Предполагам, че най-лесно става чрез PayPal, но таксите там са най-високи. Ако ще имаш чуждестранни клиенти, PayPal е добър избор. Не съм сигурен, че клиент, без да има регистрация в PayPal, може да извърши плащане.
EPay също работи добре. Не си мисли обаче, че щом е БГ система, е много популярна сред българските клиенти. За да се регистрираш като търговец при тях, ще трябва да попълниш разни документи и може да се окаже не твърде лесно да се регистрираш. Там, обаче има едно нещо, наречено "Микросметка", чрез която мисля, че няма да имаш проблем да получаваш плащания, дори и да не си регистриран търговец при тях.
Ако искаш да получаваш плащания с карта, знам за два варианта - VPOS на Борика и на Банка ДСК. Откакто въведоха системата 3DS (задължителна в ЕС), плащането е проблем за много хора. Около 30% от опитите са неуспешни. Е, зависи и кои са ти клиенти.
И трите системи предоставят код за вграждане в сайта, придружено с документация.
Повечето БГ търговци предпочитат плащане с наложен платеж (в брой при доставката), заради тъпата Наредба №18 (за фискалните устройства, СУПТО и ...) на НАП.
ПС: Данни за карти - при плащане с карта виждаш първите 6 и последните 4 цифри на номера на картата и името на човека. PayPal - името на човека и имейла му, EPay - името и КИН (номер на акаунт).
80% от плащанията са с карта, 15% са през PayPal и 5% през EPay (на око

)