Автор Тема: инсталиране на новата версия на Убунту 14  (Прочетена 880 пъти)

Lavrentii

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 6
    • Профил
Както вече писах някой да ми обясни след като се свали новата версия на Убунту и се запише на диск  старата изтривали се нагласявали се компютъра първоначално от биос да зарежда от CD или се слага диска с новата версия и се инсталира
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Не съм спец в Убунту. ( В нищо не съм спец :)  )

Предполагам, че си свалил образ на жив диск (live iso). С такъв НЕ можеш да направиш обновление на стара версия Убунту. Можеш да инсталираш нова инсталация.
Ако при инсталирането посочиш свободен дял на диска, накрая ще имаш две инсталации и ще можеш при включването на компа да си избереш коя да стартираш - старата или новата.
Ако посочиш дяла, на който е старата инсталация, накрая ще имаш нова инсталация. Инсталиращата програма би трябвало да ти каже, че е открита /home директория (или дял) и би трябвало да ти предложи да го запазиш. Внимавай при инсталирането - НЕ трябва да форматираш дяла, на който е /home , за да не загубиш данните си.  Ще трябва да инсталираш отново всички програми, които си инсталирал допълнително в старата инсталация. Би трябвало настройките им да са се запазили. Те се пазят в твоята директория (потребител със същото име като в старата инсталация) в /home.

Да, при стартирането на компа, трябва да заредиш от СД-то. Можеш да го направиш като зададеш това в БИОС-а или като натискаш бутон на клавиатурата, който предизвиква показването на меню с устройствата за зареждане. Ако ще е флашка, трябва да си я включил преди да включиш компютъра.
« Последна редакция: May 16, 2014, 13:39 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3