Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 206
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Днес в 15:17
И двете тръби са продупчени няма празно.
Газ отдавна не тече по СП1 и СП2, извират количествата които си седят в тръбата. Така, че не е ясно за каква финансова изгода говорите за американците - договорите с тях започнаха да се сключват и доставките тръгнаха, дори ще имат проблеми да удовлетворят наличните. Ако са го думнали, причината е другаде - скоро ще разберем (дори имам няколко предположения).
Ако американците са ги думнали - евала. Значи Байдън си държи на думата (не като Путката). Още преди инвазията Байдън предупреди изрчично в прав текст, че ако Русия нападне Украйна, газопровода ще бъде унищожен.

Как точно "съвпаднаха" взривовете с рязането на лентата на чисто новия газпопровод Норвегия-Дания-Полша, който пак по съвпадение минава през същото място?!
Интересен начин на разсъждения имате русофилите, ами ако Путин е думнал тръбите - това дори не ви е вариант в главите (за това също имам теории).За мен най-интересната част е как Путин заличава руската нация (сякаш е агент на чужда държава). Икономиката и малкото дето я имаше отиде в киреча, половината мъже са или отиват на фронта, другата половина бягат през граница. Рускините съвсем ще се разсъхнат, трябва спеца да се командирова (да се надяваме, че няма двойно гражданство, та до го върнат на фронта (да бие евреите, наците и америкаците)), таман и ИТ кадрите са на свършек там.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Днес в 01:13
Това не е саботаж, а специална операция , ;D
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Centos 7, обновяване на пакета e2fsprogs -: Sep 28, 2022, 15:51
Зареди някое live дистро с по-нови пакети и направи модификациите.
4  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Сериозни проблеми с Python -: Sep 26, 2022, 15:06
Ами к'в ти е дерта тогава с тази уязвимост.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 26, 2022, 15:05
Айде отвори буквара от 7-ми клас и ми обясни как Байконур е по-близо от екватора от Владивосток например. Рашките искат да цапат чуждо, това е. И е въпрос на време казахстанците да ги изритат от там.
Базата Ванденберг в Калифорния също е космодрум, по-близо до екватора дори от Байконур и се използваше много години (совалките и делта ракетите се изстрелваха от там.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 26, 2022, 04:56
Спеца, казва се не Американска космическа станция, а Международна космическа станция и ако не искат руснаците да бъдат изритани от там като кирливо коте и да им "национализират" апаратурата, трябва да си изпълняват договорните отношения (които датират доста по-отдавна от украинската война).
Хай сега кажи що от Казахстан, а не от Восточний.
7  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Сериозни проблеми с Python -: Sep 26, 2022, 04:39
Че ти като отваряш тар архиви от разни странни сайтове ли ги сваляш и да не знаеш какво сваляш. То се преполага архивите да са си твои (а не масажирани).
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 26, 2022, 04:37
Най-вероятно тези за Путин, дето му готвели преврат и за Си, дето него така, са западна пропаганда.
Няма индикации за това нито при единия, нито при другия. Само приказки
Затова ли Лилипутин се скри във Валдайския дворец (на две туби бензин от Москва). А Ши се опита да впечатли силоваците с "реформи" за изборите догодина и все провал до тука. Ама тези работи в Телеграм и ВК не ги пише,
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 24, 2022, 16:21
Главния, изпълнителен директор не е този, който решава бъдещето на една компания. Това са въпроси от компетенцията на съвета на акционерите. Хич няма да се учудя, да са същите като на Интел. Ще е същия случай като на Кока-кола и Пепси кола.
Prawilno.
За мен АМД дръпна, когато измислиха и въведоха x86-64 (дори Интел я прие), преди това бяха оставени на милостта на Интел. Това е 1999г. когато Лиса е работела за Тексъс Инструментс.
Втория ключов момент е когато купиха канадската ATI и навлязоха в бизнеса с видеокартите 2006 (по това време д-р. Лиса е работела за IBM).
Третия момент е когато Интел се у*раха.

