Linux за българи: Форуми

Хардуер за Линукс => Десктопи => Темата е започната от: ignorant в Aug 31, 2018, 21:09Титла: Проблем с U.L.N.A. адаптор на Noctua NH D14 (откъде мога да си намеря?)
Публикувано от: ignorant в Aug 31, 2018, 21:09
(https://noctua.at/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/n/o/noctua_nh_d14_5.jpg)
Преди 6 месеца си купих втора употреба охлаждане noctua nh d14 и забелязах, че единият U.L.N.A. адаптор със синята главичка липсва в комплекта. Другият с черна си бе там. От 6 месеца ползвам този модел охладител без синият U.L.N.A. адаптор на едната перка, а на другата сложих черният U.L.N.A. адаптор, после и двете перки съм сложил в y-split кабелче на Noctua влизащо в дъното, точно там където е обозначено за процесорен охладител. Дали единственият проблем е, че с липсата на синият U.L.N.A. адаптор ще чувам по-шумно перката, или има и друг проблем?

Откъде мога да си купя такъв син U.L.N.A. адаптор за моя модел охлаждане? И непременно ли трябва да е син или ако някой ми даде черният ще ми върши същата работа? (защото в описанието ($2) на модела ми е обозначено черният за едната перка, синият за другата) Непременно ли трябва да е произведен от Noctua и конкретно за моя модел охлаждане, или се продават универсални U.L.N.A. адаптори?

Тествайки на другият ми компютър забелязах, че с този U.L.N.A. адаптор като се сложи на която и да е перка на кутията (не на процесорите) и прави перката много по-тиха. Така че при всички положения трябва да си намеря повече от един U.L.N.A. адаптор за всичките перки на кутията на другият ми компютър (те не могат да се контролират от BIOS и какъвто и да е друг софтуер, понеже компютъра е стар.)