Покажи Публикации - AgentOrange
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Програмиране / Web development / Re: Препоръчайте среда за Web Rapid Application Development -: Apr 27, 2011, 16:16
Аз препоръчвам symfony (http://www.symfony-project.org/). С този framework грубата работа може да се направи в рамките на ден-два. Виж admin generator и прецени дали ще ти свърши работа.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с iconv -: Feb 05, 2011, 15:30
А имаш ли изобщо някакви специални символи във файла (кирилица например) Изобщо има ли някакви символи, които не са в ASCII-7?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Recover на системен файл в гентоо -: Feb 18, 2009, 09:44
Ще допълня казаното от zeridon, пробвай с

Код:
# emerge --newuse --pretend --verbose --deep system
# emerge --newuse --pretend --verbose --deep world
След което започваш да си пренаписваш package.use файла докато нищо не иска да се emerge-ва.

За да се предпазиш от подобни проблеми по-нататък вместо разните магии с echo, можеш да използваш flagedit (app-portage/flagedit). Единствения му проблем е, че не може да работи със sets (има ги във версиите на portage 2.2.x) нито пък ако конфигурационните файлове са разделени (package.* могат да бъдат директории и тогава се чете съдържанието на всички файлове в съответната директория - по-удобно е ако честичко се променят настройки). Повече за flagedit: http://en.gentoo-wiki.com/wiki/USE_Flags#flagedit. На страничката има и други инструменти за работа с portage, но съм работил само с flagedit, затова не се изказвам за тях ;)

П.П: Нямам gentoo пред мен за да изпоробвам опциите, но предплагам че си схванал идеята. Възможно е flagedt вече да се справя с проблемите, които посочих, но нямам как да пробвам.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Коя дистрибуция харесвате и защо я ползвате. -: Feb 02, 2009, 00:36
Ами сложи си Gentoo - неговата пакетна система (portage) е доста подобна.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мога ли да си намеря работа, като програмист на Bash/Sh? -: Feb 01, 2009, 17:29
Здрасти,

Ако смяташ да се занимаваш с програмиране трябва да се научиш сам да се оправяш в разни такива ситуации.

Ето ти жокер:
http://www.java2s.com/Code/JavaAPI/java.lang/Systeminread.htm


Като книга (онлайн) бих ти препоръчал ето тази: http://academy.devbg.org/books/intro-java/. Съветвам те да наблегнеш на частта с алгоритмите ;)
Страници: [1]