Автор Тема: Започна се...  (Прочетена 198137 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #795 -: Jul 27, 2020, 12:38 »

Като каза Иванчева и се сетих за мизерията, която показаха в ареста им. И за Банев, който в същото време си зареждал телефона през usb от телевизора. И той в ареста. Ама някак различно.
PR-ът на прокуратурата е различно от резултатна работа.
Но може и да бъркам. Нека им дадем още 10 години от живота си.

А ха, не си твърдял, че Банев е невинен, а, че е в луксозна килия. Може да си го позволи.

Но все пак донякъде ми е жал за него. Бил имал някаква голяма киста (медицински потвърдена) и от миналата година не му разрешават да се оперира. Помогнало е и извънредното положение, но още преди това е било.

Все пак това си е гавра. Човека може да е всякакъв, но не е редно да го изтезаваме.

=*=

Тук имало и още едно изречение, което не съм видял. От преди да встъпи в длъжност се твърди, че Гешев ще е първия, който няма да си докара мандата до край. Май наистина е по-добре да не правиш нищо. Като не правиш нищо и мандата си ти тече.

Но дори да го докара до край, това са още шест години и четири месеца, а не десет. Някъде около началото на ноември го избраха.

Сега предполагам си имал предвид не само Гешев, а въобще цялата мафиотска конюнктура с познати и позабравени лица.

Не знам за теб, но аз на тези не съм им подарил дори ден от живота си. Евентуално ще им подаря нещо, ако ме затворят, викнат от запас или невъзможното да ме назначат на работа. Няма да крия, че два пъти съм кандидатствал не в частната сфера в някакви моменти на умопомрачение, но трети път не смятам да има.

Аз си живея моя живот, мафиотите си живеят техния. Нямаме пресечни точки и нито те ми подаряват времето си, нито аз моето. И колкото по-малко хора го правят, толкова ще губят почва под краката си.

Понеже усещам, че не успявам да бъда разбран с моите призиви за промяна и как не са ни необходими нови хора, ще дам пример. Някой нагоре каза за какавиди и пеперуди. Забравих (извинявам се), кой го каза, но да точно това имам предвид.

=*=
Надолу следват произволни бълнувания за живота, вселената и всичко останало. Може да се прескочат и да се иде в края.
=*=

Наскоро гледах един стар репортаж (от пролетта) на Валя Ахчиева за TV1 (очертава се като новото ЬТВ). В близост точно до новата АЕЦ пръскат масово със забранени препарати и тровят пчелите. По принцип това не ме интересува. Пчеларите не са по-различно нещо от животновъдите. Понеже съм твърд карнивиори (а бе така ли се пише тая дума?), то не мога да ги съдя, но не мога да си кривя душата и да не казвам, че всички ние заедно участваме в геноцид на по-нисши видове.

Затова и толкова късно видях този репортаж. Темата със смъртта на пчелите, винаги съм я отбягвал. Но просто бях пуснал да текат нещата от канала на Ахчиева, за да „има нещо да дзидзирика“ и затова изслушах и това.

Оказа се, че замесените лица изобщо не са неизвестни. Виновниците се казват Светозар и Десислава Дичевски собственици на групата „Октопод“.

За малкото, които са живели в САЩ, Канада през последните години, уточнявам, че холдинга наистина се казва Октопод. Тук сме чували за тях поне от десет години, когато чрез една сложна сделка купиха милион и половина декара от румънски, инвестиционен фонд. Това е една сложна операция на ДС започнала още в началото на деветдесетте, за концентриране на земя в частни ръце. Преди да попадне в „румънски“ ръце тази земя е събирана и изкупувана от всякакви други мафиоти и ВИС-аджии, сред които личат имената на Елана, Хърсев, Илиев и т.н. Историята е наистина дълга и трудно проследима.

