Здравейте! Имам нужда от "малко" помощ с измислянето на автоматизиращ скрип.
Имам NAS Buffalo TeraStation Pro II TS-HTGL/R5 с последния възможен фърмуер. Искам да правя резервно копие на на цялата информация. В ръководството
http://cdn.cloudfiles.mosso.com/c85091/TeraStation_Pro_II_Manual_web.pdf на страница 51-ва има опция за такъв бекъп но за целта трябва да имам още едно Buffalo TeraStation Pro II или закъчен USB твърд диск. (The destination folder may be on a USB drive attached to the TeraStation, or another TeraStation on the network.)
Понеже идеята за закопуване на друго устройство или USB твърд диск не ми допата имам следната идеята:
В Nas-a създавам потребител Backup с парола 123456 с пълен достъп до всички папки и файлове. На Ubuntu server искам да пусна скрипт който примерно в 0:30 да се логва с дадения потребител - парола и да започва архивиране и копиране на цялата информация. След като преключи копирането скрипта да излезе от акаунта и да чака да стане отново 0:30 мин. за да се стартира отново.
Намерих доста информация в google как да архивирам и прехвърля дадена информация но никъде не намерих как да вляза в отдалечено устройство с потребител и парола и чак след това да архивирам и копирам информацията. Ако някой може да даде малко инфо ще е супер.