Спец-а, та сега АМД Райзъна китайски ли е или малайзийски.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 24, 2022, 16:00
Не е към мен питането, но за милионните бензинки- мой приятел има мерцедес 190-ка (w201) с превъртян вече километраж (т.е. над милион, километражът е механичен), в момента ползва колата като баничарка с ремарке. Моя мерцедес е по километраж почти 400 000, сигурен съм, че са поне толкоз отгоре- все пак е 30 и отгоре години и не е от първи собственик в Германия, който го е държал в гараж и веднъж в месеца го е карал до магазина в съседното село(както викат джамбазите).
Милионници мерцедес w123 има и до ден-днешен по пътищата:

https://www.hotcars.com/longest-lasting-cars-mercedes-w123/

".. It's not uncommon to see W123 taxi cabs still in use today with as many as half a million or even one million kilometers on the odometer, yet still driving as if it was a brand new car. .."

А дизеловите мерцедеси от онова време не отстъпват по здравина и издръжливост.
Вече такива коли не правят.

П.П. Предполагам, че има и други марки толкова здрави и издръжливи коли, от 80-те и 90-те. Сещам се за ауди 80, бензиновите, 90 к.с. яйце им викаха - приятел има такава, на тях са им давали гаранция 10 години от завода, за ламарините- галванизирани.
Ами браво, не лошо за 30-40 годишни коли, ще видим като минат 30 години (все пак преди 30г. не е имало тесли, нямало е дори преди 20). А и ДВГ е стогодишна вече технология, представи си електричките след сто години.
Батериите умират като не се грижиш за тях (неправилно зареждане, не къндишване (как се казва това на български) преди заряд, механични повреди (остържеш някой бордюр/спящ полицай), държиш я на макс дълго време, държиш я на мин дълго време.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Sep 23, 2022, 23:27
   Ето и нещо на техническа тематика:

Собственик на Tesla: Батерията умря, не мога да вляза в колата си, искат ми $20 хил. за ремонт.   Малииииии,реактивен,мазало отвсякъде бе !  ;D
Бахти и техническата тематика. Тва е като някаква бабичка, сравнява колите - зелена и червена.
Все едно да сравняваш Фрод-Т с Форд Мустанг, щото и двете са Форд.
Тесла 3 и Тесла S нямат нищо общо по между си. Дори химията и размерите на батериите са различни, електроника, окачване ел. мотори - нямат нищо общо помежду им. Дори Модел S 2013 няма нищо общо с модела S от 2022 (плад). Нормално е кола от първа генерация да си има повече проблеми от нормалното проблеми (затова Жигула отиде направо от Фиат, за да избегне детските болести). При Тесла S няма предишна генерация.

От процесори видяхме колко разбираш, сега си спец по електричките - поне качвал ли си се в някоя да се возиш.
Разбирам, че те дразни теслата, ама сигурно щото е американска (и не почвай пак с китайците, щото имало завод там).
Вече има Модел С  с над 1 млн. км (за един германец съм гледал) - колко бензинови коли си чувал на толкова км.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 22, 2022, 18:59
Цитат
А с тез които отидоха да се бият за кинти какво ще стане сега - ще ги разформироват,  ще ги оставят но остават без кинти или ще ги пратят да си ходят
Хе-хе, Путин ще си иска парите обратно, щото не могат да се бият (така става с контракторите).

Интересно, че Германия почва да обръща палачинката. Спря руския газ и нефт, национализира руските рафинерии, почва да иска да го играе военен лидер в Европа, увеличава армията и военния бюджет, увеличава доставките за Украйна  и започва да предупреждава Русия (дежа вю, ама този път го играят с американците, а не като във ВСВ).

Военните бази край Санкт Петербург опразниха С-300-та и са отпрашили за Украйна (според сателитните картинки). Путин наистина вярва, че американците нямат хипероръжия (и той верва на СНН), а си вярва, че той има. Балтийците могат да си отдъхнат и да пратят още оръжия за Украйна.

А индийския Моди (дето и той беше на тристранката в Самарканд) е недоволен, че Путин излъга и него. Беше му обещано войната да спре възможно най-скоро и три дена по-късно, прас - мобилизация.
Както при Ши - среща за вечна дружба и три дена след това- война с Украйна, която той не иска.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 22, 2022, 16:23
Цитат
Ако Киев посмее да нападне Белгород, Украйна просто ще бъде изравнена със земята.
Явно доста новини си пропуснал. Товас се случи вече...няколко пъти.