И така някъде около началото на първия кабинет Борисов и министър Мирослав Найденов, вече от една-две години тази земя е в октоподите. Започнали са и първите скандали, защото са изтекли записи (тогава във vbox7, тубата само аз я почитах по тия земи), как Дически пазарува прокурори, за да се разправя с конкурентни мафиоти да им краде земите, мелниците, птицефермите и т.н. Министъра се прави на не чул и не разбрал, журналисти  бързо се купуват, за да им се затворят устите и т.н. Десет години по-късно същите тези ще протестират под БНР и ще си правят предавания в TV1.

Интересно е, че по същото време самата Валя беше замесена в една мафиотска война в Монтанско с участието на ВИС 2, но понеже всички по веригата я лъжеха, тя не успя да стигне до истината. Но и там ставаше въпрос за същото. Мафиоти си преразпределяха земя.

Отначало не разбирах колко сложна система от взаимоотношения седи зад Дичевски. Даже не знаех, кой точно е той (не, че сега знам). Имах пълните основания да си мисля (и да греша!), че това е работа на ТИМ. По онова време имах познати на позиции в мобилни оператори и други големи компании, които са сключвали договори и с ТИМ, и с Октопод. Те ми казваха в прав текст, че двете групи не са свързани. Аз упорствах и не вярвах. Е в някакъв момент все пак стигнах до момента, че няма нишка по която мога да свържа Октопод с ТИМ. Това наистина се оказаха различни групи.

През всички тези години редовно избухват скандали с Дичевски (предимно в плевенско), но винаги се потушават за ден или два, защото той всеки път плаща.

Връщаме се на репортажа на Ахчиева. Тя отива във въпросните беленски села да види пчелите. Местните хора ѝ казват, че там 80% от земята се държи от въпросното семейство и те пръскат с всякакви забранени препарати, в резултат на което в почвата, растенията и пчелите се открива половината менделеева таблица.

По принцип имам и защитна теза за самите Октопод, без да е потвърдена. Точно тези препарати, за които говорят в репортажа, са забранени едва наскоро в ЕС. Намирисва ми на търговска война срещу Турция, защото точно около забраните им, скъсваха предприсъединителните договори на Турция. Също така предполагам, Октопод е внесъл въпросните препарати точно от Турция, просто защото там са субсидирани и безумно евтини.

Всичко от този абзац е мое предположение и за момента нямам дори косвено доказателство. Просто се опитвам да извадя логична теза, защо Октопод пръска точно с тези препарати. Може да са мафиоти, но не е възможно да няма икономическа обосновка на действията им. Иначе да са извън играта.

Ако някой не е запознат с модерното земеделие, то е основано върху използване на огромни количества препарати за растителна защита и торове. Така, че ако не е тази отрова, ще е друга. За мен е без значение, с какво ще пръскат. Резултата винаги ще е един. Тук се шуми просто защото пчеларите са се раздрънкали.

Съответно Валя Ахчиева, като професионален журналист се опитва да проумее всеки документ, който има по случая и да говори с всички замесени лица. Това е нейната професия и я прави добре. Добре би било по-младите журналисти да гледат предаванията ѝ, има какво да научат.

Естествено, както обикновено, Ахчиева удря на камък. Всички са в играта и всички се опитват да отървават кожите. Например единия беше някакъв шев на земеделието. Той в безсилието си стигна до там, че да казва, че трябвало да получи разрешение от говорителката на службата, че да говори. Кой на кого е шеф, няма да питаме.

Прокурора пък е по-хитър и казва, че неговите шефове не му дават да говори. Е той поне има шефове, защото на предния шефа е министър. Ма ние вече отдавна си знаем, че плевенската прокуратура е в джоба на мафията. Не ни е сефте да слушаме за бездействието и по всякакви поводи. Само за фамилията Дичевски не можем да ги изброим, камо ли останалото.

Съдията пък се оправдава, че адвоката по гражданските дела не се явявал и затова приключва набързо административните производства. Изглежда съдията не може да чете и в залата обезателно трябва да има адвокат, който да му преразказва фактите. Странно как е писал решенията си. Сигурно ги е диктувал на секретарката си. Надяваме се поне тя да е грамотна. Ама да му беше прочела и делата та да се запознае многоуважаемия с тях.

