Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 588
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Днес в 22:01
А,и онова там,за бузата ...

Свише,ама друг път.

Сигурно за якия кеф (на алтайски диалект) и пламтенето като бумкаща печка, щях да седя тук да спорим. За съжаление на 25-и миналия месец се хванах на работа и съм задушен от десетки. В знак на отмъщение сложих сложих гуини-нини-вини. Шегувам се, но съм наистина задушен. Ще се гътна, ако още ден гледам прозорци.

И като казах отмъщение, това е голямо нещо в християнството. Няма друг начин. Великата саможертва е отговора. Докато имаме „око за око“, единствен изход е смъртта. Обърни другата буза, е единствения шанс, живота да продължи.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Днес в 21:32
Според каквото съм чел (не претендирам за пълнота на знанията), за ИИ, това е просто една програма, ако мога да се изразя така. Обикновен инструмент, не може да импровизира. Каквото има в дейтабейз, това е. Шаблонно, макар шаблоните да са огромно число. И да се увеличават прогресивно, пак са шаблони. Няма го човешкото "трябва решение сега и веднага", ако ще и сефте да е ситуацията.


Точно това не е И„И“ е „отговорът“ на точно този проблем. Компютрите винаги имат правилния отговор — да или не. Няма отговор: може би.  Затова, какво правят американските професори?

Вкарват грешка. Вече отговора на 2+2 никога не е 4. Понякога е три, друг път е пет, но най-често е нещо като 3,987152.

Това се получава по статистически път. Сиреч, колко точно процента отклонение (де факто грешка) са допустими. Затова отговора тип 2+2=55 никога няма да получиш. Прекалено голямо отклонение е.

Поради това И„И“ е една голяма грешка, казано съвсем буквално.

И затова например онзи е решил, че текста е на еврейски език. Напълно предвидимо поведение, освен, ако си учен. Тогава не мислиш, а после се хвалиш. А трябва да се гръмнеш, за да не мъчиш околните.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Днес в 20:29
Чудя се, Дик Офф колко ли е съдрал от харвардския капацитет, за да му даде трибуна?

Останалата част няма да коментирам, защото е ясно, че сме на крайно различни позиции по политика и няма да се разберем.

Ще кажа за цитираната част. Сашо много държи на достойнството си и неподкупността си. Една стотинка не е взел от г-н Петков.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Днес в 20:12
Айдеее.... и ИИ набеди евреите  :P

https://trip.dir.bg/novini/dekodiral-li-e-izkustveniyat-intelekt-rakopisa-ot-voynich-600-godishnata-zagadka-koyato-nikoy-ne-mozhe-da-razgadae

В статията пише, че в ръкописа има основно съгласни букви и глупаците решили, че е иврит. За, който не знае (пише го и статията), в еврейската писменост се пропускат гласните. Твърде очевидна е идиотщината на тези.

Това е много добър пример, какво е да ползваш неподходящ инструмент по грешен начин за задача, за която не може да помогне. И всичко това, само, защото е модерно, а ти не знаеш, какво правиш.

В същата статия някаква англичанка много нагледно показва, защо науката е задънена улица. За който има очи да види.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Днес в 19:58
А чувствате ли се двойно по-богати отпреди 20 години?


Ние българите не обичаме обективната истина. Обичаме да мрънкаме, защото така ни е лесно.

Истината е, не, че сме два пъти по-богати, ами сме безкрайно по-богати и от тогава и от огромната част от планетата.

Но това не може да продължава вечно. След още двадесет няма да сме просто два пъти по-бедни от тогава, а може и изобщо да нямаме нищо.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Днес в 19:37
Поляците (в този случай) са хитри лисици. Ще пращат украинци да умират в Украйна вместо поляци, а после да им откраднат територия без да пролет капка кръв.

Твърде долно.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Apr 13, 2024, 23:18
А Путин довършва Операция „Голгота“?
https://infomax.bg/putin-dovarshva-operatsiya-golgota-andropov-dopuskal-che-treta-svetovna-mozhe-da-tragne-ot-vojna-mezhdu-rusiya-i-ukrajna

Ама нещо не си е прочел конспекта като хората и я е подкарал в неправилна посока..

П.П. психопортрет
https://e-vestnik.bg/37629/ot-psihiatara-d-r-vladimir-sotirov-psihoportreti-na-putin-borisov-balgarite/

Руските коментатори много обичат да напомнят на украинските политици, че от Кучма насам говорят, че искат да се отърват от цялото си, социалистическо наследство. Енергетиката им сто процента е такова наследство. В новото време не е построен и един ват нова мощност.

Съответно руснаците им правят услуга, като ги връщат в средновековието.  Против съм всяка война, но с това съм съгласен. Искате да махнете всичко построено от тях? Чудесно!!! Тогава те ще ви превърнат в пустиня.

Нямам напротив да бомбардират денонощно Украйна следващите сто години. Но съм много против да убиват украинци. Те също трябва да са против. 90% от половината милион убити и инвалидизирани, украински войници, са рускоговорящи и нямат капка вина.

Но и да не бяха, няма никакво значение. Независимо дали говорят занзибарски  (ако изобщо съществува подобен език) или английски, те си остават хора.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 13, 2024, 16:12
Не искам и няма да се меся в спорове за проститутки. Не искам да съм предубеден за неща, с които не съм запознат.

