Покажи Публикации - tyuio
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
16  Програмиране / Web development / Re: web java terminal -: Aug 22, 2011, 12:56
Терминала трябва да е вързан и работи с операционната система ли?
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Стартиране на Conky !!! -: Aug 22, 2011, 12:44
http://nau4i.me/index.php?option=com_content&view=article&id=225:2011-03-05-17-12-10&catid=47:2010-01-13-08-14-17&Itemid=94
18  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс с лека графична среда. -: Jul 21, 2011, 22:11
ion3!
Само за нет -
http://www.browserlinux.com/
http://www.xpud.org/index.en.html
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Broadcom и ubuntu 11.04 -: Apr 14, 2011, 21:31
Имам го инсталиран, не тръгва ако не направя това и толкова.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Broadcom и ubuntu 11.04 -: Apr 14, 2011, 17:19
Имам го, обаче на новото ядро трябва постоянно да пиша:
sudo modprobe b43
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Broadcom и ubuntu 11.04 -: Apr 14, 2011, 08:12
Ми аз каква вина имам че работи при теб. Това не ми помага много!
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Broadcom и ubuntu 11.04 -: Apr 11, 2011, 08:37
Здравейте. Ползвам бъдещото убунту още от алфите на едната машина. Обаче на лаптопа не ставаше понеже не зарежда фърмуера за безжичната. Сега пробвах отново обаче със частичен успех. Когато съм на новото ядро гледам че има нов модул b44  а преди ползвах  b43, обаче като се опитам да го заредя на ръка не става нищо но и не ми дава грешка. Когато мина на по старо ядро от 10.10 и заредя новото пак нищо обаче със стария модум работи. Някакви идеи?
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: centos php 5.2 + namespace -: Apr 07, 2011, 21:09
@VladSun мнгого време ще ми отнеме да пренаписвам фукциите за php 5.3
ето разликите : http://php.net/manual/en/migration53.php
Ние разликите ги знаем, обаче не вярвам да си писал нещо за 5.2 специално и да не работи в 5.3. Моя ВПС е на 5.3 и нямаше кой знае какви проблеми с скриптове писани за рнр4. Чисто любопитство де!
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: centos php 5.2 + namespace -: Apr 05, 2011, 16:11
# rpm -qa |grep php
Виж как се казва пакета точно да не е php5 нещо си
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Нокия и М$ -: Feb 11, 2011, 21:50
ми нокиа не са вадили смартфон дето да е конкурентен на андроида и ябълката от н900 кво искат с тая боза симбиън?! Не живеем в 20 век я!
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Текстов редактор за PHP? -: Dec 30, 2010, 08:54
aйде из да допълня - комодо!
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Прегряване на Mac Pro -: Dec 25, 2010, 23:15
Както казах не съм отварял РС базиран мак никога. За това казах "видео дори". Не робувам на марката, обаче ако се е случило нещо такова и е новичък значи е сериозно. Аз лично не смятам че е работа на един човек който не е пипал никога мак да се ровичка в него (аз не бих му дал ако е моя). Обаче маковете са определено лигави на тема части така че не е работа за всеки.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Прегряване на Mac Pro -: Dec 25, 2010, 14:04
Няма значение къде е преместен.Ако ти помогнат някой хора!
Аз лично не съм много запознат със сегашния интелбазиран мак - имах стар ама на стария хардуер де.
Та, ако можеш да сложиш за тест друг процесор, видео дори няма да е зле. Може да пуснеш и някакъв жив диск да видиш как се държи той. Някой достра като дебиан имат версии за дарвин ядрото.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: темата за новото ядро на Дебиан - без затворен код! -: Dec 20, 2010, 13:44
Ама чакай сега Митаче. Що бъркаш понятията. Редхат дават поддръжка и за това е така. Ако си уиндоус потребител и не може да се справиш с инсталация, драйвери, настройки (доста хора и там не могат скайпа да си пуснат сами) си плащат на някой: фирма, частно лице, или търсят помощ от познат. 80% от хората който познавам (вярвай ми познавам много) които ползват само уиндоус, само работят на него. Не могат да направят никакви настройки инсталация и тем подобни неща. Това го прави най вече фирмата от която са закупили компа или после някоя фирма. Имам познат който работи като поддръжка в една община и има около 150 машини (не броя сървърите) и статистиката е плачевна. Повечето от тях не могат да направят нищо повече от няколко заучени неща. Налага му се да помага за дивотии с ексел таблици на хора дето работят с тая програма от 10 години.
Инсталацията на най разпространения все още уин особено за нов хардуер създава трудности и на хора в бранша. Не ми говорете  за това колко било юзър френдли и тем подобни глупости. Обзалагам се със всеки че това ядро се справя с повече хардуер по подразбиране от ХР.
Ето ти и пример за това колко яки са затворените драйвери. Имам принтер от доста висок клас който работи само под ХР никакви висти и 7-ци не могат да го подкарат. Щото виждате ли няма писан драйвер за тях, няма отворени, няма затворени - това е. Обаче под линукс си бачка так добре, че даже жена ми се ужаси колко е лесно (купс какво да кажа)!
И ся кво, да заплюя уина ли? Както някой правят с решението на Дебиан тук.
Или да си купян нов принтер а?
Дебиан не е отнел възможността ви да ползвате затворен код - кой прочете това в новината!?
Я кажете като го сравнявате с убунту (аз ползвам най вече убунту) дали ви се инсталира по подразбиране драйвера за АТИ картите ви, дето искате компиз?
Да, става доста лесно  спрямо Дебиан (а и доста уж по човешки дистра не са така всеотдайни) обаче Дебиан не са се старали да вземат този инструмент, а както знаете това е лесно ако само трябва да го вземат от убунту. Всеки знае колко са близки връзките между разработващите двете дистра.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: темата за новото ядро на Дебиан - без затворен код! -: Dec 20, 2010, 10:47
Абе въпроса е в тоталното оплюване на това което правят от Дебиан.
Това не е Гнусенс които имат като идея само ГНУ софт.
Никой, дори самите Дебиан не са премахнали възможността за ползване на затворен код, просто са решили че имат възможност да направят основното без негова помощ. Аз ползвам няколко програми със затворен код не защото нямам избор, а по 3 прозаични причини, има и друг човек който ползва компютрите ми и това е компромиса да сме на линукс. Имам скайп (който толкова и ползвам де) понеже връзката с някой хора ми е само такава.
Общо взето повечето от нас даже и крайните радетели на отворения код ползват неща от браузера си които не са отворен код - голяма част от сайтовете които посещаваме не са отворен код. Ползвам флаш щото още не всичко ползва хтмл5 обаче напоследък направо съм без него :) А и съм убеден че скоро или  ще има алтернатива (може и гнаш да е) или направо ще му отворят кода.
Имам на лаптопа имам ати карта която с драйверите на самата фирма нищо не е ок напълно и не ги ползвам.
Линукс не пречи на ползването на затворен код особено при липса на алтернатива. Обаче не виждам какво е цялото това плюене срещу инициативата на Дебиан.
За биоса няма какво да направя, да не мислиш че ако имам реална алтернатива - компа идва без уиндоус но не и без биос!
Аз дори не ползвам Дебиан!
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10