Ахчиева се опитва да стигне и до самите Дичевски. Една секретарка непрекъснато ѝ затваря телефона. Накрая се добира до една счетоводителка. От нея научава, че автомобилите са служебни, шефовете са на полето, а тя няма никакви данни, които да каже. Била в неведение.

По принцип първите два аргумента са валидни при нормални земеделци. Земеделците наистина непрекъснато са на полето. От зърно се изкарват добри пари, но никой не би желал да води техния живот. Специално за тези двамата не съм убеден, че го правят. Още повече мои познати са имали контакти с Десислава Дичевска и тя определено не е човек, който седи на полето. За мъжа ѝ не знам. Виждал съм го единствено във вече споменатите клипчета от жбох.

=*=

И стигнах там, където исках да съм преди сто абзаца. Ей това графоманията не прощава.

Бившата колежка твърди, че нямала данни. Това е лъжа. Точно тя е единствения човек, който има данни. Само тя (и донякъде НАП) знае, точно какви препарати са купили Дичевски и от къде.

Разбира се, ако са внос от Турция, НАП не може да знае, защото е незаконен вноса от там. Но не са от ЕС, защото в ЕС не се произвеждат забранени препарати. Да е имал натрупани количества, от когато са били разрешени, е несериозна теза. Никой земеделец не го прави и няма смисъл в това. Освен това и да беше останало някакво количество, то след забраната трябваше да е платил на лецензирана компания да ги унищожи.

И ето я частта със съзнанието.

Тази бивша колежка прекрасно знае кои са Дичевски от преди да работи за тях. Четвърт България ги познава. От Видин до Свищов, можеш да срещнеш навсякъде тяхна техника. Много добре си личи, коя е тяхната. Чисто нова, една определена, ниндерландска марка, движи се на „глутници“.

След като работи за тях е и много добра. Тези хора оперират със стотици милиони. Предполагам не са стигнали още милиард. Битието им не е на милиардери.

Значи, ако има съвест може спокойно да напусне и да си намери друга работа. Ако колегите ѝ също имат съвест, то няма да приемат работа от октоподите. Ако колегите им земеделци имат съвест, няма да арендуват тяхна земя. Ако трактористите и комбайнерите имат съвест няма да се качват на техните машини.

Като нямаш работници, като нямаш партньори, то залязваш за един ден. Обаче нищо такова не се е случило. Няма защо да се оплакваме от правителството. Ние сме същите. Участваме съзнателно в престъпление. А този пример, въпреки сериозния обем несвързани писаници, е много, ама много малък.



п.п. Получих съобщение:

Your session timed out while posting. Please try to re-submit your message.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #797 -: Jul 27, 2020, 18:25 »
Понеже усещам, че не успявам да бъда разбран с моите призиви за промяна и как не са ни необходими нови хора, ще дам пример. Някой нагоре каза за какавиди и пеперуди. Забравих (извинявам се), кой го каза, но да точно това имам предвид.

А къде е примерът?
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #798 -: Jul 28, 2020, 12:52 »
Понеже усещам, че не успявам да бъда разбран с моите призиви за промяна и как не са ни необходими нови хора, ще дам пример. Някой нагоре каза за какавиди и пеперуди. Забравих (извинявам се), кой го каза, но да точно това имам предвид.

А къде е примерът?

Както обикновено се увлякох в графомания и се разводни.

Ще се опитам по друг начин. Ще говоря за мой приятел, твой градски и  бивш член на форума – Tyuio. Неговото мнение за евреите е доста подобно на това на Spec1. Въпреки това, започна работа за евреи. Преди няколко години се премести при други евреи. В момента, какво точно прави не знам, защото не съм го виждал повече от година и половина. Живота ни раздели и все по-рядко се виждаме.

