Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 118
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Днес в 14:53
Днеска си е почивен ден за нашия град, ама който си има задачи - пак си е на работното място. Няма лабаво.

Аз даже до Бургас ходих по работа днес  ;D Много натоварен път, пълно с молдованци, румънци и украинци, карат в комплект по 3-4 коли и като тръгнеш да  изперарваш, трябва целия им конвой накуп, не те пускат да влезеш между тях, ако се наложи да се прибереш. Особено мамалигарите.


Аз мисля че малко объркваме понятията т.е. Ник по-скоро е агностик а не атеист
Атеистите са срещу всеки бог т.е. твърдят че такъв не същестувува докато агностиците... просто не им пука - нито са за нито против (т.е. тъй като той по принцип  не е против идеята/религията значи не е атеист)

https://www.dictionary.com/e/atheism-agnosticism/

Atheist vs. agnostic
There is a key distinction. An atheist doesn’t believe in a god or divine being.
However, an agnostic neither believes nor disbelieves in a god or religious doctrine.


Да, май това повече ми пасва. Всъщност не съм се замислял и самоквалифицирал.


И тъй като за днес приключих, вече е време за една  [_]3
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 21:13
Файър, написах че липсата у мен на вяра в разни висши сили вероятно ме прави атеист, не че се определям като такъв. Но според общоприетите понятия излиза, че съм такъв.
Да, моралът е религиозна категория, но тя се е "преляла" в правните системи на държавите (даже и в гражданското право, нашето си, има една разпоредба, която е в смисъл, да не я преписвам цялата, че спогодбата не трябва да противоречи на добрите нрави, т.е. морала, и правото).Нормално, първите норми за поведение (правни норми по същество- можеш да правиш това, а онова не трябва) са в разните религиозни книги.
Но не отричам факта, че източноправославното християнство е изиграло огромна роля за съхраняването на нашия народ и идентичност, през вековете на турското робство.
Вече там за мисията в живота.. всеки си го разбира за себе си и по свой си начин.
 [_]3
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 19:22
"Контактьор" не знам какво е, т.е. не знам какво имаш предвид. Предполагам, осъществяващ контакт с някаква висша сила. Аз не вярвам в такива висши сили. Което не значи, че не обръщам внимание на духовното, просто това "духовно" за мен е в друга посока, смятам, че всеки човек трябва да има някакви морални ценности и да се води по тях, а не на всяка цена да гони материалното. Но понеже материалното в нашия свят преобладава, няма как да не се съобразяваш с материалното, и няма как да не правиш компромиси с морала. Реалност. За мен чистата духовна (морална, нравствена и т.н.) личност в нашето съвремие е нещо невъзможно. Имам предвид средностатистическия човек на планетата.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 18:57
Файър, аз не съм вярващ в уфологията. Просто го отчитам като възможност, а не като нещо доказано.
Иначе за Деникен- ей тоя е:
https://en.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken

П.П. Творчеството му ми беше интересно, като игра на ума, интерпретация на факти и т.н. Но не го приемам като реалност, а просто като една версия за миналото на света.5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 14, 2022, 18:33
Има и версия, че древните богове всъщност са били извънземни същества, с високи технологии. Швейцарецът Деникен е основоположник на тази теория, от неговото време на активно творчество досега теорията му набира привърженици.

П.П. Филмовата индустрия бая захлеби с филми на тая тема.

П.П.П. Вървят и предавания в тоя дух, че всъщност боговете са били извънземни, по ТВ- Дискавъри, Хистъри и т.н.

П.П.П.П. Лично аз не вярвам, че има някаква висша сила, която направлява действията ни. Това ме прави атеист, предполагам. Но ми беше интересно да изчета написаното дотук.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Aug 14, 2022, 16:18
Мдаа още казаха и това че по скалата от 1-10 им дават 12 точки - ама колегата чете избирателно, според както му отърва (по наше село имаме един лаф - /извърта се/ кат фурнаджийска лопата, да не казвам в съседното село къ'в е лафа че е нецензурен - кое точно си извъртат по вятъра т.е. по сите азимути според т'ва отде духа вятъра)

На колегата само бих му препоръчал съвета на Ед Алзате - у бункера пардон бомбоубежището да си държи копия и на библията и на корана щото... не се знае как ще се извъртят нещата


Прочел съм всичко, нали сам качих линка. Просто оценките не ги коментирам, на едната страна са. Ма викаш, щом американците са го казали, така ще е :) То по тая логика,  американците дават оценка 12 от 10 на украинската армия, а същата армия отстъпва пред по-малобройната руска, какво излиза- американската оценка за руската армия във всеки случай трябва да е над 12 ;) Коментирах какво смятам за удара и това, което смятам за откровена лъжа, понеже има достатъчно инфо по въпроса (за бройките на тия и ония във войната там). После кой чел избирателно из нета.. А, и вятъра не е на азимути, по 16-тичната румбова ситема е.

Съвета за бомбоубежищата и различните свещени книги май е по-относим за вас там, оттатък океана, и то не от вчера:
https://www.dnevnik.bg/photos/2017/08/16/3024980_fotogaleriia_amerikancite_kupuvat_vse_poveche/

Това за Китай са си мечти :) Китай е проблем на американците. Мен повече ме кефи зеленото джудже- много добре стои на екран, в "Слуга народа".