Но искам да кажа друго. Това, че Хамас са пълни диваци, а евреите са най-цивилизованото възможно население, никак не означава, че това, което правят Израел не е напълно неприемливо дори в тези времена, когато не е имало нищо освен полудиви маймуни.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 13, 2024, 15:41
   То и в банките уж всичкия софтуер е легален  ;D

По мое време решаваха проблема със забравих му името, активна директория, домейн контролер, шеърпоинт или каквато там глупост беше. То и без това се бяха набозили с цялата „пържола“ (стак за исландски Лунар) чак до пощенския им сървър, че ми излетя името. А да Екс-шанс, сетих се за просволутия продукт.

Но тук ставаше въпрос за онова, което уж мяза на Керберос. Така не можеше да се слага какъв да е софтуер. А списъка на разрешения и предварително инсталиран, беше кратък. Основно беше специализираните им програми и М$ Уфсъ, които със сигурност бяха с уредени права.

Интересното е, че в този кратък списък присъстваше WinRAR.

По това време  portableapps.com/apps стана най-добрия ми приятел. И така до днес.

А напоследък там стана и portapps.io, защото там има Ungoogled Chromium. А аз започнах работа. Единствено, че е стара версия. 120, а в момента е 122.

10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 13, 2024, 15:14
Не правя всяка седмица, но това не значи, че нямам никакъв опит. И никой в нищо не те убеждава. Споделяме личен опит.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 07, 2024, 21:00
Това за Латекса не е вярно. С класа Beamer могат да се правят страшни неща и стават много по-бързо, отколкото с конкурентната програма. Сваляш си шаблона и просто пишеш. Бих ти дал да видиш още едно домашно, но съм на телефон.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 07, 2024, 15:46
А, да. Нищя въпроса да си чешам клавиатурата. А и вече ще ми се налага.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 07, 2024, 15:30
Да кажа, че аз опит с MD нямам различен от споменатите прочитаемота. Но съм виждал описания на възможностите. Аз моите неща ги правя на лейтех, както казах. Единствено е трудно правенето на неща претрупани с графика. Не са невъзможни, но определено са трудни. Но пък резултатите са зашеметяващи, когато се заемеш с TikZ/PGF. Аз лично не съм толкова добър и обикновено, ако няма нещо готово, то го правя на Scribus.

Но на мен не ми се налага да се колоборирам.

Държа да подчертая, че латекс поддържа js и клипчета без проблем. Просто на мен не се е налагало да ги ползвам.

На OOXML приложението му е, ако си инвалид, но поради някаква причина ползаш компютри, все пак да е възможно да получиш някакъв резултат, макар крайно незадоволителен.

И понеже над 90% изобщо не знаят, какво правят,  то тези програми са толкова широко разпространени. А иначе чисто технологично са пълна гробница и ужасно недоразумение, на каквото са способни само М$.

Странното е, че днес М$ не просто не са ни най-големия ни враг, не са дори в списъка с врагове, в който общо взето са четири имена, ами даже са ни приятели, скоро най-големите, ако вече не са.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 07, 2024, 12:42
Ел. таблици са зле замислен (от към техническата страна)  инструмент, но удобен за непрограмистиза обработка и представяне в човешки вид на малко количество данни.

Текстовите процесори са ми най-неприятните програми. Те непрекъснато правят нещо зад гърба ти и няма как да разбереш какво. Концепцията им е стара, дървена и недодялан на фона на css. И е невъзможно (поне на български език) да се направи приемливо изглеждащ документ.

Програмите за доклади имат известна интерактивност в тях, но тя е много ограничена. В работата ми никога не ми се е налагало да ги правя. Само като студент и баща на ученици и студенти. Но пък точно за утре трябва да направя една, а не съм почвал. Отложих я със седмица. Изисквания на новите ми шефове. Та май отсега нататък ще правя такива.

Не съм съгласен с Лунар, че е ограничение да го правиш на истинска технология, а не на имитация на мокър сън на М$, пък бил той MD. Все пак е нещо истинско.

Обратното е. Дава ти повече възможности. Но пък е за хора като нас, обичащи да заракавят ръкави и да пипат, а не да ползват щракалка. Та го разбирам и Лунар. Ако си като него и обожаваш да цъкаш, то такива програми са манна небесна.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 07, 2024, 11:17
   Абе,кашик,винаги се каня да те питам и все забравям.

Какво е "хващай пътя" ?  :o

Понеже Windows eXPerience живя изключително дълго време, то придоби множество прякори. Може би най-хубавия е Хронично-резистентната ОС. В светлината на короновани вируси и въздушно-капков Шенген това прозвище придоби нова светлина.



сега го питай "УСХАДУЯ" какво е, както и да ни направи една таблица с неговата си терминология, примерно какви с атея 16 гъбки РАМ и прочее :P


Усхадуя предполагам дори Гългъл ще го хване ¹. По принциип хваща като напишеш нещо с грешната подредба. А Усхадуя е нищо различно от написването на Windows на подредба по БДС, което веднъж ми се случи неволно, докато бях на чужд компютър, но ми хареса много и го оставих. Пак не аз съм го измислил. Така се случи.

Де да бях толкова умен. И гъбките не са мое изобретение. Гъбка е псевдоним на гигабайт (gigabyte).

Но едва ли някой, който ме чете дори за първи път, няма да хване поне от контекста, за какво говоря.

Е, оказа се, че за „хвърлен пъп“ не са ме разбрали, но вече го обясних над хоризонталната черта.





===
¹/ Гългъл е друго име за азбучната истина :P Не съм го измислил аз. Не съм толкова умен.
 
Страници: [1] 2 3 ... 588