После, докато физически бяхме близки, той се занимаваше с php и java. Не харесваше js и говореше против него. В момента не просто пише на js, ами на React.

Говореше против spybook, днес има профил там и редовно публикува някакви странни снимки с противогази. Знам защото зимата подариха на жена ми умнофон и тя редовно ми ги показва.

Говореше за свободен софтуер и организираше „ГНУ фест“, по-късно това събитие прерасна в Tuxcon. Името отново той го измисли, макар вече да не е основния организатор, по-скоро Леон (който също е евреин) и Цецо поеха нещата. Днес не знам да има даже профил в github.

Сега за част от тези решения и действия знам, защо ги е направил. Не го съдя. Имал си е добри причини.

Давам го като пример. Говореше, че вярва в едни неща, вършеше обратните. Вярвам, че решенията му са за добро. Най-малкото вече е научил, че евреите нямат рога и са хора като мен и теб. Макар да е навлязъл дълбоко в корпоративния свят, той все още си е идеалист.

Но, ако вярваш в нещо, то трябва да го отстояваш с делата си. Не казвам дали аз вярвам в същото нещо. Не, казвам кое е правилно и кое грешно. Казвам, че трябва да има съвпадение между думи и дела.

И когато всеки прави това, което казва, то нещата ще се наредят сами. И няма да има значение, в какъв стои живеем. А той самия строи ще отпадне в някакъв момент, като ненужен. В момента създаваме правила, защото ги нарушаваме и вредим на нас и другите около нас. Не носим (мислим си, че) отговорност за действията си. Затова се налага да правим изкуствени коловози.

Ако не харесваш нещо, не бъди съучастник в него. Толкова е просто.

п.п. Опитах се. По-добре не мога.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3872
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #799 -: Jul 28, 2020, 13:52 »
...
Ще се опитам по друг начин. Ще говоря за мой приятел, твой градски и  бивш член на форума – Tyuio. Неговото мнение за евреите е доста подобно на това на Spec1. Въпреки това, започна работа за евреи. Преди няколко години се премести при други евреи.
...

   Ако говорим за евреи...
   В България има две еврейски ИТ фирми: станга и фадата.
Всъщност има още една,но не искам да говоря за нея
(навремето предлагаше подслушване на мобилни телефони ...).
За фадата: имаше преди време един много интересен случай:
мой близък приятел работи в ИТ консултантска фирма,имаше за клиент една
голяма застрахователна компания (работеща със продукт на фадата).
Та те се оплакваха от големи забавяния при работата. Моят човек откри
къде е проблема: калпаво написани SQL заявки.Написаxa доклад .
От потърпевшите се свързаха със фадата ,показаха доклада и...
фадата меринджея (тогава беше Анри Леви) вдигна голям скандал:
ааааааа,вие се опитвате да ни дискредитирате ...
Не знам обаче за развитието на събитията по-нататък.Моя познат
не съм го виждал отдавна.

   Аз лично не бих работил със еврейски фирми.
« Последна редакция: Jul 28, 2020, 18:07 от spec1a »
Активен

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #800 -: Jul 28, 2020, 19:11 »
Понеже усещам, че не успявам да бъда разбран с моите призиви за промяна и как не са ни необходими нови хора, ще дам пример. Някой нагоре каза за какавиди и пеперуди. Забравих (извинявам се), кой го каза, но да точно това имам предвид.

А къде е примерът?
... Ще се опитам по друг начин...

... Давам го като пример. Говореше, че вярва в едни неща, вършеше обратните...
... Казвам, че трябва да има съвпадение между думи и дела. И когато всеки прави това, което казва, то нещата ще се наредят сами...

п.п. Опитах се. По-добре не мога.
Тезата ти, която се опитваме (или поне аз) да дискутираме беше, че според теб не са необходими нови хора. Че може да направим нов бардак и със старите курви. Просто трябва да изчакаме всичко да се случи от самосебе си?

