Автор Тема: Конфигуриране на spamassassin и mailscanner  (Прочетена 1677 пъти)

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Настройките на MailScanner override -ват тези на SpamAssassin. В резултат се получава така, че стартиран директно SpamAssassin маркира коректно едно писмо като Spam, но стартиран от MailScanner - не. Как да конфигурирам MailScanner така, че да се ползват настройките на SpamAssassin?
SpamAssassin-3.1.4,  MailScanner-4.55.3

След като написах горното се усъмних, че SpamAssassin изобщо не се стартира от MailScanner - бях инсталирал SpamAssassin след MailScanner. И понеже беше време да подновя версията на MailScanner, след като инсталирах последната версия (4.55.10-3) в /etc/mail/spamassassin, където са конфиг файловете на SpamAssassin, се появи символна връзка към допълнителен конфиг файл, който пък е в конфиг директорията на MailScanner. Връзката е с такова име, че се взима предвид последна - четат се всички конфиг файлове по азбучен ред в директорията. Така че, отговора на въпроса ми, вероятно е "Изтриваш символната връзка и си готов." Съмненията ми обаче, че има още нещо гнило продължават.
Може би като съвет - ако някой реши да инсталира MailScanner, SpamAssassin и ClamAV, по-добре да си изтегли пакета, който ги съдържа и трите. При мен се случи така, че ги инсталирах поотделно.



Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3