Покажи Публикации - wandererbg
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / LAN mreja -: Jul 14, 2003, 01:04
Оправих се със самбата-оказа се че съм имал проблеми с IP-то. Все още не работи както трябва но ще си я донастроя. Ако знаеш какви IP-та трябва да използвам-кажи. Имам и още два въпроса - какъв хост да използвам за моя компютър (по принцип в LAN мрежи), заштото гледах, че някои скриптове използват че хоста е localhost (поне в RedHat 7.3, в 9 не знам как е).Другия - как мога да си "бъбря{чатя}" с виндовса? В смисъл с кои програми.
10x предварително  '<img'>
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / LAN mreja -: Jul 12, 2003, 23:17
Имам 2 компютъра - единия с RedHat 9, другия - WindowsXP. Свързал съм ги с директен кабел между две LAN карти 10/100Mb. Как да конфигурирам мрежата, така че да споделям файлове от двата компютъра, като линукса има само ext3 дялове, а windows-а - NTFS. Ако може да кажете как да конфигурирам и двете машини. Картите се разпознават и инсталират автоматично, така че това мисля съм го направил. От тук нататък какво?
П.П.: Кои "services" ми трябват и кои мога да спра?
18  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / logaut -: Jun 13, 2003, 19:25
Искам да си настроя компито да 'log out'-ва от GNOME ако не е използвано известно време(както се включва screensaver-а). Също ако знаете как мога да 'log out'-на от сесията ако се е включил screensaver-а и се е заключил? И последно- не мога да си настоя Log out менюто (пак на GNOME) да не показва Shut Down и Reboot. В help-а пише ,че не се показват ако потребителя няма достъп до /usr/bin/shutdown, но при положеное че този файл не съществува не е много полезно. Ще ми помогнете и ако поне знаете коя (ако има такава) програма е това меню.
Информация за компито: RedHat 7.3, използвам GNOME.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / win бутоните -: Jun 13, 2003, 19:09
Някой може ли да ми каже как да използвам win бутоните? Когато се опитвам да настроя някоя програма да ги използва с grab button и ги натисна ги игнорира. Използвам RedHat 7.3 и bglinux 4.3.
П.П. нямам предвид да ги използвам за смяна на кирилица с bglinux, а например за показване на главното меню(GNOME).
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Има ли вестник или списание за Линукс? -: May 25, 2003, 12:03
Моето лично търсене също стигна до задънена улица. Освен това от хора с които разговарях разбрах, че (поне според тях) такова джувотно нема. Ако все пак някой знае за такова списание или вестник, да се обади  '<img'>
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / "Grub" sled preinstalacia na Windows -: May 25, 2003, 11:27
Все пак кажи какви грешки ти дава.
Пробвай с grub-install.
(стартираш си компютъра с boot-диска)
#chroot <директория където ти е монтирана '/' файловата система, в смисъл "hda7" (не ми се рестартира компютъра за да проверя, но май някъде /mnt/sysimage)>
#grub-install
И си готов.
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Syvmestimost na LAN karta -: May 15, 2003, 14:45
Благодаря много на всички за отговорите +10п!!! '<img'> Само една поправка - май не съм чул добре, като че ли картата е ENW-9503, а не NV9503, както съм написал. ':p'
И пак- мерси за помощта! '<img'>
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / gcc 3.2.3 problem -: May 11, 2003, 22:53
На скоро си инсталирах gcc 3.2.3 под Red Hat 7.3, за да си компилирам Mplayer.Това беше добре, но когато си прекомпилирах драйверите на ALSA за es1938 звукова карта, започна да ми прави проблеми. Когато компилирах rpm пакети, при опит за инсталация ми даваше неразрешена зависимост със libgcc_s.so.1 ,който се намира в /usr/local/lib.Проверих /etc/ld.so.conf , но там има запис /usr/local/lib.Инсталирах си пактите с rpm -i --nodeps, обаче всеки път като се опитах да пусна музика компютъра тотално забиваше, а светлинките на клавиатурата започваха да присветват неестествено. Оправих си проблема като изтрих файловете на gcc от /usr/local/bin/ и прекомпилирах драйверите със стария компилатор gcc 2.96. Ако имате някаква идея защо стана така, кажете!
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Syvmestimost na LAN karta -: May 11, 2003, 22:39
Там е работата, че не съм си купил картата (все още), а първо проверявам дали ще ми тръгне под Линукс.Като попитах какъв модел е по-точно, ми казаха, че върху чипа имало стикер, но модела май бил NV9503 ,10/100Mb.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Syvmestimost na LAN karta -: May 11, 2003, 00:02
Ако някой знае дали Ethernet LAN PCI картите на Planet са съвместими с Линукс, моля да ми каже. Ако може да прати и web адрес на фирмата и начин за конфигурирането им.
Благодаря предварително!
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Virtualen drive w ram pametta -: Apr 28, 2003, 00:03
Някой може ли да ми каже как мога да си създам виртуален drive в ram-а?Използвам RedHat 7.3.
Мерси предварително. '<img'>
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Приблем с SA Dictionary 2.2 -: Apr 11, 2003, 16:00
Оправих си проблема като прекомпилирах PerlQT '<img'> .
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Приблем с SA Dictionary 2.2 -: Apr 11, 2003, 00:03
Прибързах да се зарадвам. '<img'> Изглежда че не всичко е толкова хубаво колкото изглежда на пръв поглед. '<img'> За да ми работи PerlQT(включително да ми тръгне речника), се налага да използвам libGL.so.1.4.500 който е драйвер на Mesa, обаче за да ползвам видео картата си (за хардуерно ускорение), трябва да използвам библиотеката предоставена с драйвера от NVIDIA-libGL.so.1.0.4191.Картата е RIVA TNT.Проблемът се оправя/появява (зависи от гледната точка) като сменя символната връзка libGL.so.1 към различните библиотеки.
 '<img'> ПОМОЩ!!! '<img'>
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Приблем с SA Dictionary 2.2 -: Apr 11, 2003, 00:03
Прибързах да се зарадвам. '<img'> Изглежда че не всичко е толкова хубаво колкото изглежда на пръв поглед. '<img'> За да ми работи PerlQT(включително да ми тръгне речника), се налага да използвам libGL.so.1.4.500 който е драйвер на Mesa, обаче за да ползвам видео картата си (за хардуерно ускорение), трябва да използвам библиотеката предоставена с драйвера от NVIDIA-libGL.so.1.0.4191.Картата е RIVA TNT.Проблемът се оправя/появява (зависи от гледната точка) като сменя символната връзка libGL.so.1 към различните библиотеки.
 '<img'> ПОМОЩ!!! '<img'>
30  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / ESS 1938 sound card problem -: Apr 11, 2003, 00:01
Звуковата карта работи със стандартните драйвери на RedHat7.3 но не поддържа 3d.Затова си взех OSS 3.9.4f ,където всичко работи добре, докато не се опитам да си пусна някоя игра като например Chromium, звукът се чува няколко секунди след като трябва да се чуе. '<img'> Накрая си взех ALSA 0.9.0rc6,с което нещата се пооправиха, но когато сложа 3d-то на максимално, понякога някоя от тонколонките отказва и работи само едната. По принцип се оправя като намаля 3d-то.Проблемът не съществува под Windows. Но пък там няма контрол на 3d, а само опция за включване и изключване.

Всякакви идеи и предложения са добре дошли.
Страници: 1 [2] 3