До момента видяхме две стени от текст, които нямаха нищо общо. Не коментирам дали съм съгласен с изписаното, просто говориш за всичко друго, но не и по въпросът, който сам постави. Замислял ли си се за политическа кариера?
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #801 -: Jul 28, 2020, 19:46 »
Замислял съм се като „млад“, когато исках да оправям света. По-късно открих, че нито мога, нито има, какво да оправям.

Проблема на неразбирането по между ни е, че за теб „политици, управници, депутати, там каквото ти дойде“ е нещо извън нас, дошло от Марс (например). За мен те са част от народа, както сме аз и ти. „Новите“ ще са същите като „старите“, защото ще са от същия този народ.

И вече писах, че „нови“ гледаме на всеки по-малко от четири години. Единствено Костов, царчето и Стани-шеф са си изкарвали пълните мандати. Средно на две или три години гледаме пълна подмяна на лицата. Но от това нищо не се променя. А защо не се променя, написах в предния абзац. Новите идват от същия народ, както и „старите“.

И написах, какъв е според мен начина да направим, каквото можем, с каквото имаме.

Много добре си ме цитирал. Това е сентенцията на всичките „стени от текст“: еквивалентност на думи и дела.

Колкото повече хора го правят, толкова повече ще има „положителна промяна“. Не е вярно, че не зависи от нас. В едната от „стените от текст“ обясних как произволен мафиот може да свърши курса за броени дни, само, ако не може да си намери счетоводител. Значи има начин. Когато няма кой да съучаствува, няма да има начин за вършене на „золуми“.

Сега се сещам за Божков. Смяташ ли, че той щеше да може да корумпира половината ни политици, ако от банката (забележи, най-голямата у нас) му бяха казали: не, това няма да стане. Само това щеше да е достатъчно, никога да не бяхме чували за „Национална лотария“. Вместо това се събират нови и нови престъпления с нови и нови съучастници по веригата.

Така в един момент всички сме съучастници и никой не е невинен.

Да го представя и с онзи мафиот, за който писах. Той иска да има евтино производство. За целта прави контрабанда на препарати (дори да не е от Турция). С това корумпира митнически служители и гранични полицай. Счетоводителката му извършва престъпление, като не отчита стопанските факти. От службата по земеделие си затварят очите срещу нова порция пари. И накрая такива получават прокурора и съдията, които гледат делата. А делото не е едно.

В резултат имаме мъртви пчели, загуби за десетки пчелари, поне две деца, които са с алергии.

Тук още не съм споменал, че в играта има тракторист, който добре е е знаел, с какво пръска. Има шофьор, който знае каква стока е прекарал през границата. Има търговец, който е продал стоката и е знаел, че това е престъпление. Има още десетки хора по веригата, всеки от които се е облагодетествал повече или по-малко. И всеки от тях е знаел, че върши престъпление, с което кумулативния резултат е неизброимо количество прегрешения.

И това е за едно, единствено, незначително нещо. От неслучването или случването му, нищо не произлиза в глобален план. А всъщност се оказва, че от това толкова малко нещо, че е невидимо, има безброй мръсни съвести, множество пострадали и загуба за цялото човечество. Да, за цялото.

Всяко нещо в света е свързано с друго нещо, така всички сме свързани и еднакво виновни.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #802 -: Jul 28, 2020, 22:08 »
Проблема на неразбирането по между ни е, че за теб „политици, управници, депутати, там каквото ти дойде“ е нещо извън нас, дошло от Марс (например).
Така ли? Аз пък да не зная... Можеш ли да ми кажеш, какво ми се пие в момента?
За мен те са част от народа, както сме аз и ти. „Новите“ ще са същите като „старите“, защото ще са от същия този народ.
Народът си е народ. Хората са различни. Да хванем някой „нов“ и го овластим не е изолирано действие. Това е (или поне би трябвало да е) процес. Вадиш от торбата ябълка, виждаш че не я бива и я изхвърляш, бъркаш, и вадиш следващата...

