Покажи теми - Rag
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / 100 linux виртуални машини на 1 система -: Oct 23, 2006, 00:47
Здравейте,
С какъв тип виртуализация според вас могат да се подкарат 100 виртуални машини на система от типа 4x Xeon 2800 и 8GB RAM? Всичките виртуални машини ще са с линукс. Условията са крашването на коя да е от тях да не влияе на останалите и също би било хубаво дистрибуциите да могат да бъдат различни, но не непременно. Аз съм запознат с vmware и в момента се запознавам с LVS. Според мен vmware вирутализацията е твърде тежка за да тръгнат 100 Linux-a на такава система... Все пак, ако някой има опит с нещо подобно, ще се радвам да го сподели. Всякакви идеи са добре дошли.

Отговора на въпроса "За какво по дяволите ти трябва това" е... таковата.... трябва ми :-)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / 100 linux виртуални машини на 1 система -: Oct 23, 2006, 00:47
Здравейте,
С какъв тип виртуализация според вас могат да се подкарат 100 виртуални машини на система от типа 4x Xeon 2800 и 8GB RAM? Всичките виртуални машини ще са с линукс. Условията са крашването на коя да е от тях да не влияе на останалите и също би било хубаво дистрибуциите да могат да бъдат различни, но не непременно. Аз съм запознат с vmware и в момента се запознавам с LVS. Според мен vmware вирутализацията е твърде тежка за да тръгнат 100 Linux-a на такава система... Все пак, ако някой има опит с нещо подобно, ще се радвам да го сподели. Всякакви идеи са добре дошли.

Отговора на въпроса "За какво по дяволите ти трябва това" е... таковата.... трябва ми :-)
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Bsd или linux? -: Jun 18, 2006, 11:51
Здравейте,

От известно време се занимавам с изучаване на една от комерсиалните Unix операционни системи. Бих искал едновременно с това да изучавам и някоя от Linux или BSD операционните системи. Тъй като нямам абсолютно никаква представа от тях, може ли да ми дадете обяснение къде се състои разликата между тях като структура, като йерархия... като всичко. Също така коя от тях за какво е по-подходяща... Защото хората, които познавам и разбират от linux или BSD като ги попитам или не могат да ми отговорят защо е по-добра, или с усмивка ми казват "най-добрата операционна система е тази която знаеш най-добре"  '<img'>
Много ви благодаря на всички предварително. Надявам се тази тема да не предизвика война между потребителите на различните операционни системи.

П.С. Ако ви мързи да пишете ще се радвам и на линкове, където мога да се образовам.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Suse 10.0 RC1 64b проблем с монитор -: Oct 09, 2005, 00:59
Здравейте.
Свалих си новия рилийз на Сусето и успях безпроблемно да го инсталирам на мобилния ми компютър Acer Aspire 5021. Всичко е горе-долу ок(Kopete-a забива понякога след първата реплика, която напиша след включване онлайн, но това е друга тема на разговор '<img'> ) като изключим опресняването на монитора. По време на инсталацията като трябваше да го настроя му казах че е някакъв монитор на Асер, който той явно не е. Разделителната способност и цветовете са добре, но опресняването е осезаемо под 60 херца - не мога да разбера колко точно. Като се опитам да го конфирурирам по стандартния начин от менюто за конфиг на десктоп-а, там ми пише че опресняването е 0 херца '<img'> Като се опитам да сменя монитора/видеокартата (нея я разпозна перфектно) и Яста чете известно време но не изважда менюто... Мисля си да реинстална линукса.. но не ми се иска толкова грубо.. Не може да няма някакъв друг начин за конфиг. Пробвах да рънна х86config но не стана нищо... Надявам се някой да помогне '<img'>
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / VNC & Firewall @ Suse 9.3 -: May 08, 2005, 18:25
Здравейте. След като си пуснах SSH, реших да се пробвам с VNC. Първо доста време се борих да му търся библиотеките и прочие, защото имаше разни dependacies, които явно не покривах. След това взех, че разбрах че го има вградено в Suse, но не се казва точно VNC, въпреки че работи с него както като сървър, така и като вюър '<img'>:). След голяма играчка успях да го подкарам и нямам проблем аз да се свързвам с други VNC server-и. Обаче Firewall-a просто не желае да го пропусне. Нагласих го да пропуска SSH, remote desktop i remote synchronisation. Това обаче не помогна - ако е включен, просто отвън не могат да се конектват към мен. Моля Ви за помощ и предварително благодаря '<img'>
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Не мога да подкарам ssh(ламер) -: May 07, 2005, 13:40
Здравейте пак.
Цяла сутрин (от 9':0'0) се боря да го подкарам(ползвам Suse 9.3). Само че съм до под кривата круша...
Минах sshd.conf и host.allow и host.deny. Коментирах каквото трябва. Накарах един приятел да си инсталира SSH Клиент за Win, само че когато се connect-към мен не става нищо - казва му хост ънрийчъбъл.
При мен проблема е следния - пиша sshd - отвръща ми:
Примерен код

