Позитано 20.
..."

Поздрав на Ник123
13  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ЛзБ си завръща славата -: Nov 24, 2021, 15:08
https://nobiseducationfurniture.co.uk/shop/drawing-boards-and-white-boards/drawing-boards/a1-spectrum-deluxe-drawing-board/
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 22, 2021, 15:15
Китайчоците са най-напред
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-anal-factbox-idUSKBN2AV0Y4
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 21, 2021, 00:31
Това се казва Security through obscurity и не е никаква сигурност. Ползваш друг браузър или curl/wget и всичко лъсва.
Страници: [1] 2 3 ... 166