Покажи Публикации - laskov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 210 211 [212] 213
3166  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / eGroupWare -: Jan 12, 2005, 15:08
Правиш следното:
1. Отиваш с браузъра на http:......./egroupware/setup , влизаш в "Setup/Config Admin" с името и паролата, които си задал по-рано и четеш в "Step 4 - Language Management", където сигурно пише "Current system-charset is not set, click here to change it.". Кликваш.
2. Той ти предлага да конвертира твоята database от Windows-1251 на utf-8, като ти дава възможност да си избираш. Конвертираш така, както ти предлага по подразбиране. Той ти дава едни съобщения, които като че ли нямат много общо с истината и може да решиш, че нищо не се е променило, но това не е така! Ако искаш поразгледай приложенията - ужас нали?
3. Изпълни отново конвертирането. Този път той ще ти предложи да конвертираш от utf-8 на iso-8859-1 без да можеш да избираш. Конвертирай. (Пак същите съобщения)
4. Изпълни отново конвертирането. Този път той ще ти предложи да конвертираш от iso-8859-1 на windows-1251. Можеш да избираш, но ти трябва това, което предлага той, така че се съгласяваш и конвертираш, като вече не обръщаш внимание на съобщенията - свиква се.
5. Сега вече си готов. В "Step 4 - Language Management" вече пише "Current system-charset is 'windows-1251', click here to change it." '<img'>

Желая успех на всички, които (ще) работят с eGroupWare и много и активни потребители!
3167  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / DHCP + FreeSCO -: Jan 11, 2005, 13:18
При началното зареждане се изпълняват едни скриптове. Ако беше Slack, това, което трябва да пипнеш е /etc/rc.d/rc.inet1.conf , който задава параметри за скрипта /etc/rc.d/rc.inet1 , който пък настройва и активира интерфейсите и gateway -я.
Цитат
# /etc/rc.d/rc.inet1.conf
#
# This file contains the configuration settings for network interfaces.
# If USE_DHCP[interface] is set to "yes", this overrides any other settings.
# If you don't have an interface, leave the settings null ("").

# Config information for eth0:
IPADDR[0]="192.168.10.20"
NETMASK[0]="255.255.255.0"
USE_DHCP[0]=""
DHCP_HOSTNAME[0]=""

Друг вариант е да стартираш от конзолата netconfig, който прави същото, но е по-user frendly.
За FreeSCO обаче, не знам.
3168  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Блокиране на spyware от линукс рутер -: Jan 04, 2005, 17:28
sdr, ако намекваш за това , виж колко отговора са получени. На мен, за съжаление, не ми остана време да го направя, но видях, че по други форуми по света е дискутирана такава тема.
3169  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Блокиране на spyware от линукс рутер -: Jan 04, 2005, 16:47
Един малко страничен въпрос - целта на цялата работа беше spyware -тата  да не бавят комповете. Ако им спрете достъпа до web ресурси, те пак ще си работят, ще си пращат пакети, ще правят опити да се свържат и пак ще пречат. Не е ли така?
3170  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / EHLO: Command unrecognized -: Jan 04, 2005, 09:51
А аз седя и се мая защо сериозни теми не получават сериозни отговори. Ако не се лъжа, тази тема беше пусната на две места, вероятно за да се получат повече и смислени отговори, но не би. После някой пише нещо от рода на това, което пиша сега и ... went horse to the river. И накрая така и не се разбира дали и как е решен проблема, а за темата вече никой и не си спомня. '<img'>

ЧНГ! САМО ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ!
3171  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / help knoppix install -: Dec 21, 2004, 16:32
За старите машини, пробвайте в BIOS да зададете ръчно UDMA и PIO mode (а не AUTO) за CD-то с възможно най-бавните стойности. Така може и да успеете да boot-нете от CD-то.
3172  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем с пощенски програми -: Dec 21, 2004, 10:17
Здравей,

Като предполагам, че ползваш SMTP и POP сървъри и че имаш време да експериментираш ти предлагам да опиташ следното:

1) На стария mail клиент в настройки на account-а оставяш настройките за SMTP сървър, а тази за POP - премахваш; 2) Forward всички писма до себе си; 3) Стартираш новия mail клиент и си получаваш пощата '<img'> . 4) Кефиш се на бозата, която се е получила   '<img'> .

