Покажи Публикации - WickerMan
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / настройка на vpn -: Feb 12, 2008, 11:54
искам да изкажа благодарност на всички отзовали се на зова ми за помощ. В крайна сметка успях да подкарам тая чудесия с  ciscovpn и съм много доволен. Оказа се че е трябвало на самата етернет карта да й дам да ползва впн-а който създавам с ciscovpn и после да стартирам впн връзката. Благодаря още веднъж.
P.S. Малко по леймърския начин го направих с графичните инструменти на Mandriva-та но ...все пак съм все още леймър..надявам се някой ден и аз да мога да се оправям през конзолата с подобни проблеми '<img'>
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / настройка на vpn -: Jan 30, 2008, 02:13
Съжалявам за невежеството си но не мога и не мога да го подкарам това чудо. Пробвах един скрипт и начин който е описан тук в една от статиите чрез pptp-command само че тогава ми сваля интерфейста eth0 и вдига новосъздадения ppp0 това е чудесно понеже имам връзка с отдалечения сервер който се води dns, но не след дълго този интерфейс пада , а пък и дори когато е вдигнат все пак нямам интернет. Пробвах с kvpnc само че там се гмурнах в свят от настройки който за съжаление не разбирам много. Там се искат едни сертификати едни чудесии който не знам от къде да взема. Ако имате някаква идея как да настроя този kvpnc ще съм ви много благодарен да я споделите с мен.



P.S. ...не знам защо си мисля че проблема при скрипта pptp-command ми е в това че ми маха интерфейса eth0 може би ако има някакъв подобен скрипт при който да работят и двата интерфейса в паралел може и да тръгне нета. И все пак благодаря  предварително на хората който са ми отделили внимание.
П.П.С. ..опитвах и с racoon през kvpnc обаче нещо не можах да разбера там тези сертификати и както казах доста от настройките не са ми ясни. тенкс пак за вниманието
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / настройка на vpn -: Jan 21, 2008, 01:08
значи да кажем че през cisco vpn имам връзка с впн сървъра обаче го няма нета и искам да пробвам с open vpn но за него трябва да дърпам файлове от нета.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / настройка на vpn -: Jan 20, 2008, 18:52
имам проблем. може ли да ми помогнете с настройка на VPN в мандрива и как става тоя номер
5  BSD секция / Системни настройки / настройка на vpn -: Jan 20, 2008, 18:52
имам проблем. може ли да ми помогнете с настройка на VPN в мандрива и как става тоя номер
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Apt-get през ccproxy -: Oct 04, 2007, 19:35
Благодаря на всички които ми отделиха внимание ще пробвам метода.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Apt-get през ccproxy -: Oct 03, 2007, 20:59
Привет на всички. Аз съм бегинър така да се каже и ви моля за помощ. Има машина която има интернет с уиндоус ХР и през CCProxy си пускам на моята Кубунту. Не знам какво трябва да направя за да тръгне апт-гет от конзолата. Рових из доста сайтове, но не успях да намеря решение. Има ли някои които да може да ми помогне ще съм му мн благодарен.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталация на програми -: Mar 21, 2007, 20:16
Много благодаря на всички които ми помогнаха но както бях написал в предната тема исках и помощ относно компилирането на програмата малко преди да я инсталирам. Точно като дам make и ми дава грешка някъде в началото след стартиране на самото компилиране. Какво трябва да направя за да мога да си го инсталирам?
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Multimedia suse 10.2 -: Mar 21, 2007, 12:33
Привет на всички аз съм новак и искам да разбера кои пакети да си инсталирам за да ми тръгнат най-сетне mp3-ките и филмите. Гледах тук за отговори дадоха ми един сайт да го аддна в YaST-a и те си тръгнаха работите но инсталирах кото ми падне и системата стана близо 5GB. Това нещо не ме кефи, за това преинсталирах и исках да видя кои точно пакети да си инсталирам че да върви всичко но по всичко личи че пак ще стане толкова голяма. Пробвах libtheora, lame, toolame, kdemultimedia.... нещо си, но не тръгват. Да се отказвам ли от SUSE-то или някой ще ми помогне. А имам и проблеми с компилирането. При команда маке ми дава Error 1. Какво ще рече това и какво трябва да иснталирам. Благодаря на всички които се опитат да ми помогнат.
Страници: [1]