Много добре си ме цитирал. Това е сентенцията на всичките „стени от текст“: еквивалентност на думи и дела.
Доста ме измъчи, докато успея да те накарам да изделаш, това което думаш... Може да не съм съгласен, но все пак е напредък в общуването.
,,, Не е вярно, че не зависи от нас.
Не беше ли твоята теза, че не трябва да правим нищо и да чакаме катарзис от гнилите ябълки?
Сега се сещам за Божков. Смяташ ли, че той щеше да може да корумпира половината ни политици, ако от банката (забележи, най-голямата у нас) му бяха казали: не, това няма да стане. Само това щеше да е достатъчно, никога да не бяхме чували за „Национална лотария“. Вместо това се събират нови и нови престъпления с нови и нови съучастници по веригата.
Преди да си обяснил, какво точно мисля за Божков, нека те изпреваря.
Смятам го за продукт на тоталитарната система, един от многото, комуто бяха дадени пари, които да управлява. Банката нищо не може да му каже. Човекът си подава нужната декларация, която се препраща към компетентните органи. Защо държавата - не отделен човек, отдел, агенция или министерство - цялата държава работи ЗА интересите на един човек? Защото държавата ни е овладяна от хора, които са там не за да я управляват, а за да я използват за лични цели.
Божков е един от хората, които ядат баницата. Други са хората, които му я дават.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6204
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #803 -: Jul 29, 2020, 00:55 »
Политиците наистина не са от нас, от народа.
Собствените ни такива го показват и казват ясно. Въпреки образованието им, въпреки липсата им на елементарна култура, въпреки липсата на първите седем години, те продължават да си мислят, че са нещо повече от нас и че някак сме им длъжни за това, че са на власт.
Политиците са нищо повече от малцинство, което си мисли, че може да казва на мнозинството, как да живее.
Благодарение на стадния инстинкт, на развиването на социалните науки, те вече знаят, как да предизвикват реакциите, които желаят у някой народ или прослойка.
Имаше една поредица на Айзък Азимов. Там това нещо го наричаха психоистория. Наука, която изследва математическите модели, по които се развиват обществата. Работеше само за достатъчно голяма маса от хора, при това с много голяма точност.
Масите се управляват лесно. Изследване на една от най-голямите PR компании е показало, че хората взимат решения под натиска на чувствата си, не на разума си. Иначе казано - логически или научно обосновани аргументи имат много по-малка тежест от нещо, което предизвиква определена емоционална реакция. С прости думи, ние взимаме най-важните решения за живота си според чувствата, които ни владеят в определен момент, не логически издържани и с достатъчно аргументи или правейки анализ на данните, с които разполагаме.
Но ние сме хора и това ни е присъщо. И някак работи.
Ето например: разумът и логиката ми подсказват, че ще е голяма грешка, ако реша да гръмна премиера на републиката и се задействам в тази насока.
Чувствата ми обаче казват друго: майната ѝ на безопасността, сигурността, на последствията, на живота, на всичко останало, просто очисти кучия син.
Зная, че при определени условия точно това ще направялава действията ми. Емоциите и желанието да премахна диктатора, каквото и да ми струва.
Може да си мислим, че има неща, които не бихме направили, но истината е проста. Стъпката от това да се сдържим заради старото си аз и да предприемем действия, които никога не сме си мислили, че сме способни на тях, е само една. Толкова е малко разстоянието между едното и другото. Щракване на пръсти, крачка в определена посока.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #804 -: Jul 29, 2020, 03:48 »
Напролет друга песен щв запете и пак ще си изберете Боко. Той е политик номер едно и няма кой да го бие.
Спеца1 не се съгласява с мен, но от 1944г. насам комунетата разчистиха интелигенцията (убийства, лагери, затвори, прогонване в чужбина и маргинализиране) и сега това остана (милиционер - роднина - милиционер - роднина...).
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3244
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #805 -: Jul 29, 2020, 08:13 »
Гога все отнякъде трябва да се започне, инак все едно чакаме Годо или .. и това с катарзиса на гнилите ябълки също е добро сравнение, щото иначе излиза че никога няма да се оправим, а и с течение на времето още повече се влошаваме и отиваме вече дотам, че и другите да не искат да ни оправят а после идва и финалната фаза където вече няма и нищо за оправяне.