Забележки: 1. Със сигурност работи, но от изпълнението на т.2 зависи много т.4. Вероятно има някаква тънкост ...; 2. Може да помислиш дали за в бъдеще да не ползваш IMAP вместо POP - няма да ти се налага при следваща смяна да правиш експорт/импорт.

Поздрави!
3173  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / eGroupWare -: Dec 03, 2004, 15:29
1. ... кирилицата - НАВСЯКЪДЕ е ОК, с изключение на приложението ЕПоща, където етикетите са на кирилица, но текста в колоните "От", "Относно" и след това в отвореното писмо, където трябва да е кирилица - не е. Етикетите обаче са добре. Нещата май отиват към IMAP > PHP ? Като цъкна върху "raw message" обаче, виждам текста както трябва.
2. ... ръководство за потребителя на български. ( Виж Форум > Преводи )
3174  Преводи / Преводи на документация / eGroupWare -: Dec 03, 2004, 15:19
Работи ли някой по превода на документация за потребителя, а и на самата програма? Ако "Да", моля за разяснения как се прави и всичко в тази връзка.
Благодаря!
3175  Нетехнически теми / Идеи и мнения / eGroupWare -: Nov 25, 2004, 14:24
Благодаря на всички, които се включиха в обсъждането на тази тема! Стана ясно, че всички инсталирали продукта горещо го препоръчват. За тези, които все още не са погледнали това демо - погледнете го . Стана ясно и че се конфигурира и инсталира лесно. Бих помолил Филип Бонев, ако желае, да даде повече подробности за сървърите и версиите, с които работи. Бих ви преложил да започнем нова тема, обсъждаща ПРОБЛЕМИ при инсталирането, конфигурирането и използването на eGroupWare.

Благодаря!
Поздрави!

alabal - доколкото разбирам от лог-а eGroupWare не се аутентикира правилно от името на юзера пред IMAP сървъра, т.е. или не ползва правилен протокол, или грешно име/парола. Пробвах, но не можах да стигна до същата грешка.
3176  Нетехнически теми / Идеи и мнения / eGroupWare -: Nov 23, 2004, 15:03
Здравей alabal !

Това е един от случаите, в които се чувствам щастлив за това, че имам пред себе си компютър, че зная какво е Linux, че го има Интернета и ...

         ... и това днес е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕБ, за твоя бърз и съдържателен отговор. Не знам дали ще успея да го пусна това нещо, не знам и отговорите на зададените от теб въпроси, но и нищо да не се получи ...

   ... останалото не във форума...

Благодаря!
3177  Нетехнически теми / Идеи и мнения / eGroupWare -: Nov 23, 2004, 14:00
... ако някой го е инсталирал, впечатления за инсталирането, настройката и работата с пакета.

Благодаря
3178  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / eGroupWare -: Nov 23, 2004, 15:03
Здравей alabal !

Това е един от случаите, в които се чувствам щастлив за това, че имам пред себе си компютър, че зная какво е Linux, че го има Интернета и ...

         ... и това днес е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕБ, за твоя бърз и съдържателен отговор. Не знам дали ще успея да го пусна това нещо, не знам и отговорите на зададените от теб въпроси, но и нищо да не се получи ...

   ... останалото не във форума...

Благодаря!
3179  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / eGroupWare -: Nov 23, 2004, 14:00
... ако някой го е инсталирал, впечатления за инсталирането, настройката и работата с пакета.

Благодаря
3180  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / sendmail -: Nov 18, 2004, 10:21
Здравейте,

Искам да пусна SMTP роуминг базиран на сертификати. Мога ли да генерирам самоподписани сертификати, които да инсталирам (ако да, как) в Outlook Express на клиентите, след което да ги опиша в access.db ?

Използвам случая да благодаря на Веселин Колев за чудесния превод на sendmail документацията!

Благодаря!
Страници: 1 ... 210 211 [212] 213