Покажи Публикации - vektorman
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14
181  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Звукът в Линукс -: Apr 07, 2017, 17:26
По едно време за кратко се бях вманиачил на тази тема та искам да споделя някои неща:
Има една дистрибуция, наречена Audiophile Linux [urlhttp://www.ap-linux.com/][/url], посветена на висококачествения звук без компромиси. За целта ядрото е оптимизирано и са премахнати колкото може повече услуги. Специано са подбрани и плеърите. В сайта на дистрибуцията се коментират различни USB DAC-ове като този например: [urlhttp://store.matrix-digi.com/index.php?route=product/product&path=61&product_id=54][/url], хубавите са много скъпи. Оттам нататък на ти трябват качествен усилвател - нещо от сорта на Denon, Maranz и др., хубави тонколони от сорта на Bosse и всичко сврързано с възможно най-къси сребърни кабели с позлатени чинчове за най-малко съпротивление. Оттам нататък си теглиш SACD (Super Audio CD) ISO-та от замунда в които една песен е около 200мб.
Аз лично не съм с тази дистрибуция, имам два Dac-а 16 и 24 битов, и двата правени от един инженер във варна, усилвателя ми е втора ръка Denon, тонколоните ми не са баш от най-скъпите (имам две централни Quadral quintas) и кабелите ми не са сребърни със златно покритие, но забелязвам осезаема разлика между звука на даковете в полза на 24 битовия, както и между MP3-ките и 200 мегабайтовите песни от SACD-тата в полза на последните.
182  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Известие за вирус във Фейсбук? -: Mar 31, 2017, 13:25
Първите два отговора на темата не знам дали отговориха на въпроса на човека, но отговориха на другата тема: "има ли файда от Линукс за Българи".
183  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Две линукс системи на един хард диск. -: Dec 23, 2016, 10:48
Какъв е смисълът от /boot дял? - никога не съм правил такъв, защото не знам за какво се използва. Освен това съм забелязал когато инсталирам, че да речем можеш да си направиш отделен дял да /opt, което предполагам е за да не се налага да инсталираш наново програми когато преинсталираш но дял за /boot нямам идея за какво може да се използва.
184  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Две линукс системи на един хард диск. -: Dec 22, 2016, 07:38
Аз от години съм с два линукса dual boot, като за всеки си имам отделен /root и /home дял, с общ boot както и един общ swap 2ГБ в края на дисковото пространство (някъде бях чел че колкото и памет да има компютъра, не е необходимо swap дяла да е повече от 2ГБ и не знам дали е вярно). Това че трябва да е в началото на дисковото пространство защото там диска е най-бърз го научих сега от тази тема и ще го приложа.
Искам да питам, ако имаш общ /LOAD дял, папките  Music, Images, Video, Download и Documents къде ще са, освен това ако /home е на /root всеки път при преинсталиране няма ли да ми се губят настройките на програмите и отметките на браузърите?
Последният ми въпрос е какви са недостатъците на общия /home дял, защото това на мен ми се вижда най-примамливо, но съм чел пък че не е хубаво различни графични среди да споделят обща папка за настройки.
185  Игри за Linux / Общ форум / Re: Старите игри за Правец 8 - 2 -: Sep 30, 2016, 11:24
Цитат
шоколади.... поне водка да беше казал... с тия шоколади много педофилско ми дойде...

Сещаш ли се за оня стар виц дето пациента накрая казал на лекаря - абе докторе ти да не си сексманиак?  :)
186  Игри за Linux / Общ форум / Re: Старите игри за Правец 8 - 2 -: Sep 28, 2016, 20:34
Един линк с емулатори и ROM-ове и от мен: http://www.romnation.net