Цитат
Въпросът е следният....  Ако Путин успее да привика триста К обучена армия, с какво ще отговори Зеленскси и компания?
Ами украинците всеки ден си намират танкове (съветски) по полята. В началото имаха хора, нямаха танкове и връщаха желаещи да се бият.
Така си намериха повече оръжие отколкото колективно Западът е доставил (руски ленд-лийз за Украйна).
Тези новобранци като ги пратят на фронта първо трябва да ги учат откъм къде се 'фаща пушката. А тези 300к души ще се бият за Путин ли?! Или за $2000 (опа забравих, тези не са наемници и кинти няма да има - само за родину). Трябва и малко генерали да пратят, че вчера още един се спомина.
Ах, сетих се -в един танк ще вкарат 6 души вместо 3 (този Путин е гениален, сигурно се дължи на зелените чорапи. Друг също "гениален" ход ще е половината да дебнат другата половина да не избягат от фронта (макар, че това е изхабен трик, Кадиров вече е спец по това).
Американците трябва да им дадат и следващия клас по-далекобойни ракети, за да не си и помислят втори път рашките да си правят експерименти.

Референдум се прави с външни наблюдатели иначе е фалшификация. То и в С.Корея има избори - ама някой взима ли ги на сериозно.
Лукашенко като го "избраха" някой от вън призна ли изборните резултати?! Апропо и той натрупа доста сметки за плащане след войната.


Цитат
всичко за тези триста хиляди вече е подготвено. Снабдяването и логистиката до фронтовата линия. На храна, оръжия, амуниции, горива и всичко останало.
Викаш като оня конвой край Киев - 45 километров, се разходиха до някъде и с прибраха/бяха забърсани. Това е един голям виц. На едните им свърши горивото, на другите храната, а третите нямаха снаряди, щото конвоя спря. Един точен изстрел в керченския мост и са дотам с логистиката.

Язък на всичките свирки дето Путин правИ на Ши в Самарканд, подкрепата ще е само морална.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 22:45
Данните са от британското разузнаване, а на тях им се снася директно от Кремъл (досега нямат пропуск).
Даже данните им са оптимистични, щото и руското командване намалява жертвите си за да не се уплаши и Путин и народа.
И понеже данните са стряскащи - ето нова партида 300к подкрепление.

Цитат
ДНР е независима държава
Казва кой?

Цитат
Всяка частна армия (включително академичната) го прави. А частните армии съществуват точно затова, защото са частни.
Че тези затворници да не са в частни затвори, та частни фирми ще се разпореждат с тях.
Вагнерците са същите тик-ток клоуни като чеченците и се изпонасраха на позициите. Сега са понижени в рекрутъри и наказателен отряд (никой да не бяга от фронта). НКВД ряпа да яде.

А Путин взе да мрънка, че напредвали  и били наказали вече нацистите в Украйна (що съска през зъби тогава и се обяснява като селска к?ва хваната на калъп).
Те не били изяли шамарите от Украйна ами от Запада (значи признават за шамарите).
Украйна само може да я сънува, както изсънува Киев. И високоточните ракети свършиха, та прибягнаха до С300 да бутат сгради (ако не знаете това е земя-въздух) - щото друго нема.
Свършили чиповете от Texas Instrument, (справка за спеца - това не е китайска фирма), и шведските лагери привършиха- няма танкове, няма вагони, няма умни ракети. Като гледам и водката ще свърши на фронта. Ирански дрони има само.
Крим скоро ще е целия в обсега на ХИМАРС - те затова и почнаха да си продават имотите дето са си "купили". Черноморския флот се изтегли към Новоросийск, на завет. Покрай сухото и суровото гори - справка жителите на Белгород - и там се заформя бежански поток и безсънни нощи.
Западът още нищо не бил видял - да още по-големи изцепки.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-украинска война от 2022 год. (и надежда за мир) -: Sep 21, 2022, 15:04
Ами това което се случва е, че в руските доклади описват, как руснаците са унищожили 26 HIMARS-a, а то няма толкова общо в Украйна. Ударите си продължават все още със 16, но се оказа, че че имало и дървени имитации, като примамки. Т.е. лъжливото овчарче пак е надлъгано.
Русия губи по един батальон на ден и резултатът - Путин обяви частична мобилизация за 300 000 души - това на победа ли ти изглежда.
Още руснаци изпратени на заколение (мъжката част от населението съвсем ще зачезне).
Путин може да си направи референдум и в София и пак ще го изкара, че искат в Русия (както бай Тошо печелеше избори с 99%, а Лукашенко и днес, Путин си е назначен - избори не му и трябват).
Страници: [1] 2 3 ... 206