Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на хардуер => Темата е започната от: e30fen в Jan 14, 2006, 18:17



Титла: laptop и линукс
Публикувано от: e30fen в Jan 14, 2006, 18:17
здравейте всички имам един въпрос искам да си сложа някоя хубава дистрибуция на лаптопа обаче той не е от най новите ЦПУ-то му е на 366 със 128 рам и 6.4ГБ твърд диск коя дистрибуция ще ми предложите и дали ще работи добре с някоя по нова версия на KDE графича среда

предварително благодаря за отговорите


Титла: laptop и линукс
Публикувано от: vstoykov в Jan 14, 2006, 20:22
Разгледай раздела Дистрибуции на сайта:
http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=distro


Титла: laptop и линукс
Публикувано от: divak в Jan 14, 2006, 20:27
Здравей
Ти коя дистрибуция опита ? И как реши че има хубава, по-хубава, най-хубава (тая май всички я търсят). На коя прочете хардуерните изисквания, да неговорим за изискванията на останалата скрап която искаш да качиш на твоята бангия (бангия - хардуер който едва върви, обаче собственика и иска да сложи най-модерното излязло до сега, и то да върви пъти по добре от преди.). Няма да се сърдиш, ама и искаш с трици маймуни да ловиш. Та за това с което разполагаш, каквото и да качиш все ще върви, докато неизплескаш графична среда.
Иначе ще попаднеш на магьосници, които са инсталирали и на каде по-големи бангии от твойта какво ли не :) . И не на последно място, от зададеният ти въпрос излиза, че ти дори не си си мръднал пръстчето да погледнеш в прословутата търсачка за да видиш че ставаш един от многото със това питане.