--p.s.--
Впрочем какви игри имаше едно време! Това сега игри ли са!... и какви шоколади имаше - един шоколад изяждах и 10 пъти такова ... сещате се, а от сегашните шоколади и 10 да изям, не мога и един път - мани ги за нищо не стават :)
187  Преводи / Преводи на програми / Re: Как се превежда ... -: Aug 26, 2016, 12:48
Downgrade си е Деградиране както и да го погледнеш  :)
188  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Lenovo IdeaPad 300-15IBR -: Aug 05, 2016, 19:29
За видеоконвертор с който се работи максимум елементарно и в същото време резултата е много добър (без да се настройва каквото и да е), горещо препоръчвам Transmageddon: https://apps.ubuntu.com/cat/applications/precise/transmageddon/
189  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Търся програма за пакетно преименуване на файлове -: Aug 01, 2016, 09:27
Дали Midnight Commander няма да свърши работата - https://www.youtube.com/watch?v=OuirSrSNgYI
190  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Jun 24, 2016, 10:31
Цитат
Едно време фармацефтичните компании ползваха такива машини да търсят лекарства за рака и нови антибиотице и бяха напред с материала. Това вече не е интересно и интереса умря.

https://str.llnl.gov/july-2014/lightstone
191  Програмиране / Общ форум / Re: FORTRAN -: May 30, 2016, 09:40
Виж и това - http://www.scipy.org/ не знам дали няма да ти свърши работа.
192  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Photoshop CS6 и wine (Ubuntu 16.04) -: May 18, 2016, 22:53
Ти същия фотошоп -  "Adobe Photoshop CS6 13.1.2 Extended Repack.", както в tutorial-a ли пробва да инсталираш? Гледам че отдолу има отзиви на хора които са го инсталирали според това упътване и са доволни, значи би трябвало да е вярно упътването. Версията на убунту там обаче е 14.04. Не знам дали това е от значение. Убунту 16.04 излезе прекалено скоро и може да има проблеми с нея. Аз все още си карам с 15.04 и не я барам все още защото всичко си работи нормално. Играя на нея Starcraft 2 Legacy of the Void и Diablo 3 чрез Playonlinux без да ми засича и без други проблеми. Наскоро само ми се наложи да сменя версията на Wine в Playonlinux с най-високата достъпна заради някакъв ъпдейт на старкрафта, след което и диаблото тръгна още по-добре (преди това в диабло като преместех мишката в края на екрана малко се изместваше). Децата ми играят в Steam Counter Strike, Dota 2, Teraria и други разни без да се оплакват, хем компютрите ми не са някакви кой знае какви.
193  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Photoshop CS6 и wine (Ubuntu 16.04) -: May 18, 2016, 21:07
Ето тук: http://www.bendangelo.me/install/2014/10/29/installing-photoshop-cs6-on-ubuntu.html хората показват как се инсталира стъпка по стъпка в убунту и си работи.

Тук: http://www.tecmint.com/best-image-photo-editors-for-linux/ можеш да видиш най-добрите приложения за обработка на снимки за линукс. Аз снимам от време на време и за JPG и PNG използвам GIMP (според мен го подценяваш, понеже не го познаваш), а за редактиране на RAW изображения Raw Therapee и After Shot Pro. Последната е комерсиална програма, но можеш да я пробваш за 30 дни безплатно и ако ти хареса да си я купиш. Има си версия за Линукс и се инсталира директно (без Wine).
194  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем със Steam от Ubuntu 16.04 -: May 12, 2016, 03:28
С каква видеокарта и какъв видеодрайвер си?
195  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Kali Linux 2.0 -: Jan 03, 2016, 13:29
creative, няма файда от виртуални машини човек. Нищо не можеш да разбереш от виртуална машина - няма как да оцениш лекотата и пъргавината на линукс. Все едно да тестваш ферари с колелета от трактор. Това дето си мислиш че може да не се справиш не е вярно - всеки може да се справи (аз какви познавам дето се справиха - оле майко, че ти ли няма да се справиш). То е като андроида - отначало изглежда странно, после му свикваш. Има си софтуерен център като google play и оттам директно се инсталират програмите. Само повече време ще ти трябва да разбереш точно коя програма ти трябва за точно определена цел. Хрома в линукс се казва Chromium и се инсталира от софтуерния център по-лесно отколкото в уиндоус.
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14