За нашите артилеристи- много добри са били, не само в Първата световна, още от Балканските войни. Едно от бреговите оръдия (немско) от този период е във Военноморския музей.
 [_]3 [_]3

П.П. Абе тоя миноносец, който е нацелил нашата мина, е построен в гр. Николаев. Сега, нека поразсъждаваме, според модната тенденция напоследък, че украински войници са освободили България през 1878 година, щото имало такива в руската армия, от териториите на съвременна Украйна. Плевньото даже паметник откри на украинските войници. Демек и Украйна ни е освобождавала. Добре, ама то и в руския Черноморски флот е имало такива моряци, от територията на съвременна Украйна, и в руската армия също такива войници, през Първата световна война. Ремотекс, не смяташ ли, че в Първата световна война и Украйна е воювала срещу България, или как беше там, както ни изнася?  :D
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Aug 13, 2022, 22:43
Американците казаха, че Украйна е бомбардирала летището в Крим:
https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/article/3126704/
"..On Aug. 9, Ukraine bombarded Russia's Saki Air Base.."
Според мен е било изключително успешна диверсия, а не "бомбардмънт", тая авиобаза е доста надалеко от фронтовата линия и ПВО-системите биха засекли летящи ракети. И да не свалят всичките, биха ги засекли, не само ПВО на авиобазата, докато долетят дотам, през обширна територия минават, заета от руски войски, пак с разгърната ПВО.

А това си е лъжа- "..Although the Russians have a significantly larger force than Ukraine.."
Не само не са значително по-големи, ами са по-малко от украинските, като число войници, участващи в тази война. Вече откъм техника е друга работа.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 13, 2022, 20:33
Нищо работа, само 60,01 % увеличение за август, спрямо юли.
https://news.bg/energy/297-89-lv-mwh-e-tsenata-na-prirodniya-gaz-za-avgust.html

"Заслугата" е на американските марионетки от отбора на Кирчо и Кокорчо. Според господарите им, трябва да се радваме, че някакъв газ има засега, а че цената била висока- това трябва да си го изстрадаме сами. В борбата за димокраси. Продажници и измамници.

П.П. Айде честито на софиянците, Фандъкова призовавала да се пести тока:
https://www.flagman.bg/article/273193
9  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: Aug 13, 2022, 19:50
Преди 100 години в България въобще не е било норма да раждат на по 12 години. Говоря за българите. За останалият свят не съм се интересувал. Но всеки от нас вероятно си е проследявал родословието до 20-те години на 20 век, най-малкото и е видно на колко години са раждали пра-пра и т.н. бабите ни. Не са 12.

"Гаджал" е синоним на "башибозук" в нашия език, доколкото знам аз.

10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 13, 2022, 19:27
Граждански арест на плажа в Бургас:

https://www.vbox7.com/play:5534d138df
11  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: Aug 13, 2022, 19:08
Хахаха, руски цитат, много тънък намек ..  [_]3 [_]3 [_]3 ;D
Как беше- ефирна пропаганда ли, хибридна война ли..
12  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: Aug 13, 2022, 18:22
...
 До преди век 12 (дванадесет) години е била нормалната възраст за първо дете.

Не съм съгласен, с уточнението, ако говориш за България и българското население.
Второ уточнение- това важи и в момента, важело е и преди, конкретно за едни по-тъмнозелени при нас. Нямате си идея в момента колко дела има за разрешаване на  бракове под 18 години (но не по-млади от 16- няма как да сключиш брак под тая възраст) и са масово заведени от тъмнозелените. А колко млади майки под 16 има при тъмнозелените, които чакат само на "сосиАл", както те му казват.. Но тук в случая вината е на държавата, не е обвързано с религии.

П.П. Изчетох темата от самото начало, отне ми към час и половина  [_]3
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 12, 2022, 20:41
Тия процесори са за сървъри, доколкото разбирам?
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Aug 12, 2022, 20:26
Те четвъртата вълна на мобилизацията в Украйна я минаха още  май месец, ето украински брифинг от 2 май, не къде да е, техните си- укринформ:
https://www.ukrinform.net/rubric-society/3472238-briefing-on-the-fourth-wave-of-mobilization.html
"Международните доброволци" бягат оттам (тия, които са оцелели):
https://www.nzherald.co.nz/world/russia-ukraine-war-foreign-legion-volunteers-flee-ukraine-after-russian-missile-strike-on-training-base/QVQOMEWFUBQZPBL6YYCJXQ3RYE/
https://www.vice.com/en/article/akv898/foreign-fighters-quit-ukraine

Линковете са произволни и сравнително стари, в нета има доста с подобно съдържание и по-нови.

П.П. За нашенския си Глиги последното беше, че събирал пари тук (в БГ) за оборудване- Ремотекс беше пуснал инфо.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 12, 2022, 18:27
Файър, да, помня, че колегата беше писал по този въпрос, аз го споменах пак, защото чувам същото и от други хора, конкретно за мебели, бяла техника, фаянс, теракот. Хайде  [_]3 с една биричка !
Страници: [1] 2 3 ... 118