О, ще работи без обновявания до момента в който няма да работи. Залагам, че ако е Манджо, ще се случи по-рано неработенето. Но избора на програми и "ще се ползва за" не се припокриват.
В случая това няма да е типичния лин-потребител и ако нужда от помощ - ще трябва да се оправя сам, т.е. питането му е напълно излишно и ... залагам, че няма да ползува ни Кубунту, ни Манджо дълго време, освен ако не е свикнал на същите програми на другата ОС.
Всъщност, не е типичния лин-ползвател през моите очи. Нали Ментата откри, че голям брой ползващи я, не я обновяват въобще и въведоха некви техни нововъведения да рекламират/приканват/подканят това да се случва. Кога ще съобщят имало ли е ефект (би трябвало), кой ти знае.
В момента съм с Мента и се опитвам да науча жена ми (ако ме няма по-длежко време) , когато излезе едно оранжево щитче, да цъкне на него, да въведе сложната парола "123" и да се съгласи каквото трябва да стане.... но това е много сложно и трудно, иска най-малко две висши образования, пък тя горката ги няма (пък и аз, де).