Rag:/etc/ssh # sshd
sshd re-exec requires execution with an absolute path


Порових се в google и открих в един форум, че това е характерно за по-новите версии на openssh:
Примерен код

If im understanding correctly... you will likely want to rebuild the initd ssh start script using the full path to sshd. (eg, "/usr/sbin/sshd" and not just "sshd").
********************************
Bug that crept in through the upgrade to the latest openssh, they want full path now

 За съжаление не мога да разбера къде ми е грешката и какво трябва да направя. Попрегледах man-a само че пак нищо не ми стана ясно.
Може ли някой да ми обясни след като мина през конфигурационните файлове как да стартирам самия сървър на моя компютър, за да мога да кънектвам към него отвън.
Предварително ви благодаря.

П.С. Направих и сърч на форума тук, но открих обяснения за проблеми, възникнали след пускането на ssh daemon-a.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем след плъгване на USB device -: May 07, 2005, 09:13
Здравейте!
Вчера след като плъгнах 2 USB device-a (цифров фотоапарат и mp3 player) се случи нещо странно - след рестарт, log screen-a ми беше променен - вместо стандартния зеленикав на Suse беше един сив с черни букви за user/password(говоря за скрийна който се появява при въвеждане на юзър/парола за графичната среда - по-точно KDE).  Освен това, след въвеждане на юзъра и паролата долу в ляво имам съобщения за грешка, които гласят следното:
Примерен код

kernel: end_request: I/O error, dev fd0, sector 0


Някакви идеи защо може да става така?
Направих един сърч в google и видях, че същото се случва и с една от версиийте на федора и с едно от ядрата при Suse.
Аз ползвам Suse 9.3
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / stop the RCD Daemon -: May 05, 2005, 14:48
Zdraveite. Za vtori pyt - izviniavaite za latinitzata....
Iskam da si installna skype, obache mi dava slednia problem s rpm-to, koeto si svalih ot http://www.skype.com :
Примерен код

warning: waiting for exclusive lock on /var/lib/rpm/Packages

Sled edin seriozen google otkrih, che problema idva ot RCD daemon-a. Sled tova zapochnah da tyrsia info kak da go izklucha. Namerih niakakvo obiasnenie za start-stop-daemon, no ne mojah da se spravia. Molia, neka niakoi mi obiasni kak se spirat daemon-ite.
Polzvam Suse 9.3.
Mersi predvaritelno.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Suse 9.3 - YAST He PaboTu -: May 05, 2005, 06:11
Zdraveite.
Pyrvo - izviniavam se za shliokavitzata - toku shto si slojih Suse 9.3 i oshte ne sym prochel temite za tova kak se slaga kirilitza.
 Sledniat problem vyznikna sled kato startirah online update-a na yast, za da se slojat multimedia package-ite (1,2,3,4) - sega vseki pyt, kogato se opitam da install-na rpm chrez yast ili da startiram online "kyrpeneto" zabiva na prazen prozoretz s trite butona otdolu ("nazad", "prekysvane" i "sledvasht"). I si stoi taka ... kolkoto go ostavia.
Raztyrsih se iz google i namerih TOBA po moia problem.
Loshoto e che ne mi pomogna - promenena e strukturata na direktoriite i /var/lib/YaST/patches/i386/update/8.0/ ne syshtestvuva.
Namerih tova: /var/lib/YaST2/you/mnt/i386/update/9.3/ no ne mi e iasno kakvo da pravia. Niakoi da dade syvet? Predvaritelno mnogo blagodaria i oshte vednyj - izviniavaite za latinitzata.
Страници: [1]