Моето виждане... което съвпада и с международното: няма значение политиците, бизнесмените и т.н. дали са добри, умни, красиви и т.н. перфектни, важното е да са почтени, да вършат работа, трудолюбиви демек, и да спазват законите. т.е. върховенството на закона е важно и работеща и справедлива съдебна система - само толкоз.

Ако го имаме това, .. Не че пак няма да има гнили ябълки, ама ще са много малко и всеки бил той бизнесмен или дупетата с имунитет ще се замисли като знае напр. че Кьовеши само го чака да му свърши мандата и да му падне имунитета - както пееше Т. Колев 'няма да съм трудовак цял живот'

https://m.youtube.com/watch?v=2yvedh-Peis
« Последна редакция: Jul 29, 2020, 08:17 от remotexx »
Активен

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1452
    • Профил
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3872
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #807 -: Jul 29, 2020, 10:50 »
Напролет друга песен щв запете и пак ще си изберете Боко. Той е политик номер едно и няма кой да го бие.
Спеца1 не се съгласява с мен, но от 1944г. насам комунетата разчистиха интелигенцията (убийства, лагери, затвори, прогонване в чужбина и маргинализиране) и сега това остана (милиционер - роднина - милиционер - роднина...).

   Я па тоя...
Сигурен съм,че почти всички пишещи тук няма да гласуват за "Боко".
За въпросният гласуват: бакшиши,фризьорки,текезари,финансово
мотивирани (основно циганите) - купения вот; и разбира се,тези,
които са от ГЕРБ (или зависимите от тази партия по места).
   Все някога "Боко" ще си отиде от политическата сцена.
Той и "цар" Симеон2 беше голямата работа,ама ...

  А за 9.9.44...
Или си имал двойки по история,или се правиш на улав.
Тогава властта взема Отечественият Фронт (ОФ) - широка коалиция,
в която има не само комунисти (всъщност те даже са били под 50 %
в правителството).Тъй като Сталин се е разбрал с Рузвелт и Чърчил
СССР да има влияние в България (Факт!),след това комунистите
обсебват цялата власт.
   Ако боклуците Богдан Филов и "цар" Борис3 не бяха взели решението
да ни набутат на губещата страна ("Оста" -Германия,Япония и Италия)
сега в България ситуацията щеше да е коренно различна...
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6204
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #808 -: Jul 29, 2020, 11:01 »
Напролет друга песен щв запете и пак ще си изберете Боко. Той е политик номер едно и няма кой да го бие.
Спеца1 не се съгласява с мен, но от 1944г. насам комунетата разчистиха интелигенцията (убийства, лагери, затвори, прогонване в чужбина и маргинализиране) и сега това остана (милиционер - роднина - милиционер - роднина...).
Нищо чудно да се окажеш и прав. С тази разлика, че не сме го избирали. Повече от ясно стана, че щеше да изгуби поседните, местните, ако не се лъжа бяха, избори. По-важните. Единственото, което го спаси беше купеният вот, корпоративния вот, мъртвите души, машинациите на изборните протоколи.
Въпреки шумотевицата и арестите покрай купуването на гласове, наказани нямаше. Щото ще са дваж по-нужни на следващите избори. Не могат да ги тикнат зад решетките
С което исках да кажа, Боко не е политик
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #809 -: Jul 29, 2020, 12:21 »
Напролет друга песен щв запете и пак ще си изберете Боко. Той е политик номер едно и няма кой да го бие.

Раз-Бойко ще спечели изборите, дори да се проведат днес докато викат под прозорците му. ГЕРБ почти успя да стане БКП. Държава РБългария и партия ГЕРБ е почти едно и също с много малко изключения.

Въпроса е, какво ще се случва след това. Аз си продължавам с твърденията (поне докато се случи обратното), че новия министър председател няма да е с презиме Методиев. Същото (повтарям се) се случи със Стани-шеф, той и ДПС успяха да вземат по-голям резултат от ГЕРБ, но премиер стана Орешарски. ПЕС му казаха: по-полека. И му го казаха преди изборите. Същото съм убеден, че е казала и баба Меркел.

Дали обаче ГЕРБ ще успее да състави правителство, предстои да видим. Моята прогноза е, че няма. Но е само прогноза.

А след това ще започне разпада. Сега не знам, колко точно време ще успее да оцелее раз-Бойко. Той играеше 10 години една успешна тактика да се договаря с всички. Направо уникален търговец. Ако беше бизнесмен, а не политик, щеше да е трилионер.

Но някак си успя да се прецака и да направи свои врагове най-опасните хора у нас – Маджо и Черепа. Те няма да го чакат дълго. Ще го пречукат при първа възможност.

Мога да вкарам и известна теория на заговора, че раз-Бойко сам е пуснал записа със Златев. Казва ни, ето още се разбирам с руснаците, бивши генерали от ДС моля не ме пипайте. Естествено това не би ги спряло, те си имат свои интереси.

Ако е жив по-дълго, да речем година, най-добре две, то разпада може да е по-плавен. Все пак ГЕРБ не е БКП и последствията няма да са същите от деветдесетте, ще е по-меко. Пък и българина отново се позамогна, та и на него ще му е по-леко минаването през срива.

Не знаем все още отделните герберасти по места и в министерствата с каква тактика ще спасяват кожите. Ако са по-диалогични и тогавашните управляващи са една идея по-разумни, то може разпада почти да не го усетим. Да е някакъв неприятен спомен като коронования вирус и нищо голямо.

Ще ми се.

Спеца1 не се съгласява с мен, но от 1944г. насам комунетата разчистиха интелигенцията (убийства, лагери, затвори, прогонване в чужбина и маргинализиране) и сега това остана (милиционер - роднина - милиционер - роднина...).

Аз също не съм съгласен с теб по тоя въпрос. Знам името на един невинен, който е осъден. Във Википедия се споменава за друг невинен, ама Пешев ми е прекалено незначителен, че да се занимавам с личността му. Да приемем, че е невинен, макар това да си дърдорко, само по себе си да е вина. Този невинен, за който знам аз, сам се е съгласил да мине през това, за да изчисти, каквото е останало и да опита да направи нещо за народа си. В първото е успял, във второто се е провалил, пито-платено.

Има много избити без съд и присъда, много от тях (или дори всички, щом не са съдени) са били невинни, но никой от тях не е бил интелигенция. А и от осъдените няма кой знае колко интелигенция, повечето са търговци, политици, фабриканти и други боклуци.

Не е вярно, че комунизма е несъвместим с интелигенцията. Тошо развива собственоръчно нова, по-многочислена и с по-големи привилегии интелигенция от тази преди девети. Преди девети редовно са си стреляли по неудобни членове на интелигенцията. Живков единствено ги е изселвал от столицата да не мътят водата. Изобщо е бил голям хитряга и се е сещал, че не трябва да цапа ръцете си с кръв.

Всъщност единствения смъртен случай по вина на Живков, за който знаем, е за министъра на културата и народен артист Любомир Кебакчиев (не знам уцелих ли, как се пише). Просто не е преценил, колко ранима душа е и по невнимание отнема живота му с четири изречени думи.

Може и възрастта да е дала отражение на великия актьор. Да уточня за 4096 като по-млад, че велик е станал преди девети. Той води церемонията по радиото за погребението на Борис, още тогава е бил чутовно надарен и всеизвестен. През осемдесетте вече беше на почтена възраст.



 
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear